No us vull enganyar, amics meus, però tot i ser una recepta molt fàcil de fer, aquesta, requereix una certa habilitat, sobretot de velocitat i eficiència per tal d'evitar cremar-vos i que se us trenquin les neules amb una manipulació inapropiada. Us confessaré que fins i tot a mi em costa fer-les.

Jo us ho explico i, si us ve de gust, les proveu de fer. Com a mínim, serà divertit. L'avantatge principal de fer-te tu les neules és que li pots donar el punt de torrat que més t'agrada i, evidentment, la bona estona que passes fent-les. Som-hi!

 

Ingredients

240 g de clara d'ou

180 g de farina

180 g de sucre

180 g de mantega

pell de llimona ratllada

aigua

Variants:

En lloc de mantega es pot fer amb llard

Podeu utilitzar essència de llimona en lloc de la pell ratllada

Preparació
1.
neules pas1

Prepareu tots els ingredients, que no falti res.

2.
neules pas2

Poseu la mantega a fondre en un cassó.

3.
neules pas3

No cal donar-li temperatura, només que es fongui i prou.

4.
neules pas4

Molt bé.

5.
neules pas5

Ara peseu les clares d'ou. Sempre us recordo que en pastisseria s'ha de pesar tot, és important.

6.
neules pas6

Barregeu les clares amb la farina passada pel sedàs...

7.
neules pas7

el sucre...

8.
neules pas8

i l'essència o ratlladura de llimona.

9.
neules pas9

Munteu el batedor i...

10.
neules pas10

barregeu-ho bé.

11.
neules pas11

Seguidament, afegiu miquetes de mantega.

12.
neules pas12

Vigileu que la massa la vagi admetent. A poc a poc, no voleu córrer! Deixeu-ho que es barregi tot plegat uns minuts més.

13.
neules pas13

Mentrestant, talleu trossos de paper de forn.

14.
neules pas14

Amb cada paper farem una neula.

15.
neules pas15

Preparem la safata amb el primer tros de paper.

16.
neules pas16

Vigileu la massa.

17.
neules pas17

Afegiu miquetes d'aigua fins que tingui la textura desitjada.

18.
neules pas18

No ha de quedar consistent, més aviat líquida. Més fina que una pasta de crep.

19.
neules pas19

En caldrà un cullerot.

20.
neules pas20

Però abans, deixeu reposar la massa a la nevera durant almenys 10 minuts. Poseu a escalar el forn a uns 160-170 graus.

21.
neules pas21

Per fer neules us caldrà un pal cilíndric.

22.
neules pas22

No ha de ser massa llarg ni massa gruixut. Ha de ser apropiada per poder enrotllar les neules just quan surtin del forn.

23.
neules pas23

Quan tingueu al forn a punt, poseu un cullerot de pasta sobre el paper de forn.

24.
neules pas24

Esteneu-lo bé amb una paletina.

25.
neules pas25

Un cop el tingueu ben escampat poseu-lo a coure. Doneu-li el punt de torrat que més us agrada. Però vigileu-les bé ja que es fan en qüestió de segons.

26.
neules pas26

Tot just surti del forn, en calent (i amb compte de no cremar-vos) enrotlleu la neula amb el bastonet (que pot ser de fusta, metàl·lic, de plàstic, etc). No badeu! que si se us refreda massa se us trencarà tota la neula a l'enrotllar-la.

27.
neules pas27

Ja enrotllada, deixeu-la refredar.

28.
neules pas28

Repetiu el mateix procés fins acabar tota la pasta.

29.
neules pas29

I ja les podeu gaudir. Bon profit!