No podia faltar el tradicional rostit de prunes i pinyons, en aquesta ocasió, fet amb conill. Aprofiteu la temporada d'hivern per gaudir d'aquesta mena de guisadets, dels que ens permeten sucar pa, gaudir de la cuina de veritat. Som-hi!

Ingredients

1 conill tallat en 8 trossos

1 ceba tallada a trossos grans

200 g de prunes assecades amb pinyol

un grapat de pinyons

1 copa de brandi

1 branca de canyella

un troç de llard de porc

oli d'oliva

pebre negre

farina

aigua

sal

 

Variantes:

- Podeu fer la mateixa recepta amb pollastre, gall dindi o ànec

- S'hi poden afegir altres fruites seques

Preparació
1.
conill rostit prunes pinyons pas1

Prepareu la carn.

2.
conill rostit prunes pinyons pas2

Jo he demanat que em tallin el conill en vuit trossos, és a dir, la meitat de quarts, però el podeu fer una mica més petit si us agrada.

3.
conill rostit prunes pinyons pas3

Prepareu la resta d'ingredients. Hi ha qui posa en remull les prunes, però en aquest cas no cal.

4.
conill rostit prunes pinyons pas4

Poseu a escalfar un tros de llard amb una quantitat similar d'oli d'oliva.

5.
6.
conill rostit prunes pinyons pas6

I empebreu-lo.

7.
conill rostit prunes pinyons pas7

Ara passeu per farina.

8.
conill rostit prunes pinyons pas8

I marqueu-lo juntament amb la cabeça d'alls, una mica pelada i punxada.

9.
conill rostit prunes pinyons pas9

Que us quedi daurat, per totes dues bandes.

10.
conill rostit prunes pinyons pas10

I el reserveu.

11.
conill rostit prunes pinyons pas11

Si cal, retireu l'excés d'oli i ara poseu-hi la ceba mal tallada amb la branca de canyella.

12.
conill rostit prunes pinyons pas12

Espereu fins que la ceba canviï de color i reculli totes pes parts enganxades de fregir el conill. Doneu-li unes voltes.

13.
conill rostit prunes pinyons pas13

Ara, torneu a afegir-hi el conill i ho barregeu tot.

14.
conill rostit prunes pinyons pas14

Aboqueu-hi la copa de brandi i deixeu que s'evapori l'alcohol, mínim uns 10 minuts.

15.
conill rostit prunes pinyons pas15

Seguidament cobriu amb aigua la carn.

16.
conill rostit prunes pinyons pas16

Saleu-ho una mica i deixeu-ho coure a foc mig-baix durant uns 45 minuts.

17.
conill rostit prunes pinyons pas17

A mi m'agrada afegir d'inici dues o tres prunes que es desfaran completament i enriquiran la salsa. La resta de prunes les incorporareu després.

18.
conill rostit prunes pinyons pas18

Que faci xup-xup.Vigileu que no falti mai líquid. Si falta, podeu tirar més aigua, però que estigui bullint.

19.
conill rostit prunes pinyons pas19

Passats els 45 minuts comproveu la cocció del conill. Si cal deixeu-lo uns minuts més. Si està cuit, ja hi podeu afegir els pinyons.

20.
conill rostit prunes pinyons pas20

I també les prunes.

21.
conill rostit prunes pinyons pas21

Deixeu-ho coure tot junt uns 10 minuts més i rectifiqueu de sal si cal.

22.
conill rostit prunes pinyons pas22

Apagueu el foc i deixeu refredar el guisat. Quan sigui totalment fred, guardeu-lo a la nevera. Ja sabeu que cal deixar reposar els rostits. L'endemà estarà brutal!

23.
conill rostit prunes pinyons pas23

Un cop ha reposat a la nevera, us el trobareu així, amb una imatge força greixosa. És normal. Poseu-lo a escalfar a foc baix i amb una tapa.

24.
conill rostit prunes pinyons pas24

A mesura que es va escalfant, doneu-li la volta al conill, però amb molt de compte de no malmetre la carn. Quan sigui ben calent, que comenci a bullir de nou, ja el podeu servir. Quina pinta!

25.
conill rostit prunes pinyons pas25

Cap a taula!

26.
conill rostit prunes pinyons pas26

Bon profit!