Quin nom de recepta més llarg, eh? No l'he buscat tan llarg, ha sortit sol. I és que tots els que cuinem tenim un cert neguit i una certa necessitat d'inventar plats nous, de vegades amb més o menys èxit. 

Aquest plat que us presento és d'aquells plats especials que recordes durant molt de temps. Una fusió de la cuina catalana (pels pèsols negres i all tendre) amb la cuina marroquina (per l'adob amb Ras el Hanout). Aquesta espècia la podeu trobar en qualsevol gran superfície que tingui secció de productes internacionalsSi teniu els pèsols cuits i el pollastre adobat, només us caldran quinze minuts per cuinar-lo i quedar com un rei.

Ingredients

4 filets de pit de pollastre  

1 llimona

especie Ras el Hanout

pebre negre

400 g de pèsols negres cuits

1 manat d'alls tendres

oli d'oliva

sal

Variants:

També podeu presentar el plat amb pèsols normals

Es pot substituir el pollastre per filets de xai

Preparació
1.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas1

El dia abans de fer el plat haurem d'adobar el pollastre.

2.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas2

Podeu utilitzar daus de pollastre o filets, com és el meu cas.

3.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas3

Col.locarem el pit de pollastre net dins un plat fondo i el ruixarem amb el suc d'una llimona.

4.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas4

A continuació hi posarem el Ras el Hanout, una barreja d'espècies molt interessant.

5.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas5

El seu color pot variar segons el fabricant.

6.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas6

Posarem de tres a quatre cullerades grans sobre el pollastre.

7.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas7

Una mica de sal...

 

8.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas8

... i ho remenarem tot plegat. Hem de procurar que el pollastre quedi ben impregnat de la barreja.

9.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas9

Per davant i per darrere.

10.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas10

Aquest pollastre el deixarem en aquest adob a la nevera durant 24 hores.

11.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas11

Si voleu podeu aprofitar el mateix dia que adobeu la carn per coure els pèsols negres.

12.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas12

... i els picarem ben petits.

13.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas13
14.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas14

... fins que comencin a agafar coloret.

15.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas15

Seguidament, hi afegirem els pèsols cuits.

16.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas16

Un polsim de sal...

17.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas17

... i ho deixarem saltar tot plegat uns minuts. Ho reservem.

18.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas18

Ara, en una planxa ben calenta farem el pollastre.

19.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas19

Aprofiteu per afegir una mica de pebre negre si voleu.

20.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas20

Quan el pollastre tingui un bonic color daurat ja podrem apagar el foc.

21.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas21

Com sempre, procureu mantenir els productes calents sense que afecti en excés a la cocció.

 

22.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas22

Emplatem els pèsols amb un tros de pollastre i un polsim de Ras el Hanout al plat.

23.
pollastre al ras hanout sobre pesols negres saltats alls tendres pas24

Bon profit!