Avui veurem com fer unes de les postres més senzilles i conegudes del món de la rebosteria. Qui no ha tastat mai un milfulls de nata? Una de les millors combinacions que trobareu a les pastisseries són les elaboracions fetes amb pasta de full nata muntada, com el clàssic tortell de nata. També la massa de croissant, en ser una pasta fullada, aconsegueix l'idil·li perfecte amb la nata.

Pocs ingredients, poca feina i un gran resultat. A més, un cop fets els milfulls, els podeu congelar sense problemes, de manera que els podeu fer dies abans o consumir-los dies després. Més versatilitat a la cuina impossible.

A continuació veureu que fàcil és fer els clàssics milfulls de nata a casa vostra. Us hi animeu?

Ingredients

1 planxa de pasta de full

500 ml de nata per muntar (33% de greix)

90-110 g de sucre

sucre llustre

Variants:

Podeu decorar-los amb fruits vermells i fulles de menta

Podeu fer-los amb trufa clara, crema o combinacions amb la nata

Podeu acompanyar-los amb crema de xocolata

Preparació
1.
milfulles nata pas1

Com us he avançat en altres ocasions, la pasta de full té una complexitat important d'elaboració. Per tant, us recomano comprar una planxa de full ja estirada o fins i tot, sense estirar. Col·loqueu la planxa de full sobre una safata de forn i paper tipus cuisson.

2.
milfulles nata pas2

La forma d'un milfulls no és definida. Els podeu fer individuals o per compartir, quadrats, rectangulars o rodons, fins i tot. Jo us mostraré el que considero més habitual de trobar. Talleu la planxa longitudinalment en tres parts iguals.

3.
milfulles nata pas3

Ara, talleu aquestes tres tires per la meitat.

4.
milfulles nata pas4

Una altra opció a l'hora de fer milfulls serà la presentació. Si voleu presentar el full conservant tot el seu volum (tradicionalment decorat amb sucre llustre), no punxeu la massa. Si voleu que el full no creixi tant per oferir una decoració diferent (després ho veureu), punxeu les porcions amb una forquilla. Jo n'he fet de les dues maneres i al final veureu el resultat.

5.
milfulles nata pas5

Seguidament heu de batre un ou.

6.
milfulles nata pas6

I ara pinteu totes les porcions de full.

7.
milfulles nata pas8

Enforneu la pasta de full a 180 graus durant uns 12-15 minuts fins que estigui ben cuita i tingui un bon color daurat.

8.
milfulles nata pas9

Vigileu de tant en tant el creixement. Si els que no voleu que creixin ho fan una mica (tot i punxar-los), els podeu fer baixar dins del forn amb un ganivet o paletina, però sempre que la pasta sigui encara tova. Un cop cuita la part superior, no toqueu més el full o es trencaria.

9.
milfulles nata pas10

Mentre s'acaba de fer el full ja podeu anar preparant la mànega i els cornets. Jo n'utilitzaré un de llis i un de ratllat.

10.
milfulles nata pas11

Prepareu la mànega. Aprofiteu per posar la nata per muntar uns 10 minuts al congelador. Ja sabeu que com més freda abans muntarà.

11.
milfulles nata pas12

I ja tenim el full ben cuit.

12.
milfulles nata pas13

Com podeu observar, he fet plaques amb volums diferents. Ara poseu el full sobre un marbre, amb el mateix paper, i deixeu que es refredi completament.

13.
milfulles nata pas14

Aboqueu la nata per muntar dins un recipient.

14.
milfulles nata pas15

Amb una barnilla (millor elèctrica) comenceu a muntar-la.

15.
milfulles nata pas16

Quan comenci a tenir una textura cremosa, serà el moment d'incorporar-hi el sucre.

16.
milfulles nata pas17

I ara si, acabeu de muntar la nata tot barrejant el sucre. No us passeu o fareu mantega! És preferible deixar la nata lleugerament poc muntada que massa muntada.

17.
milfulles nata pas18

Ara, passeu la nata a la mànega amb una llengua.

18.
milfulles nata pas19

Sobre una placa full cuita (i completament freda) apliqueu-hi la nata. En aquest cas, utilitzaré el cornet ratllat.

19.
milfulles nata pas20

 I ara cobriu aquesta nata amb una placa amb volum. Ja en tenim un!

20.
milfulles nata pas21

Feu el mateix amb la resta. Jo he utilitzat el cornet llis per fer els milfulls amb gerds.

21.
milfulles nata pas22

En aquest cas, com que volem decorar la part superior, ens anirà millor una placa fina de full.

22.
milfulles nata pas23

I fem el mateix, més nata.

23.
milfulles nata pas24

Ara, decorareu aquest milfulls amb gerds frescos.

24.
milfulles nata pas25

Per acabar, i amb l'ajuda d'un colador fi, tireu per sobre una mica de sucre llustre.

25.
milfulles nata pas26

Feu el mateix amb els milfulls anteriors, que no porten gerds.

26.
milfulles nata pas27

I ara ja només és qüestió de servir-ho o mantenir-ho a la nevera (o congelar-ho). Té presència a taula, però el millor de tot és que són molt bons!

27.
milfulles nata pas28

I si els preferiu així, doncs així, per a gustos colors!

28.
milfulles nata pas29

Bon profit!