Llagostí bullit o llagostí cuit. Hi ha diferents tipus de llagostins, però els peixaters sempre recomanen la varietat "tigre", sembla que són més bons. A mi m'agraden molt, tot i que prefereixo la gamba salada més petitona. Per a obtenir un bon llagostí cuit heu de comprar bona matèria primera, com sempre passa amb el marisc, l'únic secret és utilitzar aigua bullent per a coure'ls i, seguidament, aigua glaçada per a tallar la cocció. Veiem com fer-ho.
1 Kg de llagostins frescos
un bon grapat de sal
aigua
gel
Variants:
- Es poden bullir amb aigua de mar
- Els podeu servir amb una mica de maionesa casolana
![llagostins bullits pas1 llagostins bullits pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/47/97/llagostins-bullits-pas1.jpeg)
Netegem bé els llagostins.
![llagostins bullits pas2 llagostins bullits pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/48/54/llagostins-bullits-pas2.jpeg)
Com podeu veure, són peces fresques i crues de la varietat "tigre".
![llagostins bullits pas3 llagostins bullits pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/49/23/llagostins-bullits-pas3.jpeg)
Poseu abundant aigua en una cassola i tireu-hi un parell de grapats de sal.
![llagostins bullits pas4 llagostins bullits pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/49/65/llagostins-bullits-pas4.jpeg)
Quan l'aigua arrenqui el bull... hi abocarem els llagostins.
![llagostins bullits pas5 llagostins bullits pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/50/07/llagostins-bullits-pas5.jpeg)
Pràcticament només s'han d'escaldar. De seguida canviaran de color.
![llagostins bullits pas6 llagostins bullits pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/50/49/llagostins-bullits-pas6.jpeg)
Els podeu bullir una mica però no més de cinc minuts.
![llagostins bullits pas7 llagostins bullits pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/50/91/llagostins-bullits-pas7.jpeg)
Els llagostins s'han de refredar amb aigua glaçada. Per tant, prepararem un bol amb aigua i gel.
![llagostins bullits pas8 llagostins bullits pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/51/33/llagostins-bullits-pas8.jpeg)
Un cop cuits els llagostins, aboqueu-los dins l'aigua glaçada per tallar la cocció.
![llagostins bullits pas9 llagostins bullits pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/51/75/llagostins-bullits-pas9.jpeg)
Un cop freds, ja els podeu reservar a la nevera fins el moment de ser consumits.
![llagostins bullits pas10 llagostins bullits pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/52/26/llagostins-bullits-pas10.jpeg)
Ummmm....
![llagostins bullits pas11 llagostins bullits pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/53/01/llagostins-bullits-pas11.jpeg)
Els podeu servir amb una mica de maionesa casolana.
![llagostins bullits pas12 llagostins bullits pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/53/43/llagostins-bullits-pas12.jpeg)
Una bona tapa.
![llagostins bullits pas13 llagostins bullits pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/53/85/llagostins-bullits-pas13.jpeg)
Bon profit!
![llagostins bullits pas14 llagostins bullits pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/31/54/27/llagostins-bullits-pas14.jpeg)