Un altre plat de pasta per fer entre setmana. El secret d'aquests macarrons està en la salsa bolonyesa que, evidentment, serà feta a casa. Per tant, us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa Bolonyesa. Molt bons, de veritat. Res a veure amb uns vulgars macarrons amb salsa de tomàquet de pot. En qualsevol cas, uns macarrons sempre entren bé, a què sí?
400 g de macarrons
2 fulles de llorer
oli d'oliva verge extra
salsa bolonyesa
pebre negre
formatge parmesà o emmental
sal
![macarrons bolonyesa pas1 macarrons bolonyesa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/62/72/macarrons-bolonyesa-pas1.jpeg)
La salsa bolonyesa ja la tindrem preparada prèviament.
![macarrons bolonyesa pas2 macarrons bolonyesa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/63/14/macarrons-bolonyesa-pas2.jpeg)
A banda, posarem a bullir abundant aigua amb sal.
![macarrons bolonyesa pas3 macarrons bolonyesa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/63/56/macarrons-bolonyesa-pas3.jpeg)
Un parell de fulles de llorer.
![macarrons bolonyesa pas4 macarrons bolonyesa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/63/98/macarrons-bolonyesa-pas4.jpeg)
Quan bulli, hi afegirem els macarrons.
![macarrons bolonyesa pas5 macarrons bolonyesa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/64/40/macarrons-bolonyesa-pas5.jpeg)
Els deixarem fer el temps que ens indiqui el fabricant, que pot anar entre 8-10 minuts aproximadament.
![macarrons bolonyesa pas7 macarrons bolonyesa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/65/60/macarrons-bolonyesa-pas7.jpeg)
Escorrem la pasta. No tireu aigua freda per evitar que s'enganxin, si voleu un raig d'oli, però res més.
![macarrons bolonyesa pas8 macarrons bolonyesa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/66/02/macarrons-bolonyesa-pas8.jpeg)
Ara, mentre escalfem la salsa, emplatem els macarrons.
![macarrons bolonyesa pas9 macarrons bolonyesa pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/66/44/macarrons-bolonyesa-pas9.jpeg)
Hi posem una bona quantitat de salsa a sobre.
![macarrons bolonyesa pas10 macarrons bolonyesa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/66/86/macarrons-bolonyesa-pas10.jpeg)
Un raig d'oli i a dinar!
![macarrons bolonyesa pas11 macarrons bolonyesa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/67/28/macarrons-bolonyesa-pas11.jpeg)
Si us agrada (a mi molt), podeu tirar una mica de pebre negre per sobre.
![macarrons bolonyesa pas12 macarrons bolonyesa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/67/70/macarrons-bolonyesa-pas12.jpeg)
Umm...
![macarrons bolonyesa pas13 macarrons bolonyesa pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/68/33/macarrons-bolonyesa-pas13.jpeg)
Si us en sobra, el podeu congelar sense problemes.
![macarrons bolonyesa pas14 macarrons bolonyesa pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/68/75/macarrons-bolonyesa-pas14.jpeg)
I si els voleu gratinar...
![macarrons bolonyesa pas15 macarrons bolonyesa pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/69/17/macarrons-bolonyesa-pas15.jpeg)
Tireu una mica de formatge per sobre i a córrer!
![macarrons bolonyesa pas16 macarrons bolonyesa pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/69/59/macarrons-bolonyesa-pas16.jpeg)
Fan bona pinta així també, oi?
![macarrons bolonyesa pas17 macarrons bolonyesa pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/23/70/01/macarrons-bolonyesa-pas17.jpeg)
Els tastem? Bon profit!