A primera vista podria semblar una crema tonta... senzillota i avorridota... però us ben asseguro que és una crema que està superbona i que val molt la pena fer-la. Jo, aquesta crema, la vaig aprendre a fer veient el programa "La cuina d'en Miquel"... us enrecordeu d'aquell senyor de bigoti que sortia a TV3?... estic parlant de fa molts anys.

Doncs "La Cuina d'en Miquel" era un programa gastronòmic amb tocs d'humor on el Miquel Cors sempre presentava un xef d'algun restaurant de prestigi de Catalunya. En un plató que simulava una cuina i amb l'ajuda del mateix Miquel Cors, el cuiner elaborava un plat típic de la cuina mediterrània. En qualsevol cas, aquesta és una crema que es pot menjar sola o que podeu utilitzar per acompanyar algun altre plat de carn o peix, tot li va bé.

Ingredients

15 espàrrecs verds (aprox.)

150 gr. nata líquida per a cuinar (crema de llet)

1/2 ceba picada

1/2 got de vi blanc "Gran Chef" Pinord

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
crema desparrecs pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
crema desparrecs pas2

Picarem els espàrrecs a trossos.

3.
crema desparrecs pas3

La ceba també. No cal que ens esforcem gaire, ja que després ho passarem pel turmix.

4.
crema desparrecs pas4

En una paella amb una mica d'oli sofregirem la ceba fins que quedi daurada.

5.
crema desparrecs pas5

A continuació afegirem els espàrrecs i esperarem 5 minuts a que agafin color.

6.
crema desparrecs pas6

Tirarem un bon raig de vi blanc.

7.
crema desparrecs pas7

Rectificarem de sal... i deixarem uns minuts per què evapori l'alcohol del vi.

8.
crema desparrecs pas8

Afegim la nata líquida.

9.
crema desparrecs pas9

Ho barregem tot bé.

10.
crema desparrecs pas10

Deixem coure una estona... fins que la nata canviï de color també.

11.
crema desparrecs pas11

Ja ho tenim. Ara serà qüestió d'abocar-ho tot dins un pot pel turmix.

12.
crema desparrecs pas12

Ho piquem fins que quedi ben fi. Si voleu, podeu passar la salsa per un colador... i així evitareu trobar-vos cap trocet d'espàrrec.

13.
crema desparrecs pas13

La podeu menjar sola, amb un raig d'oli d'oliva...

14.
crema desparrecs pas14

... o, com he fet jo en aquesta ocasió, la podeu utilitzar de base per a servir un peix (un llenguado) o una carn.