Avui anirem una mica enrere en la història i veurem com elaborar una recepta tradicional ben antiga. El resultat d'aquestes costelles de porc amb salsa nostrada és excel·lent, per llepar-se els dits!

Ingredients

1,5 kg de costelles de porc

4 cullerades de mostassa

6 cullerades de mel

1/2 copa de vinagre

oli d'oliva

sal

pebre negre

 

Variants:

- Es pot acompanyar d'amanida verda o d'uns talls de poma

Preparació
1.
costelles porc salsa nostrada pas1

Podeu comprar el costellam sencer o ja tallat, però no a trossos, a tires.

2.
costelles porc salsa nostrada pas2

Altrament, talleu-la vosaltres mateixos.

3.
costelles porc salsa nostrada pas4

Ara, enfarineu-les.

4.
costelles porc salsa nostrada pas5

Per totes bandes.

5.
costelles porc salsa nostrada pas6
6.
costelles porc salsa nostrada pas7

Seguidament, poseu-les a fregir amb un raig d’oli d'oliva en una paella o cassola.

7.
costelles porc salsa nostrada pas8

Mentre es va fregint la carn, prepareu la salsa. Poseu-hi la mostassa, la que més us agradi.

8.
costelles porc salsa nostrada pas9

La mel.

9.
costelles porc salsa nostrada pas10

I el vinagre.

10.
costelles porc salsa nostrada pas11

Remeneu-ho bé.

11.
costelles porc salsa nostrada pas12

Vigileu la carn.

12.
costelles porc salsa nostrada pas13

I li aneu donant la volta. Que tingui un color ben maco pels quatre costats.

13.
costelles porc salsa nostrada pas14

Ha de quedar ben fregida. A continuació, ja hi podríeu tirar la salsa, però a mi particularment m'agrada més coure-la al forn.

14.
costelles porc salsa nostrada pas15

Per tant, retireu la carn de la cassola i poseu-la en una safata de forn.

15.
costelles porc salsa nostrada pas16

Aboqueu la salsa dins la cassola.

16.
costelles porc salsa nostrada pas17

Deixeu que arrenqui el bull i redueixi un parell o tres de minuts. Aprofiteu per desfer tot allò que hagi quedat enganxat de fregir la carn. Tota substància és bona conservar-la.

17.
costelles porc salsa nostrada pas18

Poseu el forn a escalfar a uns 200 graus.

18.
costelles porc salsa nostrada pas19

Aboqueu la salsa per sobre la carn.

19.
costelles porc salsa nostrada pas20

Perfecte.

20.
costelles porc salsa nostrada pas21

I cap al forn uns 20 minuts. Deixeu-les que es laquin (és a dir que agafin una capa brillant). Si noteu que el color es torna massa fosc, afegiu-hi una miqueta d’aigua abans no es cremi el caramel i es torni amargant.

21.
costelles porc salsa nostrada pas22

A mitja cocció li doneu la volta i les refregueu bé amb la salsa.

22.
costelles porc salsa nostrada pas23

Notareu que la salsa es torna enganxosa, com un caramel. No heu de fer gaire salsa sinó una capa espessa i agredolça que envolti les costelles.

23.
costelles porc salsa nostrada pas24

Un cop cuites del tot les retireu del forn i...

24.
costelles porc salsa nostrada pas25

Les torneu a refregar bé per la salsa, que quedin ben impregnades.

25.
costelles porc salsa nostrada pas26

Finalment, serviu-les unes a sobre les altres i acompanyeu-les amb una bona amanida verda o amb talls de poma.

26.
costelles porc salsa nostrada pas27

Bon profit!