Us presento la recepta d'ous remenats amb tomàquet. L'única diferència és que en el meu cas la salsa de tomàquet incorpora pebrot i ceba per donar-li una mica més de gust. No acaba de ser una samfaina com a tal. També veureu com no és exactament el 'revoltillo' de tota la vida que ens feien les nostres àvies. Però queda molt bo aquest, molt fi.

Quan incorporem els ous, no pararem de remenar-los fins que es comencin a quallar, i finalment el conjunt tindrà la consistència d'una melmelada. No cal dir que és una bomba de colesterol, i més si l'acompanyeu amb cansalada i us dediqueu a sucar pa, sucar pa i sucar pa. En el meu cas, feia més de 10 anys que no en menjava, així que de tant en tant ja està bé.

Ingredients

4 tomàquets

8 ous

sal

pebre negre

oli d'oliva

sucre

tires de cansalada (bacó) com a guarnició

 

Variants:

Es pot acompanyar amb pa torrat

Preparació
1.
ous remenats tomaquet pas1

Ja tenim feta la samfaina. Us recomano visitar aquesta recepta prèviament.

2.
ous remenats tomaquet pas2

Com veureu, no és una samfaina autèntica. De fet, és una salsa de tomàquet amb sofregit de pebrot verd i ceba.

3.
ous remenats tomaquet pas3

Els ous, ben frescos, i si són ecològics millor.

4.
ous remenats tomaquet pas4

Trenquem els ous en un plat fondo.

5.
ous remenats tomaquet pas5

Hi tirem un polsim de sal, com el que es tira quan es fa una truita.

6.
ous remenats tomaquet pas6

Batem els ous.

7.
ous remenats tomaquet pas7

Posem la salsa de tomàquet a escalfar en una paella amb un polsim de pebre negre.

8.
ous remenats tomaquet pas8

Quan comenci a fer xup-xup, ens preparem amb una vareta...

9.
ous remenats tomaquet pas9

... i hi aboquem els ous.

10.
ous remenats tomaquet pas10

Comencem a remenar-ho bé...

11.
ous remenats tomaquet pas11

Sense parar... procurant lligar-ho bé.

12.
ous remenats tomaquet pas12

Molt bé.

13.
ous remenats tomaquet pas13

Ens ha de quedar una textura lligada, cremosa.

14.
ous remenats tomaquet pas14

Ja podem servir immediatament.

15.
ous remenats tomaquet pas15

Jo l'he acompanyat amb una mica de cansalada, un xorret d'oli i un tall de tomàquet.

16.
ous remenats tomaquet pas16

Quina bona flaire.

17.
ous remenats tomaquet pas17

... i ara a sucar pa, nanos.

18.
ous remenats tomaquet pas18

Bon Profit!