Avui us proposem una tapa d'aquelles que entra per la vista. Unes mini mandonguilles amb una salsa d'alls tendres. Les podeu servir per compartir, i anar picant, o les podeu presentar com a plat individual també.

En aquesta recepta us mostrem com realitzar el guisat. Si voleu veure el pas a pas de com elaborar la mandonguilla, podeu consultar la recepta Mandonguilles amb sípia i pèsols. De ben segur que us encantarà!

Ingredients

500 g de mandonguilles (porc i vedella)

un manat d'alls tendres

mig pebrot vermell trinxat

mig got de vi 

1 ceba trinxada

500 ml brou d'au

un raig de salsa Viandox

200 ml nata per cuinar

oli d'oliva

pebre negre

mitja cullerada de sucre

sal

 

Variants:

Ho podeu acompanyar amb patates fregides a daus 

Podeu afegir-hi pèsols

Preparació
1.
mandonguilles salsa dalls tendres pas1

Prepareu els ingredients.

2.
mandonguilles salsa dalls tendres pas2

Trinxeu la verdura.

3.
mandonguilles salsa dalls tendres pas3

Sofregiu la ceba amb el pebrot vermell amb un raig d'oli d'oliva.

4.
mandonguilles salsa dalls tendres pas4

Mentre es fa la verdura, prepareu les mandonguilles. Heu de barrejar les dues carns picades, el porc i la vedella, juntament amb la pebra negra, la sal, all i julivert trinxat, un ou sencer i una mica de molla de pa remullada amb llet. Un cop teniu la massa preparada, ja es qüestió de fer mandonguilles i començar a remenar una estona.  

5.
mandonguilles salsa dalls tendres pas5

I enfarineu-les.

6.
mandonguilles salsa dalls tendres pas6

En una altre paella amb abundant oli calent, daureu les mandonguilles.

7.
mandonguilles salsa dalls tendres pas7

Que us quedin daurades per fora. No necessàriament han de ser cuites de dins. Després amb la salsa s'acabaran de fer.

8.
mandonguilles salsa dalls tendres pas8

Reserveu les mandonguilles sobre un paper absorbent.

9.
mandonguilles salsa dalls tendres pas9

Quan la ceba i el pebrot siguin ben cuits...

10.
mandonguilles salsa dalls tendres pas10

poseu-hi els alls tendres i un polsim de sal. Deixeu-ho fer una estona més.

11.
mandonguilles salsa dalls tendres pas11

Poseu-hi el safrà.

12.
mandonguilles salsa dalls tendres pas12

I la pebra negra.

13.
mandonguilles salsa dalls tendres pas13

Ara ja hi podeu tirar el vi per cuinar.

14.
mandonguilles salsa dalls tendres pas14

Deixeu-ho uns 10 minuts a foc baix fins que s'evapori l'alcohol.

15.
mandonguilles salsa dalls tendres pas15

Ara passeu el sofregit a un pot per triturar.

16.
mandonguilles salsa dalls tendres pas16

Amb una batedora elèctrica, feu del sofregit una salsa. Si cal podeu afegir-hi una mica d'aigua o brou que us ajudarà a liquar-ho.

17.
mandonguilles salsa dalls tendres pas18

Torneu a passar el sofregit a la mateixa paella o cassola.

18.
mandonguilles salsa dalls tendres pas19

Ara, afegiu-hi el brou.

19.
mandonguilles salsa dalls tendres pas20

Si us agrada el seu sabor, hi podeu tirar unes gotes de concentrat de carn Viandox. Si no en teniu ho podeu ometre.

20.
mandonguilles salsa dalls tendres pas21

Jo n'hi posaré.

21.
mandonguilles salsa dalls tendres pas22

Saleu-ho lleugerament, tireu la mitja cullerada de sucre i deixeu-ho reduir uns 10-15 minuts a foc baix fins que la salsa comenci a espessir una mica.

22.
mandonguilles salsa dalls tendres pas23

Passat aquest temps, poseu la nata per cuinar o llet evaporada. Això ens aportarà suavitat a la barreja i ens ho lligarà tot plegat.

23.
mandonguilles salsa dalls tendres pas24

A continuació, ja podeu incorporar les mandonguilles a la salsa.

24.
mandonguilles salsa dalls tendres pas25

Deixeu-ho coure tot plegat 5-7 minuts més, fins que la salsa acabi d'espessir. Corregiu de sal si cal.

25.
mandonguilles salsa dalls tendres pas26

Ja només us queda emplatar. Les podeu reservar tapades amb el foc calent i escalfar-les quan toqui. Un cop fredes es conserven bé a la nevera. Bon profit!