Avui és el torn d'aquesta recepta tradicional catalana. D'aquelles nostrades, que no semblen gran cosa, però que quan les tastes et sorprenen i molt. És la màgia de la cuina! No dubtis a fer-la. Un entrant que et farà quedar com el millor amfitrió! Som-hi!
- 4-5 patates amb pell
- 200 g de cansalada viada curada
- Pebre negre
- 1 cabeça d'alls
- Julivert fresc
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Variants:
- En lloc de cansalada, s'hi pot posar bacó fregit.
- S'hi poden afegir unes gotes de vinagre a l'amaniment.
- S'hi poden afegir trossets d'embotits.
Et recomano utilitzar patates per coure, ben netes i amb pell. Però si t'agrada més, les pots pelar.
Col·loca les patates sencers en una safata de forn i mulla-les amb una mica d'oli d'oliva.
Tira sal i pebre.
Afegeix una cabeça d'alls pelada. Posa-ho tot a escalivar a uns 180-190 graus durant 20-25 minuts, o fins que estiguin les patates ben cuites.
Mentre es fan les patates, prepara la cansalada viada curada. Pots tallar-la a tires fines, a trossets, a daus, però sense cotna.
Deixa refredar una mica les patates per poder manipular-les.
L'oli d'escalivar-les aprofita'l i passa'l a la safata amb la que serviràs les patates.
Talla-les a rodanxes.
Escampa-les i col·loca un tros d'all cuit per sobre. Si ho prefereixes, pots tirar un parell d'alls trinxats en cru per sobre, o també all en pols.
Sala les patates i tira-hi pebre negre també.
Una mica d'all i julivert trinxat per sobre.
I col·loca la cansalada per sobre de les patates.
Posa aquesta safata al forn fins que la cansalada quedi cruixent.
I ja les pots servir. Bon profit!