Quan treballava a la pastisseria fèiem un pa que anomenàvem "Pa de cervesa". Ja sé que molts em direu que l'autèntic pa de cervesa alemany és diferent, en soc conscient. Digueu-li "Pa amb cervesa" en comptes de "Pa de cervesa", si voleu. Però aquest pa que us proposo és ben bo i molt adient per aperitius, berenars i càterings.

Com veureu, poder donar la forma que més us agradi, tot i que (també em direu) que l'autèntic pa de cervesa té forma de "bretzel" o "pretzel". Espero que us agradi.

 

Ingredients

500 g farina

25 g sucre

25 g mantega

25 g llevat

10 g sal

1 petricó de cervesa (uns 300 cl)

llavors de sèsam

mostassa "Maille" amb gra

Preparació
1.

Com sempre, preparem els ingredients.

2.

Utilitzaré una amassadora KitchenAid. En un bol hi posarem la farina... i el llevat esmicolat.

3.

... el sucre...

4.

... i la cervesa... de fermentació alta...

5.

... la posem en substitució de l'aigua.

6.

Hi posem la sal...

7.

... el ganxo... i a treballar una estona...

8.

A la velocitat mínima, haurà de treballar uns 15-20 minuts.

9.

De tant en tant, pareu la màquina i toqueu la massa per veure quin tacte té... si cal més humitat o menys.

10.

Feu una bola.

11.

Tapeu-la amb un drap humit i deixeu-la llevar una hora i mitja o dues.

12.

Feu una bola i deixeu-la reposar una estona.

13.

Ara, amb un corró, estirarem aquestes boles.

14.

Enrotlleu la massa sobre si mateixa...

15.

... i doneu-li forma de bretzel...

16.

... més o menys...

17.

En faré uns altres pans amb una mica de mostassa...

18.

... d'aquella amb gra... la Maille és molt bona, a mi m'agrada molt.

19.

Ens ajudarem d'un ganivet...

20.

... per estendre una mica de mostassa per sobre del pa...

21.

... que enrotllarem...

22.

... i donarem una certa forma... 

23.

Amb la resta de boles he fet panets... directament... només donant-los una mica d'allargada.

24.

Posem el pa sobre una safata pel forn amb paper cuisson...

25.

... la varietat amb mostassa també...

26.

... les podeu posar totes juntes. Deixeu-les llevar uns 30 minuts.

27.

Bateu un ou...

28.

... i pinteu tot el pa...

29.

... això li donarà un aspecte agradable...

30.

Finalment, podeu posar unes llavors de sèsam per sobre... que li van molt bé.

31.

Les posem a coure a 190 graus... durant uns 20 minutets.

32.

I un cop cuit, ja podem servir el nostre pa.

33.

Es pot menjar sol... perfectament, però també acompanyat del que més us agradi.

34.

El de mostassa, especialment, és fantàstic.

35.

Tots són bons.

36.

I fan una oloreta... Podeu aprofitar per fer uns "Aperitius de pa de cervesa amb salsitxa". Bon Profit!