Avui els alls tendres, tan peculiars i agradables en boca, seran els protagonistes. Es fan exactament igual que els Ous remenats amb espàrrecs. Les imatges corresponen a menys de la meitat de les quantitats proposades a la recepta.

Ingredients

8 ous

1 manat d'alls tendres

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
ous remenats alls tendres pas1

Primer netejarem els alls tendres.

2.
ous remenats alls tendres pas2

Si són de pagès, com aquests, notareu una flaire intensa i característica.

3.
ous remenats alls tendres pas3

Pelarem els alls tendres i tallarem la part més verda.

4.
ous remenats alls tendres pas4

A mi m'agrada retirar la part més verda de la fulla i una mica la part dura de l'arrel.

5.
ous remenats alls tendres pas5

Els netegem a sota de l'aixeta.

6.
ous remenats alls tendres pas6

Ara els trinxarem a la mida que més ens agradi.

7.
ous remenats alls tendres pas7

En un plat fondo hi trencarem els ous.

8.
ous remenats alls tendres pas8

Els hem de batre lleugerament...

9.
ous remenats alls tendres pas10

... no cal barrejar del tot el rovell i les clares. Ho salarem lleugerament.

10.
ous remenats alls tendres pas11

En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva saltarem els alls tendres.

11.
ous remenats alls tendres pas12

Quan agafin un bonic color daurat ja els tindrem a punt.

12.
ous remenats alls tendres pas13

A continuació, hi abocarem els ous...

13.
ous remenats alls tendres pas14

... i immediatament ho barrejarem tot plegat...

14.
ous remenats alls tendres pas15

... sense deixar de remenar. No espereu a que es faci del tot. A la vista, l'ou ha de quedar lleugerament cru. La calor passiva o residual del conjunt li donarà la cocció que falta a l'ou.

15.
ous remenats alls tendres pas16

Ho emplatarem i ho servirem ben calent.

16.
ous remenats alls tendres pas17

Es pot acompanyar d'unes llesques de pa torrat o fregit.

17.

Bon profit!