Avui és el torn d'aquesta recepta tradicional catalana. D'aquelles nostrades, que no semblen gran cosa, però que quan les tastes et sorprenen i molt. És la màgia de la cuina! No dubtis a fer-la. Un entrant que et farà quedar com el millor amfitrió! Som-hi!

Ingredients
  • 4-5 patates amb pell
  • 200 g de cansalada viada curada
  • Pebre negre
  • 1 cabeça d'alls
  • Julivert fresc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants:

  • En lloc de cansalada, s'hi pot posar bacó fregit.
  • S'hi poden afegir unes gotes de vinagre a l'amaniment.
  • S'hi poden afegir trossets d'embotits.
Preparació
1.

Et recomano utilitzar patates per coure, ben netes i amb pell. Però si t'agrada més, les pots pelar.

2.

Col·loca les patates sencers en una safata de forn i mulla-les amb una mica d'oli d'oliva.

3.

Tira sal i pebre.

4.

Afegeix una cabeça d'alls pelada. Posa-ho tot a escalivar a uns 180-190 graus durant 20-25 minuts, o fins que estiguin les patates ben cuites.

5.

Mentre es fan les patates, prepara la cansalada viada curada. Pots tallar-la a tires fines, a trossets, a daus, però sense cotna. 

6.

Deixa refredar una mica les patates per poder manipular-les.

7.

L'oli d'escalivar-les aprofita'l i passa'l a la safata amb la que serviràs les patates.

8.

Talla-les a rodanxes. 

9.

Escampa-les i col·loca un tros d'all cuit per sobre. Si ho prefereixes, pots tirar un parell d'alls trinxats en cru per sobre, o també all en pols.

10.

Sala les patates i tira-hi pebre negre també.

11.

Una mica d'all i julivert trinxat per sobre.

12.

I col·loca la cansalada per sobre de les patates.

13.

Posa aquesta safata al forn fins que la cansalada quedi cruixent.

14.

I ja les pots servir. Bon profit!