Avui us presento un d'aquells entrants que et fan salivar quan fa calor. A internet, trobareu moltes variants d'aquesta recepta, moltes d'elles incorporen nata líquida, llet o llet evaporada. Jo us proposo, més que una sopa, un batut de meló. I és que, quan un meló és dolç i ben madur, és preferible no alterar el seu excepcional sabor. Per tant, i com veureu, aquest plat és ben senzill de fer i entra de meravella.

Els encenalls torrats de pernil ibèric li aportaran la sofisticació necessària per a convertir un vulgar batut en un entrant de categoria. Un plaer sa i refrescant ideal per als dies de més calor de l'any.

 

Ingredients

meló normal

meló tipus Gàl·lia

oli d'oliva verge extra

50 g de pernil ibèric

menta per decorar

 

Variants:

S'hi pot afegir un raig de nata líquida o llet a la sopa de meló

Preparació
1.
sopa melo encenalls pernil iberic pas1

Començarem per obrir els nostres melons. Assegureu-vos que siguin ben madurs.

2.
sopa melo encenalls pernil iberic pas2

D'entrada, prepararem unes broquetes de boles de meló que resultaran molt simpàtiques a la vista.

3.
sopa melo encenalls pernil iberic pas3

Amb una cullera especial, farem boles de meló.

4.
sopa melo encenalls pernil iberic pas4

Amb dues boles per persona serà suficient.

5.
sopa melo encenalls pernil iberic pas6

Ara fem el mateix amb l'altre tipus de meló.

6.
sopa melo encenalls pernil iberic pas7

De fet, ho podeu fer amb tots els tipus de meló que trobeu, tot combinant colors i sabors.

7.
sopa melo encenalls pernil iberic pas8

Reservem les broquetes.

8.
sopa melo encenalls pernil iberic pas9

Ara aprofitarem tot el meló sobrant on hem fet les boles.

9.
sopa melo encenalls pernil iberic pas10

Tallem una llesca ben gruixuda i traiem les llavors.

10.
sopa melo encenalls pernil iberic pas11

Col·loquem el meló ben net dins un bol per triturar.

11.
sopa melo encenalls pernil iberic pas12

Fem el mateix amb l'altre meló.

12.
sopa melo encenalls pernil iberic pas13

I ara, tal qual, ho triturem.

13.
sopa melo encenalls pernil iberic pas14

Que quedi ben fi. Ho reservem a la nevera.

14.
sopa melo encenalls pernil iberic pas15

Anem a pel pernilet.

15.
sopa melo encenalls pernil iberic pas16

El tallem amb unes tisores, ben petitó.

16.
sopa melo encenalls pernil iberic pas17

Escalfem una paella i, sense gens d'oli, saltem aquests encenalls de pernil.

17.
sopa melo encenalls pernil iberic pas18

De seguida que canviï de color, ja el podrem retirar.

18.
sopa melo encenalls pernil iberic pas19

A l'hora d'emplatar, aboquem el batut de meló al plat i...

19.
sopa melo encenalls pernil iberic pas20

decorem amb els encenalls de pernil, la broqueta de meló i un raig d'oli d'oliva verge extra.

20.
sopa melo encenalls pernil iberic pas21

Una cullera i a gaudir.

21.
sopa melo encenalls pernil iberic pas22

Pocs plats són tan refrescants com aquest, la veritat. Serviu-lo ben fred, ben fred.

22.
sopa melo encenalls pernil iberic pas23

Bon profit!