Nova recepta de carn de porc però guisada en cassola. També us recomano visitar la recepta del "Costellam de porc a la mel".

Ingredients

1kg. Costelló de porc

1 ceba  

2 grans d'all

2 tomàquets madurs

unes rames de farigola fresca  

1/2 got de brandi (conyac)  

pebre negre  

oli d'oliva  

sal

  

Variants:

- Hi podeu afegir una rama de romaní fresc 

- Es pot acompanyar d'albergínies o carxofes arrebossades

Preparació
1.
costello porc rostit pas1

Preparem tots els ingredients i netegem bé la carn.

2.
costello porc rostit pas2

Saleu i empebreu la carn.

3.
costello porc rostit pas4

Els tomàquets, com que no són massa grans, n'he posat 4 i els he fet per la meitat.

4.
costello porc rostit pas5

Ara, en una cassola amb un dit d'oli... enrossirem la carn.

5.
costello porc rostit pas6

Pels dos cantons.

6.
costello porc rostit pas7

Un cop estigui la carn daurada... incorporarem la resta d'ingredients: la farigola, el romaní, la ceba, l'all i els tomàquets.

7.
costello porc rostit pas8

A continuació, flambejarem el nostre rostit amb una mica de brandi.

8.
costello porc rostit pas9

PERILL: Compte amb les cremades i amb les campanes!... tingueu sempre a mà una tapa per ofegar el foc... sobretot si esteu entretinguts fent fotos... com jo.

9.
costello porc rostit pas10

Un cop consumit tot l'alcohol del brandi... afegirem aigua fins gairebé cobrir la carn.

 

10.
costello porc rostit pas11

Un polsim de sal.

11.
costello porc rostit pas12

Una bona remenada...

12.
costello porc rostit pas13

... i ho taparem a foc mitjanet... que s'hi estarà una hora, hora i quart més o menys.

13.
costello porc rostit pas14

De tant en tant, aneu punxant la carn per comprovar si ja és ben cuita. Si cal, podeu afegir miquetes d'aigua calenta... i, clar, rectificar també de sal.

14.
costello porc rostit pas15

Un cop cuit, és recomanable deixar reposar el guisat 24 hores.

15.
costello porc rostit pas16

Fa bona pinta eh?... la pena és que les olors no viatgen a través d'internet... (tot arribarà).

16.
costello porc rostit pas17

I ja el podem servir.

17.
costello porc rostit pas18

 Es podria acompanyar amb molts tipus de guarnició, però al ser un segon plat... he preferit servir-lo sol.

18.
costello porc rostit pas19

Això si... suqueu-hi pa, nanos. Bon Profit!