La recepta d'avui és d'aquelles agraïdes. T'arreglen un diumenge, però també t'omplirà el tàper entre setmana.

Això si, ingredients naturals sempre!

Som-hi!

Ingredients
  • 500g de carn picada (60% vedella + 40% porc)
  • 2 pebrots verds trinxats
  • 1 ceba trinxada
  • 6 grans d'all pelats
  • 1 pastanaga trinxada
  • 4 o 5 tomàquets 
  • 1 got de vi negre
  • 1/2 got de l'aigua de cocció de la pasta
  • Unes fulles d'alfàbrega
  • Una cullerada de comí 
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • 300 g d'espaguetis
  • Sal

 

Variants:

- Addicionalment, hi podeu incorporar un mica de brou d'au i/o una pastilla de brou

- S'hi poden afegir bolets

- Es pot acompanyar el plat amb formatge

Preparació
1.

Prepara tots els ingredients.

2.

Les mandonguilles les pots comprar fetes a la carnisseria de confiança o fer-les tú mateix. De fet, aquestes son mini mandonguilles, ja que resulten més adients per acompanyar la pasta. 

3.

En una cassola amb un generós raig d'oli d'oliva, posa les mandonguilles a fregir, amb sal i pebre. No cal enfarinar-les.

4.

Daura-les per les dues bandes. 

5.

I les reserves. No passa res si de dins no són cuites del tot. 

6.

En el mateix oli, posa els alls a daurar.

7.

Mentrestant, ves trinxant la resta de verdura.

8.

Vigila no es cremin els alls.

9.

I incorpora tota la verdura trinxada de cop amb un polsim de sal i la cullerada de comí. Deixa-la que es faci a poc a poc. 

10.

Com que jo tenía molts tomàquets tipos "xerri", els he aprofitat per fer aquesta recepta. Pots utilitzar tomàquet normal, però que estigui madur. 

11.

Incorpora el tomàquet. 

12.

Deixa coure el tomàquet i que el sofregit quedi ben intens. 

13.

Mentrestant, trinxa unes fulles d'alfàbrega. 

14.

Ara incorpora el vi negre i deixa-ho fer uns 15 minuts més. 

15.

Incorpora l'alfàbrega. 

16.

Quan el sofregit tingui aquesta intensitat i l'alcohol s'hagi evaporat, passa-ho tot a un pot per triturar.

17.

I amb la batedora elèctrica deixa-ho ben fi. 

18.

Així. 

19.

Passa-ho de nou a la mateixa paella. 

20.

Incorpora les mandonguilles. 

21.

I una mica més d'alfàbrega trinxada. Rectifica de sal i escalfa-ho tot junt a foc lent durant uns 15 minuts més. Si queda massa espés, hi pots afegir un cullerot de l'aigua de coure els espaguetis. 

22.

A poc a poc, agafarà aquest bonic color. 

23.

En paral·lel, hauràs de coure la pasta. 

24.

Un cop escorreguda, tira-hi un bon raig d'oli i remena-ho per evitar que la pasta s'enganxi. No la mullis amb aigua. 

25.

A l'hora d'emplatar, posa la pasta al plat. 

26.

Es podría afegir la pasta a les mandonguilles amb salsa i remenar-ho, però la presentació per separat em resulta més atractiva.

27.

Ara, per sobre, tira un bon cullerot de mandonguilles amb salsa. 

28.

Bon profit!