Avui veurem com fer uns macarrons tan altament saborosos com calòrics, tot sigui dit. Una recepta tradicional molt agraïda de fer. Podeu aprofitar per cuinar una quantitat més gran i congelar-ne una part per a ser consumida més endavant, entre setmana, a la feina, etc. Si voleu fer una versió amb menys greixos, podeu canviar la nata líquida per llet evaporada, la carn magra de porc per pollastre i el formatge emprat per a fer el gratinat pot ser de règim. En qualsevol cas, i com tot en aquesta vida, tot es pot consumir amb una certa mesura dintre d'una dieta equilibrada i un estil de vida saludable.

Ingredients

400 g de macarrons  

125 g de formatge ratllat per a la salsa  

150 g de carn magra de porc

12 tomàquets madurs

3 cebes

1 l de nata per cuinar  

oli d'oliva

formatge per gratinar  

sal

Preparació
1.
macarrons del cardenal pas1

Comencem preparant tots els ingredients.

2.
macarrons del cardenal pas2

Macarrons de tota la vida.

3.
macarrons del cardenal pas3

Formatge ratllat tipus parmesà.

4.
macarrons del cardenal pas4

El tomàquet es pot pelar i fer a dauets. Però jo no el pelaré ja que després ho trituraré tot amb la batedora elèctrica.

5.
macarrons del cardenal pas5

Trinxem la ceba també.

6.
macarrons del cardenal pas6

I la carn magra de porc...

7.
macarrons del cardenal pas7

... que tallarem a daus petits.

8.
macarrons del cardenal pas8

Ara, en un cassó abocarem la nata líquida...

9.
macarrons del cardenal pas9

... i afegirem el formatge ratllat.

10.
macarrons del cardenal pas10

Desfeu-lo bé. A foc lent, reduïu la nata a la meitat, i compte que en bullir pot vessar!

11.
macarrons del cardenal pas11

Un cop feta la salsa, podeu passar aquesta salsa per la batedora per eliminar grumolls. A mi no m'ha calgut.

12.
macarrons del cardenal pas12

Reservem la salsa i salem i empebrem la carn.

13.
macarrons del cardenal pas13

En una paella ben calenta amb un raig d'oli daurem la carn magra.

14.
macarrons del cardenal pas14

Ha de tenir un bonic color. La reservem.

15.
macarrons del cardenal pas15

A la mateixa paella, i afegint més oli si cal, hi sofregirem la ceba.

16.
macarrons del cardenal pas16

A poc a poc agafarà coloret.

17.
macarrons del cardenal pas17

En aquest punt ja hi podrem afegir el tomàquet que hem fet a daus. He incorporat una cullerada de pebre vermell dolç, que sempre m'agrada.

18.
macarrons del cardenal pas18

Deixarem fer el sofregit uns 15 minuts a foc baix...

19.
macarrons del cardenal pas19

... i tapat.

20.
macarrons del cardenal pas20
21.
macarrons del cardenal pas21

Quan bulli, feu els macarrons durant uns 11 minuts, apagueu el foc i deixeu-los a la cassola un parell de minuts més abans d'escórrer-los. Han de quedar tovets. No, no volem la pasta al dente en aquest cas. Així és com es fa aquesta recepta tradicional.

22.
macarrons del cardenal pas22
23.
macarrons del cardenal pas23

... i el remenarem. L'objectiu és fer una mena de melmelada.

24.
macarrons del cardenal pas24

Tota l'aigua dels tomàquets s'ha d'evaporar pràcticament.

25.
macarrons del cardenal pas25

Passem aquest sofregit a un pot...

26.
macarrons del cardenal pas26

... i el triturem amb una batedora elèctrica. Ho reservem.

27.
macarrons del cardenal pas28

Unteu la safata amb una mica d'oli. Feu una capa de macarrons.

28.
macarrons del cardenal pas29

Ara escampeu una capa de sofregit de tomàquet per sobre.

29.
macarrons del cardenal pas30

Escampeu uns talls de carn per sobre.

30.
macarrons del cardenal pas31

Recuperem la salsa de nata i formatge que tenim feta.

31.
macarrons del cardenal pas32

I escampem una capa de salsa per sobre dels macarrons.

32.
macarrons del cardenal pas33

Més o menys, no us preocupeu si no queda tot cobert.

33.
macarrons del cardenal pas34

Seguidament repetim la mateixa operació: una nova capa de macarrons...

34.
macarrons del cardenal pas35

... més salsa de tomàquet...

 

35.
macarrons del cardenal pas36

... i més salsa de formatge.

36.
macarrons del cardenal pas37

I ho acabarem cobrint la part superior amb formatge ratllat. En aquest cas he preferit canviar el tipus de formatge i utilitzar un d'especial per a gratinar.

 

37.
macarrons del cardenal pas38

Com podeu veure, m'ha sortit una safata gran per a 4 persones i dues petites per a 1 o 2 dues persones, que congelaré.

38.
macarrons del cardenal pas39

Posem a gratinar els macarrons. No cal dir que, amb tantes calories, és innecessari afegir uns daus de mantega, però els hi podeu posar si voleu. I que consti que no tinc pas cap obsessió amb les calories, eh?

39.
macarrons del cardenal pas40

Ja ho tenim això.

40.
macarrons del cardenal pas41

Diu "menja'm!".

41.
macarrons del cardenal pas42

Els servirem ben calentons a taula.

 

42.
macarrons del cardenal pas43

Espero que us agradin.

43.
macarrons del cardenal pas44

Bon profit!

44.I PER BEURE...
macarrons del cardenal pas45