Veiem com fer uns pinyons caramel·litzats. Senzill, ràpid i fàcil. Només heu de vigilar el foc, per evitar que se us cremin els pinyons. La resta bufar i fer ampolles, com qualsevol altre tipus de crocant. És una opció molt interessant per decorar les vostres postres. Som-hi!

Ingredients

50 g de pinyons europeus

2 cullerades de sucre

una mica d'essència de vainilla (opcional)

Preparació
1.
pinyons caramellitzats pas1

Poseu el sucre i els pinyons en un bol.

2.
pinyons caramellitzats pas2

Engegueu el foc i poseu-lo al mínim.

3.
pinyons caramellitzats pas3

Podeu afegir una mica d'essència de vainilla o vainilla ensucrada, que aportarà un agradable aroma.

4.
pinyons caramellitzats pas4

Jo poso un parell de gotes d'essència líquida.

5.
pinyons caramellitzats pas5

No deixeu de remenar els pinyons amb una cullera, per evitar que es cremin.

6.
pinyons caramellitzats pas6

De seguida que el sucre agafi color (un minut) retireu el bol del foc i seguiu remenant. La calor residual farà la resta.

7.
pinyons caramellitzats pas7

Abans no es torrin massa els pinyons, aboqueu-los sobre un paper de forn.

8.
pinyons caramellitzats pas8

Escampeu-los bé amb la cullera. Que només quedi una capa de pinyons.

9.
pinyons caramellitzats pas9

Eviteu que s'amunteguin, ja que un cop fred el sucre no els podreu dividir sense trencar-los.

10.
pinyons caramellitzats pas10

Mentre el sucre conservi una mica d'escalfor, fins i tot li podeu donar forma si us interessa.

11.
pinyons caramellitzats pas11

Un cop fred, ja els podeu esmicolar, que es separaran amb facilitat.

12.
pinyons caramellitzats pas12

I ja els podeu fer servir als vostres postres! Si us sobren, conserveu-los en un lloc fresc i sec. Bon profit!