Un bon pastís de formatge que he acompanyat amb un coulis de maduixes del Maresme, que li va molt bé. Per cert, aquesta recepta no conté sucre, ja que està feta amb edulcorants. Si voleu fer-la amb sucre, només heu de canviar l'edulcorant pel sucre, amb la mateixa quantitat. Per als que no són massa amants del formatge us diré que, en el fons, aquest pastís és de formatge i té gust de formatge, però d'una forma molt subtil. Als qui detesteu el formatge us diré que és més que probable que us agradi. Es tracta d'un pastís molt consumit a Nova York. És un pastís de gust fi però intens. Us recomano fer el coulis de maduixa prèviament. Espero que us agradi. 

Ingredients

100 g d'edulcorant Dayelet o sucre 

3 ous frescos 

200 g de formatge cremós estil Philadelphia 

250 g de formatge mascarpone 

1 iogurt grec 

100 g de nata líquida 

40 g de farina de blat de moro Maizena 

una mica de mantega i farina per al motlle 

10-12 melindros (opcional)

Per decorar

coulis de maduixa 

fruits vermells (nabius, maduixes, groselles, móres, etc..) 

fulles de menta

Preparació
1.
pastis formatge coulis maduixa pas1

Preparem els ous dins un bol per batre'ls.

2.
pastis formatge coulis maduixa pas2

Com us comentava, he utilitzat l'edulcorant Dayelet, varietat 'Muffins', per fer aquesta recepta. Si voleu, podeu substituir-lo tot, o una part per sucre, però fet amb aquest edulcorant queda igual de dolç i té moltes menys calories, a més de ser apte per a diabètics, és clar.

3.
pastis formatge coulis maduixa pas4

I a batre... Fins que agafin textura espumosa.

4.
pastis formatge coulis maduixa pas5
5.
pastis formatge coulis maduixa pas6

Com sempre, fondrem una mica de mantega i pintarem el motlle.

6.
pastis formatge coulis maduixa pas7

Per tot arreu.

7.
pastis formatge coulis maduixa pas8

Hi tirarem una mica de farina per arrebossar-lo internament.

8.
pastis formatge coulis maduixa pas9

I n'expulsem la farina sobrant. Ja tenim el motlle a punt.

9.
pastis formatge coulis maduixa pas10

Ja tenim els ous a punt.

10.
11.
pastis formatge coulis maduixa pas12

Juntament amb els ous batuts.

12.
13.
pastis formatge coulis maduixa pas14

Cap a dins també i sense remenar, encara.

14.
pastis formatge coulis maduixa pas15

Un iogurt grec.

15.
pastis formatge coulis maduixa pas16

Cap a dins.

16.
17.
pastis formatge coulis maduixa pas18

No posarem tot el pot. Només 100g.

18.
pastis formatge coulis maduixa pas19

Finalment, incorporem també la farina de blat de moro.

19.
pastis formatge coulis maduixa pas20

Entre 40 i 50g, aproximadament.

20.
pastis formatge coulis maduixa pas21

Un parell de cullerades grans, vaja. I ara sí, ho posem a batre a baixa velocitat. No ha de muntar, només volem una crema sense grumolls, ben fina.

 

21.
pastis formatge coulis maduixa pas22

És opcional, però si teniu melindros (que vam veure com fer l'altre dia) els podeu utilitzar per a donar-li una base al pastís.

 

 

22.
pastis formatge coulis maduixa pas23

Poseu trossets per tot arreu i escampeu bé el pa de pessic fins a cobrir tota la superfície. Sembla que no però els melindros s'esmicolen i permeten definir bé aquesta capa.

23.
pastis formatge coulis maduixa pas24

Per tal que no siguin tan secs, els hi donarem un lleuger bany amb llet.

24.
pastis formatge coulis maduixa pas25

La crema ja la tenim ben fina.

25.
pastis formatge coulis maduixa pas26

Ho aboquem tot dins del motlle.

26.
pastis formatge coulis maduixa pas27

Amb una pala, escampeu bé la crema.

 

 

27.
pastis formatge coulis maduixa pas28

Aprofiteu el cantó de la taula per sacsejar la massa i donar uns copets al motlle, tot picant-lo. D'aquesta manera fareu desaparèixer les possibles bombolles d'aire de l'interior.

28.
pastis formatge coulis maduixa pas29

Perfecte.

29.
pastis formatge coulis maduixa pas30

Ara, ho hem de coure a 170 graus durant uns 35-40 minuts.

30.
pastis formatge coulis maduixa pas31

En els últims 5 minuts podeu daurar la capa superior posant el forn en mode grill, però vigileu, que es crema amb facilitat.

31.
pastis formatge coulis maduixa pas32

Notareu que el pastís tremola del centre, com si es tractés d'un flam. Aquesta és la textura correcta. Dels extrems té més consistència.

32.
pastis formatge coulis maduixa pas33

En qualsevol cas, la prova de punxar-lo no falla mai.

33.
pastis formatge coulis maduixa pas34

Si surt net... és que és cuit.

34.
pastis formatge coulis maduixa pas35

Deixeu-lo refredar una bona estona abans de desemmotllar.

35.
pastis formatge coulis maduixa pas36

És recomanable que estigui a la nevera un parell d'hores com a mínim. Es recomanen fins a 12 hores.

36.
pastis formatge coulis maduixa pas37

Ja el podem col·locar sobre cartó i blonda.

37.
pastis formatge coulis maduixa pas38

Fa bona pinta, no?

38.
pastis formatge coulis maduixa pas39

Ja tenim el pastís acabat.

39.
pastis formatge coulis maduixa pas40

En tallem un trosset?

40.
pastis formatge coulis maduixa pas41

Quina flaire!

41.
pastis formatge coulis maduixa pas42

Però ara l'hem d'emplatar bé. Amb un bon raig de coulis de maduixa que haurem preparat abans.

 

 

42.
pastis formatge coulis maduixa pas43

Decorem amb alguna maduixa fresca, gerds, nabius i mores.

43.
pastis formatge coulis maduixa pas44

Quina pinta, nanos!

44.
pastis formatge coulis maduixa pas45

El toc de menta que no falti, li aporta una aroma fresc, molt important.

45.
pastis formatge coulis maduixa pas46

Ho tastem? No tinc paraules. Perdoneu-me, eh?

46.
pastis formatge coulis maduixa pas47

Bon profit!