Avui us portem un entrant ple de sabor que us farà llepar els dits! Musclos tipus Bouchot (o també anomenat dàtil per la seva mida) amb cloïsses, servit amb una salseta de vi meravellosa, molt fàcil i ràpida de fer. El Musclo de Bouchot, és petit i molt ple, menys salat que el musclo de Galícia. Us encantarà!
Ben segur que repetireu!
500 g de cloïsses fresques
500 g de musclos tipus "Bouchot" o "dàtil"
3 grans d'all tallats en làmines
1 copa de vi blanc
2 tomàquets ratllats
1 culleradeta de pebre vermell
2 fulles de llorer
1 cullerada de farina
un polsim de sal
un polsim de sucre
1 llimona
oli d'oliva
julivert fresc
Variants:
- Podeu fer-ho amb tota mena de cloïsses (de platja, escopinyes, gallega, etc) així com tot tipus de musclos.
![IMG 2783 IMG 2783](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/03/64/img-2783.jpeg)
Aquesta combinació de mar us encantarà! Com veieu, el musclo es petit i d'aquesta garanteix una harmonia amb la cloïssa.
![IMG 2787 IMG 2787](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/03/88/img-2787.jpeg)
Submergiu en aigua amb abundant sal (50g) els musclos i les cloïsses durant almenys 30 minuts (si son un parell d'hores millor). D'aquesta manera deixaran anar tota la sorra.
![IMG 2789 IMG 2789](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/04/30/img-2789.jpeg)
Mentrestant, prepareu la resta d'ingredients.
![IMG 2790 IMG 2790](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/04/66/img-2790.jpeg)
Ratlleu els tomàquets.
![IMG 2793 IMG 2793](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/05/05/img-2793.jpeg)
Afegiu el pebre vermell als tomàquets, amb un polsim de sal i un altre de sucre.
![IMG 2794 IMG 2794](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/05/53/img-2794.jpeg)
Trinxeu el julivert i talleu l'all a làmines.
![IMG 2798 IMG 2798](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/06/13/img-2798.jpeg)
En una paella gran, poseu un raig d'oli d'oliva i daureu els alls. Afegiu-hi també les fulles de llorer.
![IMG 2802 IMG 2802](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/06/49/img-2802.jpeg)
Seguidament, aboqueu-hi el tomàquet. Compte! la reacció pot provocar esquitxades i us podeu cremar.
![IMG 2805 IMG 2805](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/06/79/img-2805.jpeg)
Deixeu coure el tomàquet un parell de minuts i a continuació afegiu-hi una cullerada de farina per poder lligar la salsa.
![IMG 2809 IMG 2809](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/07/24/img-2809.jpeg)
Deixeu que la farina es faci juntament amb el tomàquet, dos o tres minuts més i afegiu-hi el julivert.
![IMG 2814 IMG 2814](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/07/66/img-2814.jpeg)
Seguidament, la copa de vi blanc, el que més us agradi.
![IMG 2817 IMG 2817](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/08/26/img-2817.jpeg)
I ho remeneu tot plegat.
![IMG 2822 IMG 2822](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/08/65/img-2822.jpeg)
Aprofiteu per tallar una llimona amb una mica de gràcia. Una meitat la servirem amb el plat.
![IMG 2827 IMG 2827](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/08/95/img-2827.jpeg)
I l'altra meitat dins la paella. Exprimiu el suc i deixeu la llimona dins.
![IMG 2831 IMG 2831](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/09/40/img-2831.jpeg)
A foc baix, deixeu reduir aquesta salsa uns 10 minuts, fins que l'alcohol s'evapori i comenci a lligar. No cal afegir més sal de la que incorporen les cloïsses i els musclos.
![IMG 2834 IMG 2834](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/09/94/img-2834.jpeg)
Tapeu-ho.
![IMG 2835 IMG 2835](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/10/36/img-2835.jpeg)
Mentrestant, netegeu de nou els mol·luscs, per retirar l'excés de sal i tota la sorra que hagin deixat anar.
![IMG 2839 IMG 2839](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/10/78/img-2839.jpeg)
I cap a dins.
![IMG 2845 IMG 2845](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/11/41/img-2845.jpeg)
Tapeu de nou la paella i espereu entre 5-8 minuts.
![IMG 2853 IMG 2853](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/11/83/img-2853.jpeg)
Fins que estiguin tots oberts.
![IMG 2867 IMG 2867](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/12/67/img-2867.jpeg)
I directament, cap a taula.
![IMG 2882 IMG 2882](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/12/88/img-2882.jpeg)
No oblideu que la salsa sempre queda a sota de tot.
![IMG 2886 IMG 2886](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/79/13/24/img-2886.jpeg)
Utilitzeu les mateixes closques per recollir la salseta i gaudir d'aquest fabulós plat. Bon Profit!