La recepta d'avui és d'aquelles agraïdes. T'arreglen un diumenge, però també t'omplirà el tàper entre setmana.

Això si, ingredients naturals sempre!

Som-hi!

Ingredients
  • 500g de carn picada (60% vedella + 40% porc)
  • 2 pebrots verds trinxats
  • 1 ceba trinxada
  • 6 grans d'all pelats
  • 1 pastanaga trinxada
  • 4 o 5 tomàquets 
  • 1 got de vi negre
  • 1/2 got de l'aigua de cocció de la pasta
  • Unes fulles d'alfàbrega
  • Una cullerada de comí 
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • 300 g d'espaguetis
  • Sal

 

Variants:

- Addicionalment, hi podeu incorporar un mica de brou d'au i/o una pastilla de brou

- S'hi poden afegir bolets

- Es pot acompanyar el plat amb formatge

Preparació
1.
IMG 7336

Prepara tots els ingredients.

2.
IMG 7337

Les mandonguilles les pots comprar fetes a la carnisseria de confiança o fer-les tú mateix. De fet, aquestes son mini mandonguilles, ja que resulten més adients per acompanyar la pasta. 

3.
IMG 7341

En una cassola amb un generós raig d'oli d'oliva, posa les mandonguilles a fregir, amb sal i pebre. No cal enfarinar-les.

4.
IMG 7347

Daura-les per les dues bandes. 

5.
IMG 7349

I les reserves. No passa res si de dins no són cuites del tot. 

6.
IMG 7351

En el mateix oli, posa els alls a daurar.

7.
IMG 7353

Mentrestant, ves trinxant la resta de verdura.

8.
IMG 7355

Vigila no es cremin els alls.

9.
IMG 7358

I incorpora tota la verdura trinxada de cop amb un polsim de sal i la cullerada de comí. Deixa-la que es faci a poc a poc. 

10.
IMG 7362

Com que jo tenía molts tomàquets tipos "xerri", els he aprofitat per fer aquesta recepta. Pots utilitzar tomàquet normal, però que estigui madur. 

11.
IMG 7364

Incorpora el tomàquet. 

12.
IMG 7368

Deixa coure el tomàquet i que el sofregit quedi ben intens. 

13.
IMG 7373

Mentrestant, trinxa unes fulles d'alfàbrega. 

14.
IMG 7382

Ara incorpora el vi negre i deixa-ho fer uns 15 minuts més. 

15.
IMG 7389

Incorpora l'alfàbrega. 

16.
IMG 7396

Quan el sofregit tingui aquesta intensitat i l'alcohol s'hagi evaporat, passa-ho tot a un pot per triturar.

17.
IMG 7401

I amb la batedora elèctrica deixa-ho ben fi. 

18.
IMG 7403

Així. 

19.
IMG 7405

Passa-ho de nou a la mateixa paella. 

20.
IMG 7415

Incorpora les mandonguilles. 

21.
IMG 7419

I una mica més d'alfàbrega trinxada. Rectifica de sal i escalfa-ho tot junt a foc lent durant uns 15 minuts més. Si queda massa espés, hi pots afegir un cullerot de l'aigua de coure els espaguetis. 

22.
IMG 7422

A poc a poc, agafarà aquest bonic color. 

23.
IMG 7426

En paral·lel, hauràs de coure la pasta. 

24.
IMG 7497

Un cop escorreguda, tira-hi un bon raig d'oli i remena-ho per evitar que la pasta s'enganxi. No la mullis amb aigua. 

25.
IMG 7500

A l'hora d'emplatar, posa la pasta al plat. 

26.
IMG 7506

Es podría afegir la pasta a les mandonguilles amb salsa i remenar-ho, però la presentació per separat em resulta més atractiva.

27.
IMG 7514

Ara, per sobre, tira un bon cullerot de mandonguilles amb salsa. 

28.
IMG 7526

Bon profit!