T'agrada el conill? Doncs no et pots perdre aquest plat!

Recepta sana i tradicional, de productes econòmics, aguanta bé a la nevera i al congelador, pots omplir el tàper i pots guadir-la durant tot l'any. 

Som-hi!

 

Ingredients
  • 1 conill a trossos
  • 1 cabeça d'alls sencera
  • 1 safata de xampinyons normals
  • 1 safata de xampinyons Portobello
  • 6 o 8 grans d'all amb pell
  • 1 grapat de boles de pebre negre
  • 1 got de vi blanc
  • Julivert fresc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal
Preparació
1.
IMG 8048

Neteja i talla els xampinyons. Pot fer-ho a làmines o simplement per la meitat. Aquests marrons son la varietat Portobello.

2.
IMG 8046

Fes el mateix amb els altres xampinyons blancs. 

3.
IMG 8042

En una cassola, posa un generós raig d'oli d'oliva i uns grans d'all per donar gust. 

4.
IMG 8051

Posa sal i pebre a la carn. 

5.
IMG 8057

I fregeix el conill amb les boles de pebre. 

6.
IMG 8059

Pots fregir amb oli d'oliva, amb llard o barreja d'ambós. Afegeix també la cabeça d'alls sencera.

7.
IMG 8071

El conill ha de quedar ben daurat per totes dues bandes.

8.
IMG 8072

Ara, incorpora els bolets a la cassola.

9.
IMG 8078

I també una picada feta amb oli, julivert fresc, sal i all. Ben triturat.

10.
IMG 8084

Tira-hi el vi també.

11.
IMG 8091

Deixa-ho coure a foc mig fins que el conill quedi tou, uns 45 minuts segur. Si falta líquid hi pots afegir un got d'aigua. Un cop feta la carn, tira-hi una mica més de julivert fresc trinxat. Rectifica de sal. 

12.
IMG 8097

Un cop estigui feta la carn del conill, ja pots apagar el foc i deixar reposar el plat un mínim de dues hores. Millor consumir-lo l'endemà.

13.
IMG 8104

Ho escalfes i ho serveixes a taula. Amb aquest suquet que es glòria!

14.
Conill amb  (1)

Bon profit!