Si us agrada la combinació, en aquesta pàgina també trobareu la recepta Cigrons amb gambes, una recepta similar que incorpora gamba vermella i allioli, sense deixar de ser un guisat, com el d'avui. Un plat d'aquells de tota la vida, que si li serveixen al que tens al costat t'agafa enveja i voldries ficar-hi la cullera. Requereix una mica de temps, sí, però és senzill de fer. És excel·lent de gust i molt interessant per als més petits de la casa, ja que no hi trobaran ni ossos, ni pells ni espines. Un cop fet, us recomano deixar reposar el plat una estona.

Som-hi!

Ingredients

24 llagostins pelats

400 g de cigrons cuits

1 ceba trinxada

1 fulla de llorer

1/2 kg de tomàquets madurs

1 cullerada de pebre vermell dolç

1/2 copa de conyac

1/2 litres de brou de peix

oli d'oliva

sal

pebre negre

julivert fresc

Per fer la picada marinera:

4 alls fregits

2 nyores fregides

50 g d’ametlles torrades

2 llesques de pa fregit

safrà

Variants:

- El fumet es pot fer amb peix de closca

Preparació
1.
llagostins cigrons picada marinera pas1

Prepareu els ingredients.

2.
llagostins cigrons picada marinera pas2

Poseu a escalfar el brou de peix.

3.
llagostins cigrons picada marinera pas3

Ara, renteu els llagostins ja pelats i escorreu-los bé.

4.
llagostins cigrons picada marinera pas4
5.
llagostins cigrons picada marinera pas5

Poseu els alls i el pa a daurar.

6.
llagostins cigrons picada marinera pas6
7.
llagostins cigrons picada marinera pas7

Uns brins de safrà.

8.
llagostins cigrons picada marinera pas8

I quan el pa i l'all siguin torrats...

9.
llagostins cigrons picada marinera pas9

Passeu-los al morter.

10.
llagostins cigrons picada marinera pas10

Molt bé. Reserveu-ho així fins que tingueu la nyora a punt.

11.
llagostins cigrons picada marinera pas12

Trinxeu la ceba.

12.
llagostins cigrons picada marinera pas13

I sofregiu-la a foc baix.

13.
llagostins cigrons picada marinera pas14

Mentrestant, deixeu els tomàquets ratllats.

14.
llagostins cigrons picada marinera pas15

I si voleu, afegiu-hi una mica de pebre vermell.

15.
llagostins cigrons picada marinera pas16

Aprofiteu el brou bullent per posar les nyores i hidratar-les.

16.
llagostins cigrons picada marinera pas17

Al minut les podeu retirar i també podeu apagar el foc del brou, ja que només el volem escalfar.

17.
llagostins cigrons picada marinera pas18

Talleu la nyora per la meitat.

18.
llagostins cigrons picada marinera pas19

Amb molta cura, i amb una cullera, retireu tota la polpa.

19.
llagostins cigrons picada marinera pas20

Aquesta carn de nyora l'afegiu al morter.

20.
llagostins cigrons picada marinera pas21

I ara si, ho trinxeu bé amb la ma de morter. Feu una bona picada.

21.
llagostins cigrons picada marinera pas22

Poseu un cullerot de brou dins la picada.

22.
llagostins cigrons picada marinera pas23
23.
llagostins cigrons picada marinera pas24

Quan sigui rossa, afegiu-hi el tomàquet.

24.
llagostins cigrons picada marinera pas25

Remeneu-ho bé.

25.
llagostins cigrons picada marinera pas26

Tireu una mica de sal i deixeu-ho concentrar el sofregit durant uns 10-15 minuts.

26.
llagostins cigrons picada marinera pas27

Ara saleu les gambes.

27.
llagostins cigrons picada marinera pas28

Empebreu-les també.

28.
llagostins cigrons picada marinera pas29

En una paella ben calenta amb unes gotes d'oli salteu les gambes.

29.
llagostins cigrons picada marinera pas30

Afegiu un bon raig de conyac.

30.
llagostins cigrons picada marinera pas31

I flamegeu-les. COMPTE! PERILL D'INCENDI! Sempre que flamegeu apagueu l'extractor de la cuina i tingueu una tapa ben grossa per ofegar el foc en cas que sigui necessari.

31.
llagostins cigrons picada marinera pas32

Un cop s'apagui el foc del flamejat i s'hagi consumit tot l'alcohol ja podeu parar el foc i reservar.

32.
llagostins cigrons picada marinera pas33

Quan el sofregit sigui ben intens i comenci, fins i tot, a enganxar-se...

33.
llagostins cigrons picada marinera pas34

afegiu-hi les gambes.

34.
llagostins cigrons picada marinera pas35

Al mateix moment, tireu-hi els cigrons cuits.

35.
llagostins cigrons picada marinera pas36

I també la picada. I si teniu llorer, poseu-hi una fulla.

36.
llagostins cigrons picada marinera pas37

Remeneu-ho una mica.

37.
llagostins cigrons picada marinera pas38

Aboqueu-hi el brou de peix calent fins que ho cobreixi tot.

38.
llagostins cigrons picada marinera pas39

Rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure tot junt durant uns 10-15 minuts més.

39.
llagostins cigrons picada marinera pas40

Tapeu-lo.

40.
llagostins cigrons picada marinera pas41

Que faci xup-xup.

41.
llagostins cigrons picada marinera pas42

Finalment, tireu una mica de julivert fresc per sobre.

42.
llagostins cigrons picada marinera pas43

Convé deixar el plat reposar una estona, fins i tot, unes hores.

43.
llagostins cigrons picada marinera pas44

I a gaudir d'un plat molt nostre i riquíssim!

44.
llagostins cigrons picada marinera pas45

Què bo!

45.
llagostins cigrons picada marinera pas46

I la gràcia que fa portar la cassola a la taula i servir-ho amb cullerot, eh? Bon Profit!

46.I PER BEURE...
llagostins cigrons picada marinera pas47