Llagostí bullit o llagostí cuit. Hi ha diferents tipus de llagostins, però els peixaters sempre recomanen la varietat "tigre", sembla que són més bons. A mi m'agraden molt, tot i que prefereixo la gamba salada més petitona. Per a obtenir un bon llagostí cuit heu de comprar bona matèria primera, com sempre passa amb el marisc, l'únic secret és utilitzar aigua bullent per a coure'ls i, seguidament, aigua glaçada per a tallar la cocció. Veiem com fer-ho.

Ingredients

1 Kg de llagostins frescos

un bon grapat de sal  

aigua

gel

 Variants:

- Es poden bullir amb aigua de mar  

- Els podeu servir amb una mica de maionesa casolana

Preparació
1.
llagostins bullits pas1

Netegem bé els llagostins.

2.
llagostins bullits pas2

Com podeu veure, són peces fresques i crues de la varietat "tigre".

3.
llagostins bullits pas3

Poseu abundant aigua en una cassola i tireu-hi un parell de grapats de sal.

4.
llagostins bullits pas4

Quan l'aigua arrenqui el bull... hi abocarem els llagostins.

5.
llagostins bullits pas5

Pràcticament només s'han d'escaldar. De seguida canviaran de color.

6.
llagostins bullits pas6

Els podeu bullir una mica però no més de cinc minuts.

7.
llagostins bullits pas7

Els llagostins s'han de refredar amb aigua glaçada. Per tant, prepararem un bol amb aigua i gel.

8.
llagostins bullits pas8

Un cop cuits els llagostins, aboqueu-los dins l'aigua glaçada per tallar la cocció.

9.
llagostins bullits pas9

Un cop freds, ja els podeu reservar a la nevera fins el moment de ser consumits.

10.
llagostins bullits pas10

Ummmm....

11.

Els podeu servir amb una mica de maionesa casolana.

12.
llagostins bullits pas12

Una bona tapa.

13.
llagostins bullits pas13

Bon profit!

14.I PER BEURE...
llagostins bullits pas14