Aquí us deixo la recepta pas a pas de com fer un pastís de trufa clara blanca, que de ben segur farà embogir a grans i petits. Com sempre us explico, us recomano preparar el pa de pessic, la trufa i l'almívar el dia anterior. Llavors, l'endemà serà qüestió de muntar-ho tot plegat. Penseu que un cop fet aquest pastís es pot congelar, per tant, el podeu fer un o dues setmanes abans.

La decoració sempre és al gust, i jo us mostraré com aprofitar elements dolços trobats al supermercat més proper, sense fer una desgràcia. Som-hi!

Ingredients

1 pa de pessic

 

Per fer la trufa clara blanca:

300 g de cobertura blanca

750 ml de nata per muntar (mínim 35% greix)

100 g de sucre

 

Per fer el sucre bany:

80% almíbar 

20% Un raig de brandi

 

Per decorar:

1 caixa de Mikado

un grapat de bombons Lindor

 

Variants:

Podeu utilitzar qualsevol producte dolç que us agradi per decorar el pastís.

S'hi pot posar melmelada al farciment.

Podeu decorar els laterals amb ametlla crocant o granets de xocolata

Preparació
1.
pastis trufa blanca pas1

El que heu de fer primer és el pa de pessic. Us recomano fer-lo el dia abans.

2.
pastis trufa blanca pas2

Un cop cuit i fred, guardeu-lo a la nevera embolicat amb un drap net.

3.
pastis trufa blanca pas3

El mateix dia, feu l'almíbar.

4.
pastis trufa blanca pas4

Un cop fred, ja es podrà barrejar amb un raig de brandi. Això és el que a les pastisseries s'anomena "el sucre bany".

5.
pastis trufa blanca pas5

Feu també la trufa blanca. Poseu a bullir la nata sense sucre.

6.
pastis trufa blanca pas6

Mentrestant, peseu la cobertura blanca i feu-la a trossos.

7.
pastis trufa blanca pas7

Vigileu constantment la nata, quan arrenca el bull puja i us pot vesar. De seguida que noteu que puja, apagueu el foc i s'abaixarà. Són segons, així que compte.

8.
pastis trufa blanca pas8

Seguidament, tireu-hi la cobertura i ho remeneu per desfer-la.

9.
pastis trufa blanca pas9

A mi m'agrada posar una mica de colorant color ou, i donar-li un matís visual a la trufa blanca, per diferenciar-la de la nata muntada bàsicament. Aquest pas el podeu obviar.

10.
pastis trufa blanca pas10

S'hi posa ben poc colorant. 

11.
pastis trufa blanca pas11
12.
pastis trufa blanca pas12

L'endemà ja podeu retallar el pa de pessic.

13.
pastis trufa blanca pas13

A mi, per estètica, m'agrada retirar les parts més fosques del pastís. Després s'aprofiten per fer altres postres (púdings).

14.
pastis trufa blanca pas14
15.
pastis trufa blanca pas15

Ara, poseu la trufa blanca a muntar. Quan comenci a agafar cos afegiu-hi el sucre a poc a poc fins que acabi de muntar.

16.
pastis trufa blanca pas16

Aprofiteu aquest temps per banyar la primera capa del pastís amb el sucre bany que ja teniu preparat.

17.
pastis trufa blanca pas17

Quan la trufa tingui textura de nata muntada, ja la podeu parar. No us passeu o fareu mantega!

18.
pastis trufa blanca pas18

Poseu trufa blanca sobre la primera capa, la cobriu i pinteu la capa superior.

19.
pastis trufa blanca pas19

Ara, apliqueu una capa de trufa blanca per tot el pastís, també laterals. No us preocupeu si no us queda massa bé, amb la decoració es tapen molts defectes. Aquí és on la tècnica del pastisser es nota molt, per tant, no us frustreu. A poc a poc i bona lletra. Sobretot, utilitzeu paletina.

20.
pastis trufa blanca pas20

Ara, poseu trufa blanca en una mànega pastissera amb un cornet estrellat i decoreu el pastís.

21.
pastis trufa blanca pas21

Jo he decidit aquesta decoració avui. Féu la vostra!

22.
pastis trufa blanca pas22

Per últim, decoreu el pastís amb motius de xocolata negre o de llet, que resaltin molt.

23.
pastis trufa blanca pas23

Finalment, poseu el pastís sobre un cartró amb blonda i al congelador. El dia que toqui, l'heu de treure una o dues hores abans de consumir. Al cap i a la fi, no deixa de ser nata amb una mica de cobertura.

24.
pastis trufa blanca pas24

I per fi, ja està acabat!

25.
pastis trufa blanca pas25

Un tros?... val a dir que el meu fill l'ha gaudit molt! A mi, particularment, em cansa una mica la xocolata blanca, però està molt bo. I per què no teniu ametlla crocant per decorar els laterals, que li va molt bé. Us ho recomano!

26.
pastis trufa blanca pas26

Bon Profit!