No podia faltar el tradicional rostit de prunes i pinyons, en aquesta ocasió, fet amb conill. Aprofiteu la temporada d'hivern per gaudir d'aquesta mena de guisadets, dels que ens permeten sucar pa, gaudir de la cuina de veritat. Som-hi!
1 conill tallat en 8 trossos
1 ceba tallada a trossos grans
200 g de prunes assecades amb pinyol
un grapat de pinyons
1 copa de brandi
1 branca de canyella
un troç de llard de porc
oli d'oliva
pebre negre
farina
aigua
sal
Variantes:
- Podeu fer la mateixa recepta amb pollastre, gall dindi o ànec
- S'hi poden afegir altres fruites seques
![conill rostit prunes pinyons pas1 conill rostit prunes pinyons pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/45/46/conill-rostit-prunes-pinyons-pas1.jpeg)
Prepareu la carn.
![conill rostit prunes pinyons pas2 conill rostit prunes pinyons pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/45/73/conill-rostit-prunes-pinyons-pas2.jpeg)
Jo he demanat que em tallin el conill en vuit trossos, és a dir, la meitat de quarts, però el podeu fer una mica més petit si us agrada.
![conill rostit prunes pinyons pas3 conill rostit prunes pinyons pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/46/00/conill-rostit-prunes-pinyons-pas3.jpeg)
Prepareu la resta d'ingredients. Hi ha qui posa en remull les prunes, però en aquest cas no cal.
![conill rostit prunes pinyons pas4 conill rostit prunes pinyons pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/46/27/conill-rostit-prunes-pinyons-pas4.jpeg)
Poseu a escalfar un tros de llard amb una quantitat similar d'oli d'oliva.
![conill rostit prunes pinyons pas6 conill rostit prunes pinyons pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/46/81/conill-rostit-prunes-pinyons-pas6.jpeg)
I empebreu-lo.
![conill rostit prunes pinyons pas7 conill rostit prunes pinyons pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/47/08/conill-rostit-prunes-pinyons-pas7.jpeg)
Ara passeu per farina.
![conill rostit prunes pinyons pas8 conill rostit prunes pinyons pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/47/35/conill-rostit-prunes-pinyons-pas8.jpeg)
I marqueu-lo juntament amb la cabeça d'alls, una mica pelada i punxada.
![conill rostit prunes pinyons pas9 conill rostit prunes pinyons pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/47/62/conill-rostit-prunes-pinyons-pas9.jpeg)
Que us quedi daurat, per totes dues bandes.
![conill rostit prunes pinyons pas10 conill rostit prunes pinyons pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/47/89/conill-rostit-prunes-pinyons-pas10.jpeg)
I el reserveu.
![conill rostit prunes pinyons pas11 conill rostit prunes pinyons pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/48/16/conill-rostit-prunes-pinyons-pas11.jpeg)
Si cal, retireu l'excés d'oli i ara poseu-hi la ceba mal tallada amb la branca de canyella.
![conill rostit prunes pinyons pas12 conill rostit prunes pinyons pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/48/43/conill-rostit-prunes-pinyons-pas12.jpeg)
Espereu fins que la ceba canviï de color i reculli totes pes parts enganxades de fregir el conill. Doneu-li unes voltes.
![conill rostit prunes pinyons pas13 conill rostit prunes pinyons pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/48/70/conill-rostit-prunes-pinyons-pas13.jpeg)
Ara, torneu a afegir-hi el conill i ho barregeu tot.
![conill rostit prunes pinyons pas14 conill rostit prunes pinyons pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/48/97/conill-rostit-prunes-pinyons-pas14.jpeg)
Aboqueu-hi la copa de brandi i deixeu que s'evapori l'alcohol, mínim uns 10 minuts.
![conill rostit prunes pinyons pas15 conill rostit prunes pinyons pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/49/24/conill-rostit-prunes-pinyons-pas15.jpeg)
Seguidament cobriu amb aigua la carn.
![conill rostit prunes pinyons pas16 conill rostit prunes pinyons pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/49/51/conill-rostit-prunes-pinyons-pas16.jpeg)
Saleu-ho una mica i deixeu-ho coure a foc mig-baix durant uns 45 minuts.
![conill rostit prunes pinyons pas17 conill rostit prunes pinyons pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/49/78/conill-rostit-prunes-pinyons-pas17.jpeg)
A mi m'agrada afegir d'inici dues o tres prunes que es desfaran completament i enriquiran la salsa. La resta de prunes les incorporareu després.
![conill rostit prunes pinyons pas18 conill rostit prunes pinyons pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/50/05/conill-rostit-prunes-pinyons-pas18.jpeg)
Que faci xup-xup.Vigileu que no falti mai líquid. Si falta, podeu tirar més aigua, però que estigui bullint.
![conill rostit prunes pinyons pas19 conill rostit prunes pinyons pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/50/32/conill-rostit-prunes-pinyons-pas19.jpeg)
Passats els 45 minuts comproveu la cocció del conill. Si cal deixeu-lo uns minuts més. Si està cuit, ja hi podeu afegir els pinyons.
![conill rostit prunes pinyons pas20 conill rostit prunes pinyons pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/50/59/conill-rostit-prunes-pinyons-pas20.jpeg)
I també les prunes.
![conill rostit prunes pinyons pas21 conill rostit prunes pinyons pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/50/86/conill-rostit-prunes-pinyons-pas21.jpeg)
Deixeu-ho coure tot junt uns 10 minuts més i rectifiqueu de sal si cal.
![conill rostit prunes pinyons pas22 conill rostit prunes pinyons pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/51/13/conill-rostit-prunes-pinyons-pas22.jpeg)
Apagueu el foc i deixeu refredar el guisat. Quan sigui totalment fred, guardeu-lo a la nevera. Ja sabeu que cal deixar reposar els rostits. L'endemà estarà brutal!
![conill rostit prunes pinyons pas23 conill rostit prunes pinyons pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/51/40/conill-rostit-prunes-pinyons-pas23.jpeg)
Un cop ha reposat a la nevera, us el trobareu així, amb una imatge força greixosa. És normal. Poseu-lo a escalfar a foc baix i amb una tapa.
![conill rostit prunes pinyons pas24 conill rostit prunes pinyons pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/51/67/conill-rostit-prunes-pinyons-pas24.jpeg)
A mesura que es va escalfant, doneu-li la volta al conill, però amb molt de compte de no malmetre la carn. Quan sigui ben calent, que comenci a bullir de nou, ja el podeu servir. Quina pinta!
![conill rostit prunes pinyons pas25 conill rostit prunes pinyons pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/51/94/conill-rostit-prunes-pinyons-pas25.jpeg)
Cap a taula!
![conill rostit prunes pinyons pas26 conill rostit prunes pinyons pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/52/21/conill-rostit-prunes-pinyons-pas26.jpeg)
Bon profit!