Avui vull mostrar-vos un plat molt típic i tradicional català com és el pollastre a l'ast. Evidentment, per fer-lo cal disposar d'un sistema de cocció rotatori que pràcticament ningú tenim a casa. Per aquest motiu, la recepta que avui us mostro no l'he fet mai a casa.
La cocció a l'ast és la clau, i encara més si es fa amb foc de llenya. Dit d'una altra manera, a casa és difícil que us quedi igual. Per això, avui he cregut oportú que era millor difondre aquesta recepta des d'un punt de vista més cultural que no pas pràctic. Més enllà de l'elaboració que pugui tenir una recepta, el més important és difondre i donar a conèixer aquest plat arreu del món.
un pollastre sencer net
oli d'oliva
herbes aromàtiques: farigola, orenga, pebre, sajolida, etc.
sal
Variants:
Es pot acompanyar de patates xip
Es habitual servir-lo amb allioli
S'hi acostuma a posar llimona a l'adob (cada casa té el seu secret)
![pollastre last pas1 pollastre last pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/54/27/02/pollastre-last-pas1.jpeg)
El pollastre a l'ast requereix de vigilància i regulació, segons la potencia de la brasa o foc de llenya.
![pollastre last pas2 pollastre last pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/54/27/29/pollastre-last-pas2.jpeg)
Rostisseria Olé, a Sant Pere Pescador, tot un exemple de la cocció perfecte del pollastre.
![pollastre last pas3 pollastre last pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/54/27/56/pollastre-last-pas3.jpeg)
La pell torradeta és clau també.
![pollastre last pas4 pollastre last pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/54/27/83/pollastre-last-pas4.jpeg)
Gran plat!
![pollastre last pas5 pollastre last pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/54/28/10/pollastre-last-pas5.jpeg)
Seguim la tradició!