La d'avui, és una elaboració molt senzilla de fer i, alhora, molt "resultona". És important comptar amb un bon meló, com també ho serà trobar-li el punt a la granadina i a l'alcohol. Jo us faré una proposta, tot i que us recomano que adapteu les proporcions al vostre gust personal. Convé recalcar la importància de no passar-se amb la granadina, ja que pot arribar a proporcionar un gust massa sintètic al plat. Però un cop trobat, gaudireu d'unes fresques i curioses postres que obligaran a tots els presents a ficar-hi el dit, ni que sigui per curiositat. Penseu, sobretot els més mandrosos, que aquesta és una forma fàcil i atractiva de menjar meló, ja peladet i preparat, i amb un toc original de gust i color. Com que no costa gens de fer, tasteu-la i en parlem, no?

Ingredients

40-50 trossos de meló madur de bona qualitat

1/2 got de xarrup de licor de granadina sense alcohol

1/2 got de xarrup de vodka

 

Variants:

Podeu obviar el vodka si han de menjar els nens

També es pot fer amb whisky o ron

Es pot fer amb licor de grosella

S'hi poden afegir altres fruites com préssec, pera, poma, plàtan, etc...

Preparació
1.
melo granadina vodka pas1

Preparem els tres ingredients necessaris per fer aquesta recepta.

2.
melo granadina vodka pas2

La granadina la trobareu a qualsevol bodega. N'hi ha amb alcohol i sense.

3.
melo granadina vodka pas3

I vodka.

4.
melo granadina vodka pas4

El meló, de bona qualitat, haurà d'estar en el seu punt: que sigui ben dolç.

5.
melo granadina vodka pas5

Fa molt bona pinta!

6.
melo granadina vodka pas6

Per donar una presentació més maca al plat jo he utilitzat aquest estri per fer boles.

7.
melo granadina vodka pas7

Podeu fer servir una cullera fonda, com aquestes mostres emprades per fer cuina molecular.

8.
melo granadina vodka pas8

I sense més, començarem a fer boles.

9.
melo granadina vodka pas9

Gireu completament l'estri abans d'estirar i us quedaran força bé les pilotes de meló.

10.
melo granadina vodka pas10

Jo us recomano retirar totes les llavors del mig...

11.
melo granadina vodka pas11

... Així...

12.
melo granadina vodka pas12

I fer boles de la part central, que encara és més dolça.

13.
melo granadina vodka pas14

Aprofiteu el suc de meló i regueu les boles.

14.
melo granadina vodka pas15

Ho reservem.

15.
melo granadina vodka pas16

Ara hi posarem el vodka.

16.
melo granadina vodka pas17

Podeu posar-ne més o menys o, fins i tot, no posar-ne.

17.
melo granadina vodka pas18

Ruixem el meló amb el vodka.

18.
melo granadina vodka pas19

Seguidament, hi posarem la granadina.

19.
melo granadina vodka pas20

Molt important no passar-se. Poseu-ne menys i ho tasteu. Penseu que un excés de granadina farà el plat immenjable. De la mateixa manera, una petita quantitat el convertirà en una delícia.

20.
melo granadina vodka pas21

Cap a dins.

21.
melo granadina vodka pas22

Remeneu el suc de meló amb el vodka i la granadina.

22.
melo granadina vodka pas23

Assegureu-vos que totes les boles queden impregnades. Feu servir un recipient pla. D'aquesta manera garantirem que tots els trossos de meló entren en contacte amb el suc. No convé utilitzar recipients amb profunditat.

23.
melo granadina vodka pas24

Ho tapem...

24.
melo granadina vodka pas25

... I a la nevera.

25.
melo granadina vodka pas26

S'ha de servir molt fred. Si convé, feu-ho el dia abans.

26.
melo granadina vodka pas27

I ja podem servir-ho a taula.

27.
melo granadina vodka pas28

La presentació en boles ho fa encara més atractiu a la vista.

28.
melo granadina vodka pas29

Unes postres que de ben segur agradaran als vostres convidats.

29.
melo granadina vodka pas30

Bon profit!

30.I PER BEURE:
melo granadina vodka pas31