Una recepta més per treure profit de la invasió d'aquests animals a les costes catalanes. Fàcil de fer i amb un resultat extraordinari, de veritat! Tot i ser una recepta forana, els ingredients d'aquesta recepta els podeu trobar al supermercat més proper sense problemes. Per cert, es tracta d'un plat picant, tot i que el podeu fer igualment sense picant que us quedarà boníssim. Si voleu sorprendre als vostres convidats, aquesta és la vostra recepta! Som-hi!

Ingredients

6 crancs blaus vius

1 ceba grossa tallada a la juliana

1 tros de gingebre fresc trinxat

4 grans d'all trinxats

el suc d'una llima

un bitxo

dues cullerades de pebre vermell picant

una cullerada de curri

cibulet

2 fulles de llorer

250ml llet de coco

oli d'oliva

sal

Variants:

- Podeu fer el mateix retirant tot el picant

- Es pot acompanyar de "tostones" o plàtan mascle fregit

Preparació
1.
cranc blau ceba lestil caribeny pas1

Prepareu els ingredients, que no falti res.

2.
cranc blau ceba lestil caribeny pas2

Talleu la ceba a la juliana.

3.
cranc blau ceba lestil caribeny pas3

Peleu i talleu un bon tros de gingebre i el trinxeu.

4.
cranc blau ceba lestil caribeny pas4

Feu el mateix amb els grans d'all.

5.
cranc blau ceba lestil caribeny pas5

Ara prepareu els crancs. En anteriors receptes de cranc blau us explico detalladament con netejar-los.

6.
cranc blau ceba lestil caribeny pas7

Heu de deixar-los a meitats.

7.
cranc blau ceba lestil caribeny pas8

En una cassola amb oli d'oliva, daureu l'all.

8.
cranc blau ceba lestil caribeny pas9

De seguida, i amb compte de no cremar-vos que esquitxa, tireu-hi els crancs.

9.
cranc blau ceba lestil caribeny pas10

Tant bon punt canviïn de color per les dues bandes, ja els podeu retirar. Com podeu veure jo he conservat una única closca, per mostrar als comensals que es tracta de cranc blau, però només a nivell decoratiu.

10.
cranc blau ceba lestil caribeny pas11

En el mateix oli, tireu-hi el gingebre i el bitxo.

11.
cranc blau ceba lestil caribeny pas12

Un parell de voltes i ja hi podeu tirar la ceba amb el pebre vermell picant (o no). També el llorer.

12.
cranc blau ceba lestil caribeny pas13

Doneu-li unes voltes, que la ceba comenci a agafar coloret.

13.
cranc blau ceba lestil caribeny pas14

Tireu el suc d'una llima a la cassola.

14.
cranc blau ceba lestil caribeny pas15

I uns 250 ml de llet de coco.

15.
cranc blau ceba lestil caribeny pas16

Ho remeneu una mica i hi incorporeu el cranc.

16.
cranc blau ceba lestil caribeny pas17

Ho saleu, ho tapeu i ho deixeu coure a foc mig durant uns 15 minuts. Remeneu-ho de tant en tant.

17.
cranc blau ceba lestil caribeny pas18

Passat aquest temps, tireu una cullerada de curri. Remeneu-ho tot i espereu un parell de minuts abans d'apagar el foc. Rectifiqueu de sal.

18.
cranc blau ceba lestil caribeny pas19

Ja ho podeu servir, ben calent, tot i que és un plat que també es pot menjar fred.

19.
cranc blau ceba lestil caribeny pas20

Ah! perdó! m'oblidava del toc verd, en aquest cas una mica de cibulet. Ara si, cap a taula!

20.
cranc blau ceba lestil caribeny pas21

Fa bona pinta no?

21.
cranc blau ceba lestil caribeny pas22

Si us agrada aquest crustaci, el disfrutareu molt cuinat d'aquesta manera. Això si, no tingueu presses. Són menges que requereixen de temps, entretingudes de menjar.

22.
cranc blau ceba lestil caribeny pas23

El gustet és molt particular, ja ho veureu. Repetireu!

23.

Bon Profit!