T'agrada el conill? Doncs no et pots perdre aquest plat!

Recepta sana i tradicional, de productes econòmics, aguanta bé a la nevera i al congelador, pots omplir el tàper i pots guadir-la durant tot l'any. 

Som-hi!

 

Ingredients
  • 1 conill a trossos
  • 1 cabeça d'alls sencera
  • 1 safata de xampinyons normals
  • 1 safata de xampinyons Portobello
  • 6 o 8 grans d'all amb pell
  • 1 grapat de boles de pebre negre
  • 1 got de vi blanc
  • Julivert fresc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal
Preparació
1.

Neteja i talla els xampinyons. Pot fer-ho a làmines o simplement per la meitat. Aquests marrons son la varietat Portobello.

2.

Fes el mateix amb els altres xampinyons blancs. 

3.

En una cassola, posa un generós raig d'oli d'oliva i uns grans d'all per donar gust. 

4.

Posa sal i pebre a la carn. 

5.

I fregeix el conill amb les boles de pebre. 

6.

Pots fregir amb oli d'oliva, amb llard o barreja d'ambós. Afegeix també la cabeça d'alls sencera.

7.

El conill ha de quedar ben daurat per totes dues bandes.

8.

Ara, incorpora els bolets a la cassola.

9.

I també una picada feta amb oli, julivert fresc, sal i all. Ben triturat.

10.

Tira-hi el vi també.

11.

Deixa-ho coure a foc mig fins que el conill quedi tou, uns 45 minuts segur. Si falta líquid hi pots afegir un got d'aigua. Un cop feta la carn, tira-hi una mica més de julivert fresc trinxat. Rectifica de sal. 

12.

Un cop estigui feta la carn del conill, ja pots apagar el foc i deixar reposar el plat un mínim de dues hores. Millor consumir-lo l'endemà.

13.

Ho escalfes i ho serveixes a taula. Amb aquest suquet que es glòria!

14.

Bon profit!