Espectacular recepta que has de tastar!
Fàcil de cuinar i amb un resultat que et sorprendrà!
La pots fer amb breves o amb figues, segons el moment de la temporada. Respecte al formatge, el provolone es caracteritza per la seva elasticitat un com fos, però no tant pel seu sabor. És per això que jo recomano potenciar el plat amb una mica de formatge blau o rocafort. Les pipes de carbassa li donaràn el punt "crunchy" que farà realitat els desitjos de tot gourmet (o "gourmeter").
Som-hi!
- 300g de formatge provolone
- 100g de formatge blau o rocafort
- 50g de salsa de tomàquet fregit
- 50g de formatge mozzarella
- 4 breves
- Un grapat de pipes de girasol
- Una mica d'orenga
Prepara tots els ingredients. Jo recomano utilitzar una cassoleta de fang, ja que conservarà millor l'escalfor i mantindrà el formatge fos més temps.
Segons la temporada, pots utilitzar breves o figues directament, que encara son més dolces.
El formatge provolone el pots comprar a trossos o a rodanxes gruixudes com aquesta.
Pela 3 de les quatre breves i les talles a trossos.
La quarta breva talla-la a rodanxes per decorar, amb pell i tot.
Posa una base de salsa de tomàquet a la cassola de fang.
Talla el provolone a daus.
Col·loca els trossos de breva i formatge.
Posa-hi també els trossos de formatge blau i un generós raig d'oli d'oliva.
I si t'agraden, unes pipes de carbassa li aniran molt bé. Altrament, les nous funcionen molt bé.
Que no falti el toc d'orenga.
Per acabar, una mica de mozzarella per cobrir-ho tot.
Decora amb els trossos de breva.
I a gratinar al forn.
Una meravella!
Una gran combinació d'ingredients!
Si vols, acompanya-ho amb uns bastonets de pa, per anar sucant al formatge.
Bon profit!