En altres ocasions, hem vist com preparar altres tipus de cranc amb alguna allada o similar. Avui m'agradaria mostrar-vos l'elaboració més senzilla que li podeu donar a les nècores que és cuites en sal i llorer. No cal dir que és molt recomanable que les nècores siguin vives, almenys en el moment de comprar-les. A Catalunya no hi ha massa tradició de menjar nècores, sincerament, però ens agraden igual que a la resta! Prepareu-vos per gaudir d'un dels fruits més exquisits de les nostres costes. Això sí, molta paciència per anar xuclant cada petita peça d'aquest simpàtic crustaci.

Ingredients

nècores

aigua

llorer  

sal  

 Variants:

- Les podeu servir amb una allada

Preparació
1.
necores pas1

Compte amb les nècores que si són vives us poden deixar anar una bona pessigada.

2.
necores pas2

Renteu-les a sota de l'aixeta.

3.
necores pas3

Si les teníeu a la nevera l'aigua les revitalitzarà temporalment.

4.
necores pas4

Les autèntiques nècores gallegues tenen una mida superior a aquestes i són dels millors mariscs que podeu trobar. Tots sabeu que Galícia és terra d'excel·lent marisc.

5.
necores pas5

Ara les hem de coure. Si les nècores són vives les posarem dins l'aigua en fred, amb una mica de llorer...

6.
necores pas6

i abundant sal. Si les nècores són mortes les posarem quan l'aigua arrenqui el bull.

7.
necores pas7

Apa, cap a dins!

8.
necores pas8

Amb l'aigua freda podreu observar lentament el canvi de color que experimenten en ser cuites.

9.
necores pas9

Agafen una tonalitat vermellosa.

10.
necores pas10

Espereu que arrenqui el bull.

11.
necores pas11

Les haureu de coure durant uns 5-6 minuts a foc fort.

12.
necores pas12

Passat aquest temps, retireu les nècores.

13.
necores pas13

Podeu refredar-les en aigua i gel per parar la cocció o deixar que es refredin soles.

14.
necores pas14

Les podeu servir calentes o fredes, senceres o preparades.

15.
necores pas15

Veiem com preparar-les? primer retirarem aquesta mena de triangle que tenen les nècores, vaja, la cloaca. Si aquesta clapa és petita i amb forma de rectangle significarà que és un mascle.

16.
necores pas16

Si la clapa és més gran i arrodonida, significarà que és una femella, a banda de si dur corall o no. El corall és comestible i de bon sabor. Diuen que les nècores femelles són sempre més saboroses que els mascles.

17.
necores pas17

A continuació retirarem la closca superior aplicant una mica de força.

18.
necores pas18

Les parts toves de l'interior de la closca també són comestibles.

19.
necores pas19

Les membranes laterals són comestibles però no són massa bones. Jo recomano treure-les.

20.
necores pas20

I finalment, partirem la nècora per la meitat. Tota el que ens queda s'ha de xuclar i escurar.

21.
necores pas21

Les podeu preparar unes hores abans de ser consumides i reservar a la nevera.

22.
necores pas22

I a passar-hi una bona estona, eh? a menjar sense presses ni criatures al voltant, jeje.

23.
necores pas23

Un bon vinet fresc, que no falti.

24.
necores pas24

Bon profit!