Podem trobar un "rossejat" fet amb arròs o fet amb fideu, com és el nostre cas. Si tenim fet un bon brou de peix vermell són supersenzills de fer i estan boníssims. Us recomano menjar-los sense allioli, que és com s'ha de fer, vaja.
320 gr. de fideus del número 2
60 cl. de brou de peix vermell
2 alls
oli
sal
Variants:
- Es pot fer amb pistons en comptes de fideus (pistonat)
- Es poden fregir uns alls juntament amb els fideus
- S'hi pot afegir una picada al final
- El plat es pot acompanyar amb allioli
![fideus rossejats pas1 fideus rossejats pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/49/40/fideus-rossejats-pas1.jpeg)
Preparem una paella. Si cal, afegiu-hi més brou durant la cocció. Tireu un raig d'oli i fregiu una mica l'all... compte que es poden cremar molt fàcilment.
![fideus rossejats pas2 fideus rossejats pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/50/21/fideus-rossejats-pas2.jpeg)
Ara incorporem els fideus.
![fideus rossejats pas3 fideus rossejats pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/50/72/fideus-rossejats-pas3.jpeg)
Els anirem remenant....
![fideus rossejats pas4 fideus rossejats pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/51/62/fideus-rossejats-pas4.jpeg)
... la idea és rossejar-los i que no es cremin.
![fideus rossejats pas5 fideus rossejats pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/52/04/fideus-rossejats-pas5.jpeg)
Han d'agafar aquest coloret tan magnífic.
![fideus rossejats pas6 fideus rossejats pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/52/43/fideus-rossejats-pas6.jpeg)
Ja els tenim.
![fideus rossejats pas7 fideus rossejats pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/52/82/fideus-rossejats-pas7.jpeg)
Afegiu-hi el brou calent, poseu-ho al punt de sal i deixeu-ho coure fins que els fideus estiguin al seu punt.
![fideus rossejats pas8 fideus rossejats pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/53/21/fideus-rossejats-pas8.jpeg)
Ho remeneu una miqueta, perquè no s'enganxi res. Però no s'ha de tocar més.
![fideus rossejats pas9 fideus rossejats pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/53/60/fideus-rossejats-pas9.jpeg)
Que faci xup-xup a poc a poc.
![fideus rossejats pas10 fideus rossejats pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/53/99/fideus-rossejats-pas10.jpeg)
Quan el fideu estigui pràcticament cuit, ho posarem al forn a 200 graus i només la part de grill. Res, 3-5 minutets.
![fideus rossejats pas11 fideus rossejats pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/54/38/fideus-rossejats-pas11.jpeg)
Veureu com agafa un coloret brutal.
![fideus rossejats pas12 fideus rossejats pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/54/77/fideus-rossejats-pas12.jpeg)
Ja el podem servir.
![fideus rossejats pas13 fideus rossejats pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/05/56/00/fideus-rossejats-pas13.jpeg)
Bon Profit!