Com la "llengueta", el "xanguet" és un peix que no creix més de 6cm. Per tant, és possible comprar-lo, però en general costa molt de trobar... i va molt car. Però també, podeu trobar amb més facilitat la "llengueta blanca"... molt similar d'aparença encara que no tant en el gust. I finalment ens queda el "sonso", que ja és un peix més groset per fregir...però que es menja també sencer, que a falta de "boquerons", sería el típic "pescaito frito". En general, la llengüeta és un peix que agrada molt als menuts de la casa.
100gr. de llengueta fresca
oli de girasol per fregir
farina
sal
![llengueta fregida pas1 llengueta fregida pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/11/90/llengueta-fregida-pas1.jpeg)
Doncs ben fàcil de fer. Què petitons que són!
![llengueta fregida pas2 llengueta fregida pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/12/29/llengueta-fregida-pas2.jpeg)
Només es veuen ulls, jeje.
![llengueta fregida pas3 llengueta fregida pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/12/68/llengueta-fregida-pas3.jpeg)
Doncs res, això és ben fàcil avui. Agafeu un colador i els poseu a sota l'aixeta una estona...
![llengueta fregida pas4 llengueta fregida pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/13/07/llengueta-fregida-pas4.jpeg)
... els aneu remenant una mica... per netejar-los bé.
![llengueta fregida pas5 llengueta fregida pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/13/46/llengueta-fregida-pas5.jpeg)
Seguidament i aquí mateix, ja els podem salar.
![llengueta fregida pas6 llengueta fregida pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/13/85/llengueta-fregida-pas6.jpeg)
Ara els enfarinem. A mi m'agrada fer-ho amb les mans... així queden "clapes" grans... i després ja veureu per què van bé. També els podeu tancar en una bossa d'aquestes de congelar tirar un parell de cullerots de farina i sacsejar la bossa fins que quedin enfarinats.
![llengueta fregida pas7 llengueta fregida pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/14/24/llengueta-fregida-pas7.jpeg)
Ara, en una paella d'oli ben calent... els anirem fregint. Però poc a poc, no us passeu amb la quantitat que us pot vesar l'oli.
![llengueta fregida pas8 llengueta fregida pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/14/63/llengueta-fregida-pas8.jpeg)
Ho farem en dues tandes perquè sembla que no, però la farina genera molt volum al fregir-se.
![llengueta fregida pas9 llengueta fregida pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/15/02/llengueta-fregida-pas9.jpeg)
Fins que quedin ben torradets.
![llengueta fregida pas10 llengueta fregida pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/15/41/llengueta-fregida-pas10.jpeg)
Els retirem...
![llengueta fregida pas11 llengueta fregida pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/15/80/llengueta-fregida-pas11.jpeg)
... i els reservem en un paper absorbent.
![llengueta fregida pas12 llengueta fregida pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/16/19/llengueta-fregida-pas12.jpeg)
Ja els podem servir.
![llengueta fregida pas13 llengueta fregida pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/16/58/llengueta-fregida-pas13.jpeg)
Estan bons tan freds com calents.
![llengueta fregida pas14 llengueta fregida pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/16/97/llengueta-fregida-pas14.jpeg)
I això de fer les "clapes" (i que no quedin massa sueltos) és perquè va millor per menjar... i podeu sucar-los en un ou ferrat, per exemple. A que fan ganes de tastar-ho ara mateix?... jeje. Bon Profit!