Avui us portem un entrant ple de sabor que us farà llepar els dits! Musclos tipus Bouchot (o també anomenat dàtil per la seva mida) amb cloïsses, servit amb una salseta de vi meravellosa, molt fàcil i ràpida de fer. El Musclo de Bouchot, és petit i molt ple, menys salat que el musclo de Galícia. Us encantarà!

Ben segur que repetireu!

Ingredients

500 g de cloïsses fresques

500 g de musclos tipus "Bouchot" o "dàtil" 

3 grans d'all tallats en làmines

1 copa de vi blanc

2 tomàquets ratllats

1 culleradeta de pebre vermell

2 fulles de llorer

1 cullerada de farina

un polsim de sal

un polsim de sucre

1 llimona

oli d'oliva

julivert fresc

Variants:

- Podeu fer-ho amb tota mena de cloïsses (de platja, escopinyes, gallega, etc) així com tot tipus de musclos.

Preparació
1.
IMG 2783

Aquesta combinació de mar us encantarà! Com veieu, el musclo es petit i d'aquesta garanteix una harmonia amb la cloïssa.

2.
IMG 2787

Submergiu en aigua amb abundant sal (50g) els musclos i les cloïsses durant almenys 30 minuts (si son un parell d'hores millor). D'aquesta manera deixaran anar tota la sorra.

3.
IMG 2789

Mentrestant, prepareu la resta d'ingredients.

4.
IMG 2790

Ratlleu els tomàquets.

5.
IMG 2793

Afegiu el pebre vermell als tomàquets, amb un polsim de sal i un altre de sucre.

6.
IMG 2794

Trinxeu el julivert i talleu l'all a làmines.

7.
IMG 2798

En una paella gran, poseu un raig d'oli d'oliva i daureu els alls. Afegiu-hi també les fulles de llorer.

8.
IMG 2802

Seguidament, aboqueu-hi el tomàquet. Compte! la reacció pot provocar esquitxades i us podeu cremar.

9.
IMG 2805

Deixeu coure el tomàquet un parell de minuts i a continuació afegiu-hi una cullerada de farina per poder lligar la salsa.

10.
IMG 2809

Deixeu que la farina es faci juntament amb el tomàquet, dos o tres minuts més i afegiu-hi el julivert.

11.
IMG 2814

Seguidament, la copa de vi blanc, el que més us agradi.

12.
IMG 2817

I ho remeneu tot plegat.

13.
IMG 2822

Aprofiteu per tallar una llimona amb una mica de gràcia. Una meitat la servirem amb el plat.

14.
IMG 2827

I l'altra meitat dins la paella. Exprimiu el suc i deixeu la llimona dins.

15.
IMG 2831

A foc baix, deixeu reduir aquesta salsa uns 10 minuts, fins que l'alcohol s'evapori i comenci a lligar. No cal afegir més sal de la que incorporen les cloïsses i els musclos.

16.
IMG 2834

Tapeu-ho.

17.
IMG 2835

Mentrestant, netegeu de nou els mol·luscs, per retirar l'excés de sal i tota la sorra que hagin deixat anar.

18.
IMG 2839

I cap a dins.

19.
IMG 2845

Tapeu de nou la paella i espereu entre 5-8 minuts.

20.
IMG 2853

Fins que estiguin tots oberts.

21.
IMG 2867

I directament, cap a taula.

22.
IMG 2882

No oblideu que la salsa sempre queda a sota de tot. 

23.
IMG 2886

Utilitzeu les mateixes closques per recollir la salseta i gaudir d'aquest fabulós plat. Bon Profit!