Hola "Gourmeters"!
Avui us porto un plat que no oblidareu fàcilment, per què us encantarà. Un plat tradicional, fet amb productes de kilòmetre zero, econòmic, sa i molt saborós!
Com sempre dic, només us caldrà una mica d'amor i passió alhora d'executar la recepta, doncs la resta no té cap misteri.
Que disfruteu aquests fideus!
1 conill tallat a trossos (amb el fetge)
un grapat de mongeta verda
un grapat de pèsols
un grapat de faves
2 o 3 grans d'all
1 ceba trinxada
uns brins de safrà
2 cullerades de concentrat de tomàquet
1 litre i mig de brou de pollastre
fideus (del número 4)
una branca de romaní
julivert fresc
1 got de vi negre
oli d'oliva
pebre negre
sal
Variants:
- Hi podeu afegir bolets de temporada
- Es pot fer amb pollastre o guatlla
- Podeu fer servir pèsols congelats i/o faves ja cuites
- Podeu fer-los amb vi blanc en comptes de negre
![IMG 9310 IMG 9310](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/60/18/img-9310.jpeg)
Prepareu tots els ingredients.
![IMG 9311 IMG 9311](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/60/51/img-9311.jpeg)
Netegeu i talleu la mongeta verda a trossos. Peleu i netegeu també els pèsols i les faves si son frescos, ja que s'hauran de posar a l'inici de la cocció de la carn. Si son congelats els reserveu per afegir-los al guisat durant els últims 10 minuts.
![IMG 9319 IMG 9319](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/61/02/img-9319.jpeg)
Poseu un bon raig d'oli d'oliva en una cassola i daureu els alls laminats.
![IMG 9328 IMG 9328](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/61/44/img-9328.jpeg)
A continuació, fregiu el conill (amb el fetge) pels ambdós costats.
![IMG 9337 IMG 9337](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/61/86/img-9337.jpeg)
Afegiu-hi una branca de romaní fresc per aromatitzar la carn.
![IMG 9342 IMG 9342](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/62/19/img-9342.jpeg)
Assegureu-vos de deixar la carn daurada per fora. No cal fer-la per dins, ja que després li donarem cocció més lenta al conill.
![IMG 9350 IMG 9350](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/65/64/img-9350.jpeg)
Reserveu el conill.
![IMG 9347 IMG 9347](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/62/70/img-9347.jpeg)
I reserveu a banda també l'all.
![IMG 9355 IMG 9355](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/63/12/img-9355.jpeg)
En el mateix oli (i en poseu més si cal), heu de daurar la ceba trinxada.
![IMG 9359 IMG 9359](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/63/36/img-9359.jpeg)
Que tingui bon coloret.
![IMG 9364 IMG 9364](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/63/96/img-9364.jpeg)
Quan la ceba estigui feta, passeu el fetge del conill amb els alls a un pot per triturar.
![IMG 9369 IMG 9369](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/64/23/img-9369.jpeg)
Afegiu-hi tota la ceba daurada.
![IMG 9372 IMG 9372](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/64/59/img-9372.jpeg)
I una mica de julivert fresc.
![IMG 9375 IMG 9375](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/65/22/img-9375.jpeg)
I ho tritureu tot junt. Si cal, hi podeu afegir un raig d'aigua o del mateix brou per facilitar el procés.
![IMG 9332 IMG 9332](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/66/42/img-9332.jpeg)
Ara torneu a la cassola. Prepareu dues cullerades de pasta de tomàquet concentrat, que és molt intens de sabor. Si no teniu, podeu emprar tomàquet natural o fregit.
![IMG 9377 IMG 9377](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/66/78/img-9377.jpeg)
Salteu la mongeta verda amb el tomàquet.
![IMG 9380 IMG 9380](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/67/26/img-9380.jpeg)
I hi afegiu també uns brins de safrà. Remeneu-ho bé, que no es cremi res.
![IMG 9386 IMG 9386](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/67/68/img-9386.jpeg)
Seguidament, incorporeu a la cassola el conill i ho barregeu.
![IMG 9389 IMG 9389](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/68/01/img-9389.jpeg)
Al mateix temps, hi aboqueu la preparació que heu triturat.
![IMG 9390 IMG 9390](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/68/52/img-9390.jpeg)
Ho remeneu tot junt.
![IMG 9396 IMG 9396](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/68/88/img-9396.jpeg)
En aquest punt, ja hi podeu incorporar el vi. Si és negre, el plat us quedarà més fosc (com a la foto). Però podeu fer servir vi blanc. Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant uns 5-8 minuts, fins que s'evapori l'alcohol del vi.
![IMG 9403 IMG 9403](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/69/36/img-9403.jpeg)
Seguidament, ja podeu cobrir la carn amb aigua o brou de pollastre o verdura.
![IMG 9407 IMG 9407](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/69/78/img-9407.jpeg)
Al mateix temps, hi podeu tirar el pèsols i les faves son frescos. En el meu cas, les faves ja eren cuites, per tant les afegiré més endavant.
![IMG 9415 IMG 9415](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/71/46/img-9415.jpeg)
Saleu-ho una mica i deixeu coure el conill a foc baix durant uns 35-40 minuts. Fins que la carn quedi ben tendre. Assegureu-vos que un cop cuita la carn, us quedi caldo suficient per a coure els fideus. Altrament, podeu afegir més brou, però ben calent.
![IMG 9411 IMG 9411](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/71/67/img-9411.jpeg)
Un cop cuita la carn, ja hi podeu afegir pèsols i/o faves en cas que no siguin frescos (és a dir ja cuit o congelat).
![IMG 9421 IMG 9421](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/72/21/img-9421.jpeg)
I com no, els fideus. Uns 80g per persona. Jo he calculat per a 4 persones.
![IMG 9425 IMG 9425](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/72/72/img-9425.jpeg)
Ara necessitareu uns 10 minuts aproximadament per coure la pasta.
![IMG 9426 IMG 9426](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/72/99/img-9426.jpeg)
Un cop cuits els fideus i rectificat de sal, apagueu el foc i cobriu la cassola amb paper d'alumini. La cocció passiva i el repòs li donaran al plat la melositat que li falta.
![IMG 9431 IMG 9431](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/73/44/img-9431.jpeg)
I ja ho podeu servir a taula.
![IMG 9433 IMG 9433](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/73/98/img-9433.jpeg)
Us han de quedar eixuts però melosos, com us mostro a les imatges.
![IMG 9436 IMG 9436](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/74/40/img-9436.jpeg)
I a disfrutar d'una recepta que no falla mai!
![IMG 9441 IMG 9441](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/40/59/75/24/img-9441.jpeg)
Bon profit!