Fa temps que anava al darrere d'aquesta recepta. Avui us mostraré com utilitzar una crock-pot, o olla de cocció lenta. No us espanteu! és un estri molt fàcil d'utilitzar.

L'olla de cocció lenta és una mena d'olla que per les seves característiques com electrodomèstic connectat al corrent elèctric permet mantenir la temperatura constant durant llargs períodes de temps.  Per fer aquesta recepta necessitareu temps, si, i molt. Però no és temps de dedicació. M'explico. Obviament, la cocció lenta es diu així per què cou a temperatura baixa i això implica que necessita temps. Val a dir que són 4 hores de cocció on no heu de fer absolutament res, vaja, no heu d'estar ni pendents gairebé.

Ingredients

1 costellam de porc sencer

300 g de salsa barbacoa

pebre negre

sal

1 llauna de coca-cola

 

Variants:

- Podeu servir-les amb patates fregides

- Podeu fer servir altres tipus de coca-cola o posar-hi brou de carn o verdura també

Preparació
1.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas1

Comencem! Jo he fet servir un costellam sencer, partit en dos trossos.

2.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas2

El que primer haureu de fer és netejar la carn de greix. Sobretot del més gruixut, que no el volem per a res.

3.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas3

Amb compte, aneu retirant l'excés de greix exterior.

4.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas4

També us recomano retirar el tel de pell que no és agradable en boca. Podeu fer servir un paper de cuina per estirar-lo amb els dits. Cal aplicar una mica de força, però si ho feu bé us sortirà tot sencer d'una estirada.

5.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas5

Ara saleu i empebreu bé la carn per les dues bandes.

6.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas6

Podeu preparar la vostra salsa barbacoa o comprar-la feta. En qualsevol cas, l'heu de tenir preparada prèviament.

7.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas7

Unteu la carn amb la salsa barbacoa, sense por.

8.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas8

Per totes dues bandes.

9.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas9

Ara prepareu l'olla de cocció lenta. Ben neta.

10.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas10

Poseu-la en mode cocció alta durant unes quatre hores.

11.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas11

Si la carn no us hi cap plana la podeu enrotllar sobre sí mateixa.

12.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas12

Així m'han entrat els dos trossos de costella.

13.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas13

Seguidament, tireu-hi una llauna de coca-cola. No m'agrada cuinar amb coca-cola, com a molts de vosaltres, però la veritat és que quan tasteu les costelles se us oblidarà aquest pensament. Jo he posat "zero" per no afegir tant de sucre.

14.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas14

Tapeu l'olla de cocció lenta, segelleu la tapa (si us ho permet) i a esperar.

15.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas15

Molta paciència. Es tracta d'oblidar-vos. Tranquils que no solament no es quedarà sense líquid, si no que en generarà més fins i tot. Per tant, un cop d'ull de tant en tant per comprovar que no s'apagui i llestos. No cal ni donar la volta. De fet, és millor evitar manipular la carn.

16.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas16

Passades les quatre hores, aquest és el resultat. La carn es separa de l'os amb molta facilitat i està totalment cuita.  Però li falta el daurat del forn i lligar la salsa.

17.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas17

Amb molt de compte, repeteixo, molt de compte, traslladeu la carn a una safata de forn. Tot i així, és possible que us quedeu amb algún os a la mà.

18.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas18

És inevitable. Això és una evidencia clara de la cocció lenta.

19.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas19

Respecte la salsa, la podeu reduïr a foc lent fins que quedi espessa i/o afegir-hi un roux. Altrament, com he fet jo, la guardaré per un altre recepta. Vull servir la carn només amb salsa barbacoa.

20.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas20

Abans de daurar la carn al forn a uns 200º durant 10-12 minuts, pinteu-la de nou amb la mateixa salsa barbacoa.

21.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas21

Per les dues bandes, però ara manipulant amb molt de compte la carn, que es desfà sola.

22.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas22

Un cop daurada, ja la podeu servir a taula amb l'acompanyament que més us agradi o, directament, sense res més.

23.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas23

Ara sí que tenim davant la imatge que esperàvem, oi? Una carn que es desfà, torradeta i amb molt de sabor.

24.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas24

Queda espectacular i ja podeu veure que no és pas tan complicada aquesta recepta en termes d'elaboració.

25.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas25

Ohhhh! quina pinta! no us recomano mirar aquestes fotos abans de dinar!

26.
costelles porc barbacoa coccio lenta pas26

Bon profit!