Com la "llengueta", el "xanguet" és un peix que no creix més de 6cm. Per tant, és possible comprar-lo, però en general costa molt de trobar... i va molt car. Però també, podeu trobar amb més facilitat la "llengueta blanca"... molt similar d'aparença encara que no tant en el gust. I finalment ens queda el "sonso", que ja és un peix més groset per fregir...però que es menja també sencer, que a falta de "boquerons", sería el típic "pescaito frito". En general, la llengüeta és un peix que agrada molt als menuts de la casa.

Ingredients

100gr. de llengueta fresca

oli de girasol per fregir

farina

sal

Preparació
1.
llengueta fregida pas1

Doncs ben fàcil de fer. Què petitons que són!

2.
llengueta fregida pas2

Només es veuen ulls, jeje.

3.
llengueta fregida pas3

Doncs res, això és ben fàcil avui. Agafeu un colador i els poseu a sota l'aixeta una estona...

4.
llengueta fregida pas4

... els aneu remenant una mica... per netejar-los bé.

5.
llengueta fregida pas5

Seguidament i aquí mateix, ja els podem salar.

6.
llengueta fregida pas6

Ara els enfarinem. A mi m'agrada fer-ho amb les mans... així queden "clapes" grans... i després ja veureu per què van bé. També els podeu tancar en una bossa d'aquestes de congelar tirar un parell de cullerots de farina i sacsejar la bossa fins que quedin enfarinats.

7.
llengueta fregida pas7

Ara, en una paella d'oli ben calent... els anirem fregint. Però poc a poc, no us passeu amb la quantitat que us pot vesar l'oli.

8.
llengueta fregida pas8

Ho farem en dues tandes perquè sembla que no, però la farina genera molt volum al fregir-se.

9.
llengueta fregida pas9

Fins que quedin ben torradets.

10.
llengueta fregida pas10

Els retirem...

11.
llengueta fregida pas11

... i els reservem en un paper absorbent.

12.
llengueta fregida pas12

Ja els podem servir.

13.
llengueta fregida pas13

Estan bons tan freds com calents.

14.
llengueta fregida pas14

I això de fer les "clapes" (i que no quedin massa sueltos) és perquè va millor per menjar... i podeu sucar-los en un ou ferrat, per exemple. A que fan ganes de tastar-ho ara mateix?... jeje. Bon Profit!