T'agrada el conill? Doncs no et pots perdre aquest plat!
Recepta sana i tradicional, de productes econòmics, aguanta bé a la nevera i al congelador, pots omplir el tàper i pots guadir-la durant tot l'any.
Som-hi!
- 1 conill a trossos
- 1 cabeça d'alls sencera
- 1 safata de xampinyons normals
- 1 safata de xampinyons Portobello
- 6 o 8 grans d'all amb pell
- 1 grapat de boles de pebre negre
- 1 got de vi blanc
- Julivert fresc
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Sal
Neteja i talla els xampinyons. Pot fer-ho a làmines o simplement per la meitat. Aquests marrons son la varietat Portobello.
Fes el mateix amb els altres xampinyons blancs.
En una cassola, posa un generós raig d'oli d'oliva i uns grans d'all per donar gust.
Posa sal i pebre a la carn.
I fregeix el conill amb les boles de pebre.
Pots fregir amb oli d'oliva, amb llard o barreja d'ambós. Afegeix també la cabeça d'alls sencera.
El conill ha de quedar ben daurat per totes dues bandes.
Ara, incorpora els bolets a la cassola.
I també una picada feta amb oli, julivert fresc, sal i all. Ben triturat.
Tira-hi el vi també.
Deixa-ho coure a foc mig fins que el conill quedi tou, uns 45 minuts segur. Si falta líquid hi pots afegir un got d'aigua. Un cop feta la carn, tira-hi una mica més de julivert fresc trinxat. Rectifica de sal.
Un cop estigui feta la carn del conill, ja pots apagar el foc i deixar reposar el plat un mínim de dues hores. Millor consumir-lo l'endemà.
Ho escalfes i ho serveixes a taula. Amb aquest suquet que es glòria!
Bon profit!