La nostra mare feia aquest plat molt sovint. Sempre ha estat una debilitat de tots els germans. Val a dir que no és exactament la recepta tradicional de fideus a la cassola, però és que nosaltres mai hem sigut de fideus gruixuts i foradats.

Ingredients

200 g de costella de porc  

200 g de pollastre a daus (de la cuixa)

100 g de daus de pernil i xoriço  

200 g de fideus del número 4 (sense forat)  

brou de pollastre   

2 tomàquets triturats  

1/2 pebrot vermell  

1 pebrot verd

1 copa de vi blanc  

1 ceba grossa  

3 alls  

una cullerada de pebre vermell  

oli d'oliva

pebre negre en pols

sal  

Variants: 

- Es pot afegir fetge de pollastre

- Podeu incorporar 1/3 de porro picat al sofregit  

- Es pot posar una fulla de llorer

- Si no teniu brou de pollastre, podeu utilitzar aigua directament o una pastilla deshidratada de brou

- Podeu afegir salsitxa de porc, pèsols i fins i tot conill

Preparació
1.
fideus cassola lcds pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
fideus cassola lcds pas2

Farem uns daus de xoriço (si està dur m'agrada més) i de pernil ibèric o del país.

3.
fideus cassola lcds pas3

Jo sempre tinc brou de pollastre al congelador, de quan faig escudella. Si no en teniu, aigua directament o a les males, sempre podeu utilitzar brou industrial o una pastilla de brou deshidratat (tipus Avecrem).

4.
fideus cassola lcds pas4

Salem i empebrem els daus de costella de porc i pollastre.

5.
fideus cassola lcds pas5

Tsch... fideus Perla de Segre... jeje.

6.
fideus cassola lcds pas6

Escalfem una mica d'oli en una cassola de fang. Ja sabeu, primer foc baix i l'anem apujant poc a poc. Els canvis bruscos de temperatura són els que fan que el fang s'esquerdi i es trenqui.

7.
fideus cassola lcds pas7

Ara, enrossim tota la carn.

8.
fideus cassola lcds pas8

I la reservem.

9.
fideus cassola lcds pas9

En el mateix oli... daurem els pebrots, que hem picat previament.

10.
fideus cassola lcds pas10

I continuarem amb l'all i la ceba picats.

11.
fideus cassola lcds pas11

Fem un bon sofregidet... fins que caramelitzi una mica.

12.
fideus cassola lcds pas12

Ara, incorporem el pernil i el xoriço a daus...

13.
fideus cassola lcds pas13

... i la carn que teníem reservada. Ho remenem tot plegat.

14.
fideus cassola lcds pas14

És el moment d'afegir el vi. Es pot posar també després del tomàquet. Aquest vi és especial per cuinar. Està macerat amb herbes i té un sabor força especial. A mi m'agrada molt.

15.
fideus cassola lcds pas15

Hi posem un bon xorret...

16.
fideus cassola lcds pas16

... i deixem que redueixi l'alcohol.

17.
fideus cassola lcds pas17

Millor tapat. Durant uns 8-10 minutets a foc mig. Vigileu no es cremi.

18.
fideus cassola lcds pas18

Ara incorporem el tomàquet ratllat...

19.
fideus cassola lcds pas19

... i una mica de pebre vermell.

20.
fideus cassola lcds pas20

Ho remenem tot de nou...

21.
22.
fideus cassola lcds pas22

Tot el conjunt ha d'adquirir un coloret brillant... i s'ha de consumir tot el líquid del tomàquet.

23.
fideus cassola lcds pas23

És el moment d'incorporar els fideus. 

24.
fideus cassola lcds pas24

Ho remenem una mica...

25.
fideus cassola lcds pas25

... i incorporem el brou de pollastre calent... fins cobrir-ho tot.

26.
fideus cassola lcds pas26

Tirem un polsim de sal.

27.
fideus cassola lcds pas27

I res, deixem que faci xup-xup fins que el fideu sigui pràcticament cuit.

28.
fideus cassola lcds pas28

Un cop fet... deixeu reposar el plat 5 minuts per acabar la cocció de la pasta, però no gaire més... que els fideus s'estoven.

29.
fideus cassola lcds pas29

I ja podem emplatar.

30.
fideus cassola lcds pas30

Ummmm... que a gust ens mengem aquests fideus a casa!

31.
fideus cassola lcds pas31

 I la carn està perfecta.

32.
fideus cassola lcds pas32

Molt bons.

33.
fideus cassola lcds pas33

I aquestes són fotos d'una altre ocasió. Com veureu, he canviat el pebrot vermell pel verd.

34.
fideus cassola lcds pas34

Queden igual de bons.

35.
fideus cassola lcds pas35

Bon Profit!