Quan treballava a la pastisseria fèiem un pa que anomenàvem "Pa de cervesa". Ja sé que molts em direu que l'autèntic pa de cervesa alemany és diferent, en soc conscient. Digueu-li "Pa amb cervesa" en comptes de "Pa de cervesa", si voleu. Però aquest pa que us proposo és ben bo i molt adient per aperitius, berenars i càterings.

Com veureu, poder donar la forma que més us agradi, tot i que (també em direu) que l'autèntic pa de cervesa té forma de "bretzel" o "pretzel". Espero que us agradi.

 

Ingredients

500 g farina

25 g sucre

25 g mantega

25 g llevat

10 g sal

1 petricó de cervesa (uns 300 cl)

llavors de sèsam

mostassa "Maille" amb gra

Preparació
1.
pa cervesa pas1

Com sempre, preparem els ingredients.

2.
pa cervesa pas2

Utilitzaré una amassadora KitchenAid. En un bol hi posarem la farina... i el llevat esmicolat.

3.
pa cervesa pas3

... el sucre...

4.
pa cervesa pas5

... i la cervesa... de fermentació alta...

5.
pa cervesa pas6

... la posem en substitució de l'aigua.

6.
pa cervesa pas7

Hi posem la sal...

7.
pa cervesa pas8

... el ganxo... i a treballar una estona...

8.
pa cervesa pas9

A la velocitat mínima, haurà de treballar uns 15-20 minuts.

9.
pa cervesa pas10

De tant en tant, pareu la màquina i toqueu la massa per veure quin tacte té... si cal més humitat o menys.

10.
pa cervesa pas12

Feu una bola.

11.
pa cervesa pas13

Tapeu-la amb un drap humit i deixeu-la llevar una hora i mitja o dues.

12.
pa cervesa pas15

Feu una bola i deixeu-la reposar una estona.

13.
pa cervesa pas16

Ara, amb un corró, estirarem aquestes boles.

14.
pa cervesa pas17

Enrotlleu la massa sobre si mateixa...

15.
pa cervesa pas18

... i doneu-li forma de bretzel...

16.
pa cervesa pas19

... més o menys...

17.
pa cervesa pas20

En faré uns altres pans amb una mica de mostassa...

18.
pa cervesa pas21

... d'aquella amb gra... la Maille és molt bona, a mi m'agrada molt.

19.
pa cervesa pas22

Ens ajudarem d'un ganivet...

20.
pa cervesa pas23

... per estendre una mica de mostassa per sobre del pa...

21.
pa cervesa pas24

... que enrotllarem...

22.
pa cervesa pas25

... i donarem una certa forma... 

23.
pa cervesa pas26

Amb la resta de boles he fet panets... directament... només donant-los una mica d'allargada.

24.
pa cervesa pas27

Posem el pa sobre una safata pel forn amb paper cuisson...

25.
pa cervesa pas28

... la varietat amb mostassa també...

26.
pa cervesa pas29

... les podeu posar totes juntes. Deixeu-les llevar uns 30 minuts.

27.
pa cervesa pas30

Bateu un ou...

28.
pa cervesa pas31

... i pinteu tot el pa...

29.
pa cervesa pas32

... això li donarà un aspecte agradable...

30.
pa cervesa pas33

Finalment, podeu posar unes llavors de sèsam per sobre... que li van molt bé.

31.
pa cervesa pas34

Les posem a coure a 190 graus... durant uns 20 minutets.

32.
pa cervesa pas35

I un cop cuit, ja podem servir el nostre pa.

33.
pa cervesa pas36

Es pot menjar sol... perfectament, però també acompanyat del que més us agradi.

34.
pa cervesa pas37

El de mostassa, especialment, és fantàstic.

35.
pa cervesa pas38

Tots són bons.

36.
pa cervesa pas39

I fan una oloreta... Podeu aprofitar per fer uns "Aperitius de pa de cervesa amb salsitxa". Bon Profit!

37.
pa cervesa pas40