Hola "Gourmeters"!

Avui us porto un plat que no oblidareu fàcilment, per què us encantarà. Un plat tradicional, fet amb productes de kilòmetre zero, econòmic, sa i molt saborós!

Com sempre dic, només us caldrà una mica d'amor i passió alhora d'executar la recepta, doncs la resta no té cap misteri.

Que disfruteu aquests fideus!

Ingredients

1 conill tallat a trossos (amb el fetge)

un grapat de mongeta verda

un grapat de pèsols

un grapat de faves

2 o 3 grans d'all

1 ceba trinxada

uns brins de safrà

2 cullerades de concentrat de tomàquet

1 litre i mig de brou de pollastre

fideus (del número 4)

una branca de romaní

julivert fresc

1 got de vi negre

oli d'oliva

pebre negre

sal

Variants:

- Hi podeu afegir bolets de temporada

- Es pot fer amb pollastre o guatlla

- Podeu fer servir pèsols congelats i/o faves ja cuites

- Podeu fer-los amb vi blanc en comptes de negre

 

Preparació
1.
IMG 9310

Prepareu tots els ingredients.

2.
IMG 9311

Netegeu i talleu la mongeta verda a trossos. Peleu i netegeu també els pèsols i les faves si son frescos, ja que s'hauran de posar a l'inici de la cocció de la carn. Si son congelats els reserveu per afegir-los al guisat durant els últims 10 minuts.

3.
IMG 9319

Poseu un bon raig d'oli d'oliva en una cassola i daureu els alls laminats.

4.
IMG 9328

A continuació, fregiu el conill (amb el fetge) pels ambdós costats.

5.
IMG 9337

Afegiu-hi una branca de romaní fresc per aromatitzar la carn.

6.
IMG 9342

Assegureu-vos de deixar la carn daurada per fora. No cal fer-la per dins, ja que després li donarem cocció més lenta al conill.

7.
IMG 9350

Reserveu el conill.

8.
IMG 9347

I reserveu a banda també l'all.

9.
IMG 9355

En el mateix oli (i en poseu més si cal), heu de daurar la ceba trinxada.

10.
IMG 9359

Que tingui bon coloret.

11.
IMG 9364

Quan la ceba estigui feta, passeu el fetge del conill amb els alls a un pot per triturar.

12.
IMG 9369

Afegiu-hi tota la ceba daurada.

13.
IMG 9372

I una mica de julivert fresc.

14.
IMG 9375

I ho tritureu tot junt. Si cal, hi podeu afegir un raig d'aigua o del mateix brou per facilitar el procés.

15.
IMG 9332

Ara torneu a la cassola. Prepareu dues cullerades de pasta de tomàquet concentrat, que és molt intens de sabor. Si no teniu, podeu emprar tomàquet natural o fregit.

16.
IMG 9377

Salteu la mongeta verda amb el tomàquet.

17.
IMG 9380

I hi afegiu també uns brins de safrà. Remeneu-ho bé, que no es cremi res.

18.
IMG 9386

Seguidament, incorporeu a la cassola el conill i ho barregeu.

19.
IMG 9389

Al mateix temps, hi aboqueu la preparació que heu triturat.

20.
IMG 9390

Ho remeneu tot junt.

21.
IMG 9396

En aquest punt, ja hi podeu incorporar el vi. Si és negre, el plat us quedarà més fosc (com a la foto). Però podeu fer servir vi blanc. Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant uns 5-8 minuts, fins que s'evapori l'alcohol del vi.

22.
IMG 9403

Seguidament, ja podeu cobrir la carn amb aigua o brou de pollastre o verdura.

23.
IMG 9407

Al mateix temps, hi podeu tirar el pèsols i les faves son frescos. En el meu cas, les faves ja eren cuites, per tant les afegiré més endavant.

24.
IMG 9415

Saleu-ho una mica i deixeu coure el conill a foc baix durant uns 35-40 minuts. Fins que la carn quedi ben tendre. Assegureu-vos que un cop cuita la carn, us quedi caldo suficient per a coure els fideus. Altrament, podeu afegir més brou, però ben calent.

25.
IMG 9411

Un cop cuita la carn, ja hi podeu afegir pèsols i/o faves en cas que no siguin frescos (és a dir ja cuit o congelat).

26.
IMG 9421

I com no, els fideus. Uns 80g per persona. Jo he calculat per a 4 persones.

27.
IMG 9425

Ara necessitareu uns 10 minuts aproximadament per coure la pasta.

28.
IMG 9426

Un cop cuits els fideus i rectificat de sal, apagueu el foc i cobriu la cassola amb paper d'alumini. La cocció passiva i el repòs li donaran al plat la melositat que li falta.

29.
IMG 9431

I ja ho podeu servir a taula.

30.
IMG 9433

Us han de quedar eixuts però melosos, com us mostro a les imatges.

31.
IMG 9436

I a disfrutar d'una recepta que no falla mai!

32.
IMG 9441

Bon profit!