No us vull enganyar, amics meus, però tot i ser una recepta molt fàcil de fer, aquesta, requereix una certa habilitat, sobretot de velocitat i eficiència per tal d'evitar cremar-vos i que se us trenquin les neules amb una manipulació inapropiada. Us confessaré que fins i tot a mi em costa fer-les.
Jo us ho explico i, si us ve de gust, les proveu de fer. Com a mínim, serà divertit. L'avantatge principal de fer-te tu les neules és que li pots donar el punt de torrat que més t'agrada i, evidentment, la bona estona que passes fent-les. Som-hi!
240 g de clara d'ou
180 g de farina
180 g de sucre
180 g de mantega
pell de llimona ratllada
aigua
Variants:
En lloc de mantega es pot fer amb llard
Podeu utilitzar essència de llimona en lloc de la pell ratllada
![neules pas1 neules pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/41/34/neules-pas1.jpeg)
Prepareu tots els ingredients, que no falti res.
![neules pas2 neules pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/41/61/neules-pas2.jpeg)
Poseu la mantega a fondre en un cassó.
![neules pas3 neules pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/41/88/neules-pas3.jpeg)
No cal donar-li temperatura, només que es fongui i prou.
![neules pas4 neules pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/42/15/neules-pas4.jpeg)
Molt bé.
![neules pas5 neules pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/42/42/neules-pas5.jpeg)
Ara peseu les clares d'ou. Sempre us recordo que en pastisseria s'ha de pesar tot, és important.
![neules pas6 neules pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/42/69/neules-pas6.jpeg)
Barregeu les clares amb la farina passada pel sedàs...
![neules pas7 neules pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/42/96/neules-pas7.jpeg)
el sucre...
![neules pas8 neules pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/44/13/neules-pas8.jpeg)
i l'essència o ratlladura de llimona.
![neules pas9 neules pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/45/18/neules-pas9.jpeg)
Munteu el batedor i...
![neules pas10 neules pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/45/45/neules-pas10.jpeg)
barregeu-ho bé.
![neules pas11 neules pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/45/72/neules-pas11.jpeg)
Seguidament, afegiu miquetes de mantega.
![neules pas12 neules pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/45/99/neules-pas12.jpeg)
Vigileu que la massa la vagi admetent. A poc a poc, no voleu córrer! Deixeu-ho que es barregi tot plegat uns minuts més.
![neules pas13 neules pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/46/26/neules-pas13.jpeg)
Mentrestant, talleu trossos de paper de forn.
![neules pas14 neules pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/46/53/neules-pas14.jpeg)
Amb cada paper farem una neula.
![neules pas15 neules pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/46/80/neules-pas15.jpeg)
Preparem la safata amb el primer tros de paper.
![neules pas16 neules pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/47/07/neules-pas16.jpeg)
Vigileu la massa.
![neules pas17 neules pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/47/34/neules-pas17.jpeg)
Afegiu miquetes d'aigua fins que tingui la textura desitjada.
![neules pas18 neules pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/47/61/neules-pas18.jpeg)
No ha de quedar consistent, més aviat líquida. Més fina que una pasta de crep.
![neules pas19 neules pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/47/88/neules-pas19.jpeg)
En caldrà un cullerot.
![neules pas20 neules pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/48/15/neules-pas20.jpeg)
Però abans, deixeu reposar la massa a la nevera durant almenys 10 minuts. Poseu a escalar el forn a uns 160-170 graus.
![neules pas21 neules pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/48/42/neules-pas21.jpeg)
Per fer neules us caldrà un pal cilíndric.
![neules pas22 neules pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/48/69/neules-pas22.jpeg)
No ha de ser massa llarg ni massa gruixut. Ha de ser apropiada per poder enrotllar les neules just quan surtin del forn.
![neules pas23 neules pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/48/96/neules-pas23.jpeg)
Quan tingueu al forn a punt, poseu un cullerot de pasta sobre el paper de forn.
![neules pas24 neules pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/49/23/neules-pas24.jpeg)
Esteneu-lo bé amb una paletina.
![neules pas25 neules pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/49/50/neules-pas25.jpeg)
Un cop el tingueu ben escampat poseu-lo a coure. Doneu-li el punt de torrat que més us agrada. Però vigileu-les bé ja que es fan en qüestió de segons.
![neules pas26 neules pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/49/77/neules-pas26.jpeg)
Tot just surti del forn, en calent (i amb compte de no cremar-vos) enrotlleu la neula amb el bastonet (que pot ser de fusta, metàl·lic, de plàstic, etc). No badeu! que si se us refreda massa se us trencarà tota la neula a l'enrotllar-la.
![neules pas27 neules pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/50/31/neules-pas27.jpeg)
Ja enrotllada, deixeu-la refredar.
![neules pas28 neules pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/50/76/neules-pas28.jpeg)
Repetiu el mateix procés fins acabar tota la pasta.
![neules pas29 neules pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/87/51/09/neules-pas29.jpeg)
I ja les podeu gaudir. Bon profit!