Avui veurem com fer unes de les postres més senzilles i conegudes del món de la rebosteria. Qui no ha tastat mai un milfulls de nata? Una de les millors combinacions que trobareu a les pastisseries són les elaboracions fetes amb pasta de full i nata muntada, com el clàssic tortell de nata. També la massa de croissant, en ser una pasta fullada, aconsegueix l'idil·li perfecte amb la nata.
Pocs ingredients, poca feina i un gran resultat. A més, un cop fets els milfulls, els podeu congelar sense problemes, de manera que els podeu fer dies abans o consumir-los dies després. Més versatilitat a la cuina impossible.
A continuació veureu que fàcil és fer els clàssics milfulls de nata a casa vostra. Us hi animeu?
1 planxa de pasta de full
500 ml de nata per muntar (33% de greix)
90-110 g de sucre
sucre llustre
Variants:
Podeu decorar-los amb fruits vermells i fulles de menta
Podeu fer-los amb trufa clara, crema o combinacions amb la nata
Podeu acompanyar-los amb crema de xocolata

Com us he avançat en altres ocasions, la pasta de full té una complexitat important d'elaboració. Per tant, us recomano comprar una planxa de full ja estirada o fins i tot, sense estirar. Col·loqueu la planxa de full sobre una safata de forn i paper tipus cuisson.

La forma d'un milfulls no és definida. Els podeu fer individuals o per compartir, quadrats, rectangulars o rodons, fins i tot. Jo us mostraré el que considero més habitual de trobar. Talleu la planxa longitudinalment en tres parts iguals.

Ara, talleu aquestes tres tires per la meitat.

Una altra opció a l'hora de fer milfulls serà la presentació. Si voleu presentar el full conservant tot el seu volum (tradicionalment decorat amb sucre llustre), no punxeu la massa. Si voleu que el full no creixi tant per oferir una decoració diferent (després ho veureu), punxeu les porcions amb una forquilla. Jo n'he fet de les dues maneres i al final veureu el resultat.

Seguidament heu de batre un ou.

I ara pinteu totes les porcions de full.

Enforneu la pasta de full a 180 graus durant uns 12-15 minuts fins que estigui ben cuita i tingui un bon color daurat.

Vigileu de tant en tant el creixement. Si els que no voleu que creixin ho fan una mica (tot i punxar-los), els podeu fer baixar dins del forn amb un ganivet o paletina, però sempre que la pasta sigui encara tova. Un cop cuita la part superior, no toqueu més el full o es trencaria.

Mentre s'acaba de fer el full ja podeu anar preparant la mànega i els cornets. Jo n'utilitzaré un de llis i un de ratllat.

Prepareu la mànega. Aprofiteu per posar la nata per muntar uns 10 minuts al congelador. Ja sabeu que com més freda abans muntarà.

I ja tenim el full ben cuit.

Com podeu observar, he fet plaques amb volums diferents. Ara poseu el full sobre un marbre, amb el mateix paper, i deixeu que es refredi completament.

Aboqueu la nata per muntar dins un recipient.

Amb una barnilla (millor elèctrica) comenceu a muntar-la.

Quan comenci a tenir una textura cremosa, serà el moment d'incorporar-hi el sucre.

I ara si, acabeu de muntar la nata tot barrejant el sucre. No us passeu o fareu mantega! És preferible deixar la nata lleugerament poc muntada que massa muntada.

Ara, passeu la nata a la mànega amb una llengua.

Sobre una placa full cuita (i completament freda) apliqueu-hi la nata. En aquest cas, utilitzaré el cornet ratllat.

I ara cobriu aquesta nata amb una placa amb volum. Ja en tenim un!

Feu el mateix amb la resta. Jo he utilitzat el cornet llis per fer els milfulls amb gerds.

En aquest cas, com que volem decorar la part superior, ens anirà millor una placa fina de full.

I fem el mateix, més nata.

Ara, decorareu aquest milfulls amb gerds frescos.

Per acabar, i amb l'ajuda d'un colador fi, tireu per sobre una mica de sucre llustre.

Feu el mateix amb els milfulls anteriors, que no porten gerds.

I ara ja només és qüestió de servir-ho o mantenir-ho a la nevera (o congelar-ho). Té presència a taula, però el millor de tot és que són molt bons!

I si els preferiu així, doncs així, per a gustos colors!

Bon profit!