Per fer aquesta recepta he partit d'una proposta de semifred a la qual he incorporat una mica d'emulsionant per donar-li una cremositat addicional, obtenint una mena de mousse però no tan oxigenada. La textura en boca, tot i que ho recorda, és diferent de la mousse i li aporta, també, una certa elegància. Però aquí no acaba la cosa... I si us dic que aquestes postres no porten sucre? Us puc assegurar que la dolçor és total i absoluta i que no es troba a faltar el sucre. Vaja, que ningú ho diria.

La cobertura de xocolata tampoc en porta. Però no he volgut incloure allò de "sense sucre" en el nom de la recepta..., ja que involuntàriament molts podeu pensar que és una recepta exclusiva per a diabètics, per exemple. I no és així. És un recepta per a tothom però, ves per on, amb una gran reducció de calories. Pels ingredients que porta, a més d'un li pot semblar una recepta massa "professional"... O potser no.

Però certament jo us la presento com una recepta domèstica i casolana, ja que tots els ingredients es poden comprar al detall. De tant en tant us aniré mostrant receptes sense sucre o, senzillament, baixes en sucre... Trobo molt interessant això de reduir el consum de sucres, moltes vegades en quantitats innecessàries. En qualsevol cas, podeu fer la mateixa recepta amb sucre, substituint literalment la quantitat d'edulcorant per sucre, o també fer meitat i meitat. Som-hi!

Ingredients

120 g de nata líquida per muntar

75 g de  cobertura de xocolata "Dayelet Chocolate Negro-50" o "Dayelet Chocolate Bitter-70"

2 rovells d'ou

5 g d'emulsionant "Emulift"

20 g de clares d'ou o aigua (ho necessita l'emulsionant)

30 g d'edulcorant "Dayelet Semifrios"

cacau en pols

fruites vermelles per decorar

Variants:

Podeu incorporar un rajolí de licor (rom, brandi, licor 43, etc.)

Preparació
1.
cremos xocolata pas1

Comencem per desfer la xocolata.

2.
cremos xocolata pas2

La posem al bany maria.

3.
cremos xocolata pas3

Mentre, podem anar muntant la nata.

4.
cremos xocolata pas4

La posem en un recipient per muntar.

5.
cremos xocolata pas5
6.
cremos xocolata pas6

Barregem la meitat de l'edulcorant amb la nata. Recordeu que aquest edulcorant substitueix el sucre tant per tant, és a dir, 75 g de sucre, corresponen a 75gr. d'edulcorant. Si voleu, també podeu barrejar-ho i fer meitat i meitat.

7.
cremos xocolata pas7

Posem les barnilles i a muntar, a marxa ràpida.

8.
cremos xocolata pas8

Mentrestant, preparem els dos rovells.

9.
cremos xocolata pas9

Hi incorporem l'altre meitat de l'edulcorant.

10.
cremos xocolata pas10

Remeneu la cobertura, i comproveu si ja esta desfeta.

11.
cremos xocolata pas11

Podeu utilitzar motlles de ferro com aquest...

12.
cremos xocolata pas12

... o triangulars...

13.
cremos xocolata pas13

... però és important col·locar un paper cuisson o similar a la base, per poder moure-ho després.

14.
cremos xocolata pas14

Ara hi incorporem els 20g de clares d'ou ja que l'emulsionant necessita més líquid. Podeu incorporar aigua directament, però jo penso que amb clares sempre quedarà més bo... I com que és per a mi... jeje.

15.
cremos xocolata pas15

Ara hi posarem l'emulsionant. Ja us n'he parlat moltes vegades i us remeto a l'article esmentat a la introducció. 

16.
cremos xocolata pas16

El barregem una mica amb els rovells.

17.
cremos xocolata pas17

I ara a muntar-ho, a velocitat ben forta...

18.
cremos xocolata pas18

durant uns 4 minuts de rellotge.

19.
cremos xocolata pas21

De qualsevol manera, penseu que això ens servirà per la decoració final. Ho reserveu a la nevera.

20.
cremos xocolata pas22

La resta de cobertura la incorporem als rovells muntats amb l'emulsionant.

21.
cremos xocolata pas23

I aneu remenant...

22.
cremos xocolata pas24

Poc a poc... quins colors, eh?

23.
cremos xocolata pas25

Fins que quedi uniforme.

24.
cremos xocolata pas26

Finalment, incorporem la nata muntada.

25.
cremos xocolata pas27

Ho barregem amb una mica més de cura... Per no abaixar la nata.

26.
cremos xocolata pas28

I ja podem omplir els motlles.

27.
cremos xocolata pas29

Podeu omplir copes, directament, també.

28.
cremos xocolata pas30

O els motlles. És probable que surti una mica per sota... Però quan estigui travat tindrà més consistència.

29.
cremos xocolata pas31

No ompliu els motlles fins a dalt de tot, ja que pot ser massa quantitat.

30.
cremos xocolata pas32

Perfecte. Ara ho deixem reposar a la nevera un mínim de dues hores.

31.
cremos xocolata pas33

Jo acostumo a tenir fruits vermells al congelador, ja que no sempre en trobo al mercat. Home... La veritat, no és la millor de les idees, ja que perden molta aigua i descoloreixen... Però en un moment donat poden servir perfectament per decorar.

32.
cremos xocolata pas34

Quan la nostra mousse ja estigui més reposada, la podrem servir. Utilitzaré un colador per a ruixar-ho tot amb cacau en pols.

33.
cremos xocolata pas35

Molt bé.

34.
cremos xocolata pas36

Podeu fer la meitat també.

35.
cremos xocolata pas37

I amb molta cura, de forma ràpida i decidida, heu de desemmotllar-los i servir-los en un plat. Pareu atenció perquè estem manegant una textura molt delicada. Si ho feu bé us quedarà genial.

36.
cremos xocolata pas38

Ara és qüestió de servir-ho amb una decoració minimalista i unes virutes de xocolata que teníem a la nevera.

37.
cremos xocolata pas39

Ho tastem o què?

38.
cremos xocolata pas40

Fixeu-vos en la cremositat de la textura... Ummm!

39.
cremos xocolata pas41

Ara servim un de rodó.

40.
cremos xocolata pas42

Xulo, eh? I no us enganyo: extraordinàriament bo de gust... Molt fi. Acompanyeu-lo d'un bon cava ben fresquet.

41.
cremos xocolata pas43

Bon profit!