No us vull enganyar, amics meus, però tot i ser una recepta molt fàcil de fer, aquesta, requereix una certa habilitat, sobretot de velocitat i eficiència per tal d'evitar cremar-vos i que se us trenquin les neules amb una manipulació inapropiada. Us confessaré que fins i tot a mi em costa fer-les.
Jo us ho explico i, si us ve de gust, les proveu de fer. Com a mínim, serà divertit. L'avantatge principal de fer-te tu les neules és que li pots donar el punt de torrat que més t'agrada i, evidentment, la bona estona que passes fent-les. Som-hi!
240 g de clara d'ou
180 g de farina
180 g de sucre
180 g de mantega
pell de llimona ratllada
aigua
Variants:
En lloc de mantega es pot fer amb llard
Podeu utilitzar essència de llimona en lloc de la pell ratllada

Prepareu tots els ingredients, que no falti res.

Poseu la mantega a fondre en un cassó.

No cal donar-li temperatura, només que es fongui i prou.

Molt bé.

Ara peseu les clares d'ou. Sempre us recordo que en pastisseria s'ha de pesar tot, és important.

Barregeu les clares amb la farina passada pel sedàs...

el sucre...

i l'essència o ratlladura de llimona.

Munteu el batedor i...

barregeu-ho bé.

Seguidament, afegiu miquetes de mantega.

Vigileu que la massa la vagi admetent. A poc a poc, no voleu córrer! Deixeu-ho que es barregi tot plegat uns minuts més.

Mentrestant, talleu trossos de paper de forn.

Amb cada paper farem una neula.

Preparem la safata amb el primer tros de paper.

Vigileu la massa.

Afegiu miquetes d'aigua fins que tingui la textura desitjada.

No ha de quedar consistent, més aviat líquida. Més fina que una pasta de crep.

En caldrà un cullerot.

Però abans, deixeu reposar la massa a la nevera durant almenys 10 minuts. Poseu a escalar el forn a uns 160-170 graus.

Per fer neules us caldrà un pal cilíndric.

No ha de ser massa llarg ni massa gruixut. Ha de ser apropiada per poder enrotllar les neules just quan surtin del forn.

Quan tingueu al forn a punt, poseu un cullerot de pasta sobre el paper de forn.

Esteneu-lo bé amb una paletina.

Un cop el tingueu ben escampat poseu-lo a coure. Doneu-li el punt de torrat que més us agrada. Però vigileu-les bé ja que es fan en qüestió de segons.

Tot just surti del forn, en calent (i amb compte de no cremar-vos) enrotlleu la neula amb el bastonet (que pot ser de fusta, metàl·lic, de plàstic, etc). No badeu! que si se us refreda massa se us trencarà tota la neula a l'enrotllar-la.

Ja enrotllada, deixeu-la refredar.

Repetiu el mateix procés fins acabar tota la pasta.

I ja les podeu gaudir. Bon profit!