De vegades, en sentim inesperadament bé quan fem una recepta que t'arregla un sopar en 20 minuts i, a més a més, aconsegueixes un resultat espectacular. Són aquells moments que penses: "això és efectivitat". I la recepta d'avui és una d'aquestes. No cal dir que prèviament haureu de preparar els fesolets negres i posar el pollastre en adob, però un cop fet això, la resta es fa ràpidament i si teniu nens a casa és l'oportunitat de fer-los trepitjar la cuina per alguna cosa més que obrir la nevera i agafar xocolata.

Com ja sabeu, aquesta mena de preparacions permeten moltes variants. Per tant, us recomano que l'adapteu al vostre gust i hi afegiu o retireu el que creieu oportú.

Ingredients

8 "fajitas" de blat o blat de moro

salsa de tomàquet mexicana picant

2 pits de pollastre tallats a tires

fesolets negres cuits

ceba tendra

enciam

 

Per fer l'adob del pollastre:

mig got d'oli d'oliva

1 cullerada de pebre vermell picant

1 cullerada de comí

1 cullerada de gingebre en pols

1 cullerada de pebre negre

1/3 cullerada de canyella

2 cullerades de sal

 

Variants:

- Podeu fer-los sense picant o altres tipus de picant

- S'hi poden afegir tires de pebrot verd i vermell o fer el clàssic "pico de gallo"

- Podeu posar-hi "guacamole" dins la "fajita"

- Podeu variar les espècies ("chipotle", herbes aromàtiques, etc...)

Preparació
1.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas1

Com us comento a la introducció, el dia abans haureu de preparar els fesolets negres. I el dia abans de fer-los, posar-los en remull. Abans, però renteu-los bé per eliminar restes de terra.

2.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas2

Li tireu herbes, un ós de pernil i una mica de comí i ho enrossiu.

3.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas3

Li tireu els fesolets escorreguts i els cobriu amb aigua. S'han de coure aproximadament dues hores a foc mig-baix. 

4.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas4

Un cop fets i freds, els reserveu a la nevera.

5.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas5

Ara heu de preparar l'adob, que jo recomano fer-lo el dia abans de consumir les "fajitas". Poseu un bon raig d'oli d'oliva en un bol.

6.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas6
7.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas7

Una cullerada de pebre negre.

8.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas8

Una cullerada de gingebre en pols.

9.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas9

Una cullerada (o al gust) de pebre vermell picant.

10.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas10

I una cullerada de comí.

11.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas11

Per últim 1/3 de cullerada de canyella en pols.

12.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas12

I ho remeneu bé.

13.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas13

Us ha de quedar un oli ben integrat com aquest.

14.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas14

El pollastre per "fajitas" l'heu de tallar a tires. Si aneu al mercat li podeu demanar a la parada que us el preparin per fer "fajitas".

15.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas15

El poseu dins del bol i el barregeu bé amb l'adob.

16.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas16

A continuació, tapeu el bol amb una mica de paper film i reserveu-lo a la nevera un mínim de quatre hores. Millor si el feu la nit anterior.

17.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas17

L'endemà, ja només quedarà fer el pollastre i preparar la guarnició. Talleu a tires una ceba dolça.

18.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas18

I feu el mateix amb una mica d'enciam. Ho col·loqueu tot en bols per separat i per servir a taula. Cadascú es farà la seva fajita al gust.

19.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas19

Respecte el pa de "fajita", el podeu fer a casa o comprar aquestas "tortitas" mexicanes que trobareu al supermercat. Escalfeu-les un minut al microones amb un polsim d'aigua abans de servir.

20.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas20

Amb la paella ben calenta, salteu el pollastre adobat.

21.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas21

El foc ben fort, que us quedi el pollastre daurat per fora i melós per dins, sense que quedi eixut.

22.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas22

I ho serviu tot a taula. Per fer la "fajita" poseu primer una mica de fesolets negres.

23.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas23

Per sobre, una mica d'enciam i ceba dolça.

24.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas24

Si us agrada, podeu posar una mica de salsa de tomàquet mexicana picant, que farà que el conjunt sigui més interessant en boca.

25.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas25

I finalment, repartiu una tira de pollastre.

26.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas26

Ho enrotlleu i ja teniu les vostres "fajitas"!

27.
rotllet pollastre adobat fesolets negres pas27

Bon profit!