Com comentem moltes vegades, hi ha plats on el seu èxit rau exclusivament en el producte i no en l'elaboració. Aquest n'és un cas. No cal dir que si utilitzeu fredolics frescos de temporada el plat quedarà molt més bo que amb fredolics o bolets en conserva.

Ingredients

1kg. de fredolics

8 ous

oli d'oliva

sal

 

Variants:

- Es pot fer amb qualsevol tipus de bolets i amb bolets variats

- S'hi pot afegir botifarra quan els bolets hagin perdut tota l'aigua

- S'hi pot afegir all trinxat

Preparació
1.
ous remenats fredolics pas1

He trobat uns fredolics frescos al mercat avui.

2.
ous remenats fredolics pas2

Com podeu veure, el fredolic té un barret sovint irregular, amb el centre que sobresurt i la cutícula seca amb diferents tonalitats de color gris, com de vellut. Sol tenir fibres i escames negroses, en especial a la part central. Les làmines són d'un blanc brut o grises i estan espaiades. El peu és cilíndric i fibrós. El peu és prim i fibrós i es trenca en un no res; la carn, molt minsa i fràgil, a penes fa olor.

3.
ous remenats fredolics pas3

Comencem per escalfar una paella amb un raig d'oli on daurarem all laminat.

4.
ous remenats fredolics pas4

Quan l'all sigui daurat, hi abocarem els bolets.

5.
ous remenats fredolics pas5

Deixeu-los fer a foc mitjà-fort.

6.
ous remenats fredolics pas6

Veureu com poc a poc aniran deixant anar tota l'aigua que contenen, que s'ha d'evaporar gairebé tota.

7.
ous remenats fredolics pas7

Mentre, podeu batre els ous.

8.
ous remenats fredolics pas8

Com el que fa una truita, vaja.

9.
ous remenats fredolics pas9

Quan els bolets ja gairebé no tinguin aigua...

10.
ous remenats fredolics pas10

... els abocarem dins dels ous batuts.

11.
ous remenats fredolics pas11

Ho barrejarem tot plegat i salarem el conjunt.

12.
ous remenats fredolics pas12

Seguidament, i sobre la mateixa paella amb un nou raig d'oli, hi abocarem tota la barreja.

13.
ous remenats fredolics pas13

Amb una cullera o forquilla remeneu constantment tot el conjunt. La idea és evitar que es qualli com una truita francesa, ja que busquem un remenat.

14.
ous remenats fredolics pas14

Quan noteu que comença a quallar però encara s'entreveu una falta de cocció de l'ou... aturarem el foc i emplatarem. A mi m'agrada que quedi una mica sucós.

15.
ous remenats fredolics pas15

En aquesta ocasió he volgut acompanyar el plat d'unes llesques de pa de xapata torrat.

16.
ous remenats fredolics pas16

I ja ho podeu tastar.

17.
ous remenats fredolics pas17

Acompanyeu el platillo d'una bona copa de vi negre... d'una cervesa ben freda, va.

18.
ous remenats fredolics pas18

Bon profit!