La recepta d'avui és d'aquelles agraïdes. T'arreglen un diumenge, però també t'omplirà el tàper entre setmana.
Això si, ingredients naturals sempre!
Som-hi!
- 500g de carn picada (60% vedella + 40% porc)
- 2 pebrots verds trinxats
- 1 ceba trinxada
- 6 grans d'all pelats
- 1 pastanaga trinxada
- 4 o 5 tomàquets
- 1 got de vi negre
- 1/2 got de l'aigua de cocció de la pasta
- Unes fulles d'alfàbrega
- Una cullerada de comí
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- 300 g d'espaguetis
- Sal
Variants:
- Addicionalment, hi podeu incorporar un mica de brou d'au i/o una pastilla de brou
- S'hi poden afegir bolets
- Es pot acompanyar el plat amb formatge

Prepara tots els ingredients.

Les mandonguilles les pots comprar fetes a la carnisseria de confiança o fer-les tú mateix. De fet, aquestes son mini mandonguilles, ja que resulten més adients per acompanyar la pasta.

En una cassola amb un generós raig d'oli d'oliva, posa les mandonguilles a fregir, amb sal i pebre. No cal enfarinar-les.

Daura-les per les dues bandes.

I les reserves. No passa res si de dins no són cuites del tot.

En el mateix oli, posa els alls a daurar.

Mentrestant, ves trinxant la resta de verdura.

Vigila no es cremin els alls.

I incorpora tota la verdura trinxada de cop amb un polsim de sal i la cullerada de comí. Deixa-la que es faci a poc a poc.

Com que jo tenía molts tomàquets tipos "xerri", els he aprofitat per fer aquesta recepta. Pots utilitzar tomàquet normal, però que estigui madur.

Incorpora el tomàquet.

Deixa coure el tomàquet i que el sofregit quedi ben intens.

Mentrestant, trinxa unes fulles d'alfàbrega.

Ara incorpora el vi negre i deixa-ho fer uns 15 minuts més.

Incorpora l'alfàbrega.

Quan el sofregit tingui aquesta intensitat i l'alcohol s'hagi evaporat, passa-ho tot a un pot per triturar.

I amb la batedora elèctrica deixa-ho ben fi.

Així.

Passa-ho de nou a la mateixa paella.

Incorpora les mandonguilles.

I una mica més d'alfàbrega trinxada. Rectifica de sal i escalfa-ho tot junt a foc lent durant uns 15 minuts més. Si queda massa espés, hi pots afegir un cullerot de l'aigua de coure els espaguetis.

A poc a poc, agafarà aquest bonic color.

En paral·lel, hauràs de coure la pasta.

Un cop escorreguda, tira-hi un bon raig d'oli i remena-ho per evitar que la pasta s'enganxi. No la mullis amb aigua.

A l'hora d'emplatar, posa la pasta al plat.

Es podría afegir la pasta a les mandonguilles amb salsa i remenar-ho, però la presentació per separat em resulta més atractiva.

Ara, per sobre, tira un bon cullerot de mandonguilles amb salsa.

Bon profit!