La recepta d'avui és d'aquelles agraïdes. T'arreglen un diumenge, però també t'omplirà el tàper entre setmana.
Això si, ingredients naturals sempre!
Som-hi!
- 500g de carn picada (60% vedella + 40% porc)
- 2 pebrots verds trinxats
- 1 ceba trinxada
- 6 grans d'all pelats
- 1 pastanaga trinxada
- 4 o 5 tomàquets
- 1 got de vi negre
- 1/2 got de l'aigua de cocció de la pasta
- Unes fulles d'alfàbrega
- Una cullerada de comí
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- 300 g d'espaguetis
- Sal
Variants:
- Addicionalment, hi podeu incorporar un mica de brou d'au i/o una pastilla de brou
- S'hi poden afegir bolets
- Es pot acompanyar el plat amb formatge
Prepara tots els ingredients.
Les mandonguilles les pots comprar fetes a la carnisseria de confiança o fer-les tú mateix. De fet, aquestes son mini mandonguilles, ja que resulten més adients per acompanyar la pasta.
En una cassola amb un generós raig d'oli d'oliva, posa les mandonguilles a fregir, amb sal i pebre. No cal enfarinar-les.
Daura-les per les dues bandes.
I les reserves. No passa res si de dins no són cuites del tot.
En el mateix oli, posa els alls a daurar.
Mentrestant, ves trinxant la resta de verdura.
Vigila no es cremin els alls.
I incorpora tota la verdura trinxada de cop amb un polsim de sal i la cullerada de comí. Deixa-la que es faci a poc a poc.
Com que jo tenía molts tomàquets tipos "xerri", els he aprofitat per fer aquesta recepta. Pots utilitzar tomàquet normal, però que estigui madur.
Incorpora el tomàquet.
Deixa coure el tomàquet i que el sofregit quedi ben intens.
Mentrestant, trinxa unes fulles d'alfàbrega.
Ara incorpora el vi negre i deixa-ho fer uns 15 minuts més.
Incorpora l'alfàbrega.
Quan el sofregit tingui aquesta intensitat i l'alcohol s'hagi evaporat, passa-ho tot a un pot per triturar.
I amb la batedora elèctrica deixa-ho ben fi.
Així.
Passa-ho de nou a la mateixa paella.
Incorpora les mandonguilles.
I una mica més d'alfàbrega trinxada. Rectifica de sal i escalfa-ho tot junt a foc lent durant uns 15 minuts més. Si queda massa espés, hi pots afegir un cullerot de l'aigua de coure els espaguetis.
A poc a poc, agafarà aquest bonic color.
En paral·lel, hauràs de coure la pasta.
Un cop escorreguda, tira-hi un bon raig d'oli i remena-ho per evitar que la pasta s'enganxi. No la mullis amb aigua.
A l'hora d'emplatar, posa la pasta al plat.
Es podría afegir la pasta a les mandonguilles amb salsa i remenar-ho, però la presentació per separat em resulta més atractiva.
Ara, per sobre, tira un bon cullerot de mandonguilles amb salsa.
Bon profit!