Amb anterioritat vam veure com fer un pastís de la Diada de Catalunya farcit amb melmelada de préssec. Avui us presento una variant d'aquell mateix pastís més similar al clàssic "Massini" amb un farciment de nata muntada i trufa clara. Com tots els pastissos amb una certa complexitat d'elaboració, us recomano preparar tots els ingredients (pa de pessic, gema pastissera, sucre bany, trufa clara, etc.) un o dos dies abans. Aquest en concret, el podeu fer gairebé al 90% uns quants dies abans, ja que el conservarem dins el congelador i sense les quatre barres, que poden arribar a destenyir.

Per tant, les quatre barres les posarem (pràcticament) al moment de servir-lo a taula. Per cert, si voleu el podeu presentar amb quatre barres o amb una estelada... no costa gaire fer-la. No us perdeu visitar la recepta del Pastís de la Diada de Catalunya amb melmelada. Espero que us agradi. 

Ingredients

pa de pessic 

sucre bany (70% almíbar + 30% brandi)

nata muntada (400 g + 60 g de sucre)

trufa clara (400 g + 30 g de cobertura xocolata negra + 60 g de sucre)

gema pastissera

gelatina de poma

colorant vermell

Preparació
1.

Començarem preparant la gelatina vermella per a fer les quatre barres.

2.

Utilitzaré un colorant alimentari.

3.

Com veieu, amb una culleradeta en tenim prou.

4.

Però haurem de fer arrencar el bull a la gelatina.

5.

Ara aboqueu-la en una safata de plàstic dur o sobre un paper cuisson.

6.

Procureu que quedi un gruix acceptable.

7.

Ara és qüestió de deixar-la refredar.

8.

Un cop freda, la podeu guardar a la nevera, però tapeu-la amb paper film per evitar que agafi olors. Podeu aprofitar per a preparar l'almíbar del sucre bany, la gema pastissera i la trufa clara que també s'han de refredar (veieu les receptes prèviament). Us recomano ho feu tot el dia abans.

 

9.

Us recomano la lectura prèvia de la recepta del pa de pessic. Ho barregem tot.

10.

Tot i voler fer un pastís amb forma heràldica... utilitzaré aquest motlle de silicona rodó.

11.

Aboquem la massa...

12.

I ho deixarem coure entre 35-40 minuts, fins que sigui cuit. Punxeu-lo amb una barnilla per comprovar que és cuit de dins.

13.

Quan ja sigui una mica fred, el desemmotllaren i el deixarem que es refredi completament. Jo us recomano fer-lo el dia anterior i guardar-lo a la nevera embolicat en un drap net.

14.
15.

Ara amb un ganivet de serra (dels del pa), li donarem forma d'escut al nostre pastís.

16.

Més o menys.

17.

Ara en un bol muntarem la trufa clara amb els 60 g de sucre.

18.

Fins que munti.

19.

Fem el mateix amb la nata.

20.

Podem omplir les mànegues amb un cornet rodó o estriat i guardar-les a la nevera.

21.

Anem a fer el pastís doncs. Obriu per la meitat el pa de pessic i banyeu la part inferior amb el sucre bany (barreja d'almíbar i brandi al 30%).

22.

Seguidament, apliqueu una capa de nata muntada. No fa res si no queda massa bé.

23.

Amb una paletina escampeu-la bé i procureu que la capa quedi llisa.

24.

A sobre de la nata aplicarem una capa de trufa clara muntada...

25.

I fem el mateix: ho allisem. No us preocupeu massa per si no queda massa maco. Més endavant veureu perquè.

26.

A sobre, hi col·loquem la capa superior del pa de pessic i fem una lleugera pressió per assentar-la. Us sortirà una mica de nata i/o trufa, però no passa res. Ho repasseu.

27.

Ara, aplicarem una capa de gema pastissera per sobre.

28.

Procureu tapar totes aquelles imperfeccions de la part superior.

29.

Les capes són visibles, però més ho seran quan, un cop congelat, repelem les cantonades.

30.

Ja va agafant forma.

31.

Tenim la gelatina de poma al punt: desfeta però no gaire calenta.

32.

Aplicarem una capa de gelatina de poma per a donar brillantor al pastís, tot i que les quatre barres ja li donaran una bona presència.

33.

Els laterals no s'han de pintar amb gelatina, només la part de la gema. Immediatament, poseu el pastís a congelar.

34.

Un cop congelat, el podreu treure i tallar-li les cantonades.

35.

Repassarem totes les cantonades amb la idea de deixar-lo ben presentable.

36.

El col·loquem sobre cartró i blonda també.

37.

Oi que queda maco així?

38.

L'última vegada el vaig decorar amb la senyera de Catalunya tradicional, però en aquesta ocasió he volgut fer-lo una mica diferent i he representat una estelada.

39.

I el decorem amb molt de compte de no remenar massa la gelatina.

40.

Què tal?

41.

Ja tenim el Pastís de la Diada amb nata i trufa acabat.

42.

El podem servir a taula directament.

43.

Amb una mica de cava català ben fresquet, és clar.

44.

Poc a poc s'anirà desglaçant i la gema quedarà suau i cremosa... com la nata i la trufa.

45.

Un cop fet el podeu tornar a congelar.

46.

El voleu veure per dins?

47.

A mi m'agrada que estigui tou però la nata congelada... encara que això va a gustos.

48.

En qualsevol cas, al tallar-lo i servir-lo, de seguida es descongelaran la gelatina, la gema i el pa de pessic. Al farciment li costarà una mica més.

49.

Bon profit i visca Catalunya!