T'agrada el conill? Doncs no et pots perdre aquest plat!
Recepta sana i tradicional, de productes econòmics, aguanta bé a la nevera i al congelador, pots omplir el tàper i pots guadir-la durant tot l'any.
Som-hi!
- 1 conill a trossos
- 1 cabeça d'alls sencera
- 1 safata de xampinyons normals
- 1 safata de xampinyons Portobello
- 6 o 8 grans d'all amb pell
- 1 grapat de boles de pebre negre
- 1 got de vi blanc
- Julivert fresc
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Sal

Neteja i talla els xampinyons. Pot fer-ho a làmines o simplement per la meitat. Aquests marrons son la varietat Portobello.

Fes el mateix amb els altres xampinyons blancs.

En una cassola, posa un generós raig d'oli d'oliva i uns grans d'all per donar gust.

Posa sal i pebre a la carn.

I fregeix el conill amb les boles de pebre.

Pots fregir amb oli d'oliva, amb llard o barreja d'ambós. Afegeix també la cabeça d'alls sencera.

El conill ha de quedar ben daurat per totes dues bandes.

Ara, incorpora els bolets a la cassola.

I també una picada feta amb oli, julivert fresc, sal i all. Ben triturat.

Tira-hi el vi també.

Deixa-ho coure a foc mig fins que el conill quedi tou, uns 45 minuts segur. Si falta líquid hi pots afegir un got d'aigua. Un cop feta la carn, tira-hi una mica més de julivert fresc trinxat. Rectifica de sal.

Un cop estigui feta la carn del conill, ja pots apagar el foc i deixar reposar el plat un mínim de dues hores. Millor consumir-lo l'endemà.

Ho escalfes i ho serveixes a taula. Amb aquest suquet que es glòria!

Bon profit!