Espectacular recepta que has de tastar!

Fàcil de cuinar i amb un resultat que et sorprendrà!

La pots fer amb breves o amb figues, segons el moment de la temporada. Respecte al formatge, el provolone es caracteritza per la seva elasticitat un com fos, però no tant pel seu sabor. És per això que jo recomano potenciar el plat amb una mica de formatge blau o rocafort. Les pipes de carbassa li donaràn el punt "crunchy" que farà realitat els desitjos de tot gourmet (o "gourmeter").

Som-hi!

 

Ingredients
  • 300g de formatge provolone 
  • 100g de formatge blau o rocafort
  • 50g de salsa de tomàquet fregit
  • 50g de formatge mozzarella
  • 4 breves 
  • Un grapat de pipes de girasol
  • Una mica d'orenga
Preparació
1.
IMG 7576

Prepara tots els ingredients. Jo recomano utilitzar una cassoleta de fang, ja que conservarà millor l'escalfor i mantindrà el formatge fos més temps. 

2.
IMG 7577

Segons la temporada, pots utilitzar breves o figues directament, que encara son més dolces.

3.
IMG 7579

El formatge provolone el pots comprar a trossos o a rodanxes gruixudes com aquesta.

4.
IMG 7581

Pela 3 de les quatre breves i les talles a trossos.

5.
IMG 7599

La quarta breva talla-la a rodanxes per decorar, amb pell i tot. 

6.
IMG 7588

Posa una base de salsa de tomàquet a la cassola de fang. 

7.
IMG 7590

Talla el provolone a daus. 

8.
IMG 7592

Col·loca els trossos de breva i formatge.

9.
IMG 7597

Posa-hi també els trossos de formatge blau i un generós raig d'oli d'oliva. 

10.
IMG 7600

I si t'agraden, unes pipes de carbassa li aniran molt bé. Altrament, les nous funcionen molt bé. 

11.
IMG 7606

Que no falti el toc d'orenga. 

12.
IMG 7609

Per acabar, una mica de mozzarella per cobrir-ho tot. 

13.
IMG 7616

Decora amb els trossos de breva. 

14.
IMG 7626

I a gratinar al forn. 

15.
IMG 7632

Una meravella!

16.
IMG 7642

Una gran combinació d'ingredients!

17.
IMG 7647

Si vols, acompanya-ho amb uns bastonets de pa, per anar sucant al formatge.

18.
IMG 7656

Bon profit!