Avui us presento un plat d'estiu, una amanida amb caràcter. Si sou amants del formatge rocafort, esteu de sort (com jo mateix!). Si no és així, sempre podeu fer la mateixa salsa amb un altre tipus de formatge. Respecte a les endívies, us vull recordar que té propietats antioxidants i anticanceroses. Són molt riques en fibra i ajuden a evitar el problema del restrenyiment. Ajuda a evacuar de l'intestí les substàncies tòxiques del cos i redueix els gasos. Són molt adients en dietes d'aprimament, ara que ve l'estiu...

A més, és un plat fàcil de fer i econòmic. Som-hi!

 

Ingredients

4 endívies (una per persona)

100 g de formatge rocafort

200 g llet evaporada

35-40 nous

pebre negre

oli d'oliva verge extra

sal

Variants:

Si no voleu tanta intensitat de sabor podeu fer servir formatge blau

Podeu substituir la nata líquida per llet, llet evaporada o una barreja d'elles

Amanir-ho amb oli és opcional

Preparació
1.
endivies rocafort pas1

Ja sabeu que la endívia té una certa amargor. Hi ha qui prefereix submergir-les en aigua amb una mica de sal durant mitja hora. Jo no ho faré, no trobo que siguin tan amargants.

2.
endivies rocafort pas2

Talleu la part inferior de la endívia, que és més amarga.

3.
endivies rocafort pas3

I retireu també una mena de con de la part inferior que podeu fer amb el ganivet. Traient això, retirem gran part de l'amargor.

4.
endivies rocafort pas4

A continuació, amb compte, aneu retirant les fulles i reserveu les més maques.

5.
endivies rocafort pas5

Renteu les fulles sota l'aixeta. No és un producte que contingui sorra habitual però l'aigua també rebaixarà una mica l'amargor. Seguidament, amb un paper o un drap de cuina net, eixugueu les fulles i reserveu-les.

6.
endivies rocafort pas6

Ara heu de fer la salsa, ben senzilla. Poseu el formatge dins un recipient.

7.
endivies rocafort pas7

Afegiu-hi la nata o llet evaporada. Jo he optat per posar meitat nata i meitat llet normal. És una manera de rebaixar greixos. També penseu que la intensitat de la salsa dependrà que la quantitat de formatge rocafort. Podeu jugar amb això.

8.
endivies rocafort pas8

Afegiu-hi una mica de pebre negre.

9.
endivies rocafort pas9

Poseu el recipient a escalfar a foc baix i remeneu de tant en tant. La idea és fondre el formatge i deixar espessir la salsa.

10.
endivies rocafort pas10

Mentrestant, podeu anar trinxant unes quantes nous. Aproximadament unes 4 nous per persona trinxades. També dependrà si us agrada trobar trossos de nou dins la salsa o no.

11.
endivies rocafort pas11

Afegiu-hi aquestes nous trinxades a la salsa.

12.
endivies rocafort pas12

Un cop arrenqui el bull i comenci a espessir una mica, ja podeu parar el foc i deixar refredar una mica la salsa.

13.
endivies rocafort pas13

A l'hora d'emplatar, que queda millor, us recomano dibuixar la típica flor i aprofitar la resta de l'endívia per marcar l'epicentre.

14.
endivies rocafort pas14

Podeu servir la salsa freda, calenta o tèbia sobre les fulles d'endívia.

15.
endivies rocafort pas15

Finalment, decoreu amb les nous senceres i, a mi personalment, m'agrada ruixar-ho tot amb una mica d'oli d'oliva verge extra.

16.
endivies rocafort pas16

Bon profit!

17.I PER BEURE...
endivies rocafort pas17