L'entranyable coca de iogurt, sí senyors. Un clàssic de clàssics. Aquella tradicional coca que totes les mares i àvies ens han preparat en alguna ocasió. I para de comptar, eh? Vull dir que tret d'aquesta coca i, potser, alguna de pinyons per Sant Joan, les mares i àvies ja no te'n feien més... que tot s'ha de dir. Almenys a casa nostra. Però que bé que les feien!

Recordo que la meva mare emprava un iogurt de llimona directament, i així no calia posar un iogurt normal amb ratlladura de llimona. Ben pensat, no? Com veureu, jo he utilitzat un motlle rectangular de ferro i folrat amb paper de forn tipus cuisson. D'aquesta manera, i amb les quantitats proposades a la recepta, ens quedarà una coca flonja però baixeta, no massa alta. Si la voleu més alta podeu fer-ne el doble de quantitat o fer servir un motlle més petit. Però que bona i que senzilla de fer, amb ingredients bàsics que tot tots tenim a casa en qualsevol moment. Vinga va, poseu-vos a preparar una coca ara mateix! Ni que sigui com a homenatge a les àvies...

Ingredients

220 g de farina

180 g de sucre

3 ous

1 iogurt

1 sobre de llevat en pols

1 pell de llimona ratllada

un raig d'anís

oli

Variants:

Es poden afegir pinyons a la pasta o posar-ne per sobre abans de coure-la al forn

En lloc de iogurt es pot fer amb recuit

Preparació
1.
coca iogurt pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
coca iogurt pas2

En un bol abocarem la farina.

3.
coca iogurt pas3

I el sucre.

4.
coca iogurt pas4

I els ous.

5.
coca iogurt pas5

I el llevat en pols.

6.
coca iogurt pas6

I el iogurt.

7.
coca iogurt pas7

I un bon raig d'oli d'oliva.

8.
coca iogurt pas8

I ho remenarem tot plegat.

9.
coca iogurt pas9

Us ha de quedar una barreja ben integrada.

10.
coca iogurt pas10

Ara hi posarem la ratlladura d'una llimona.

11.
coca iogurt pas11

Procureu no arribar fins a la part blanca de la llimona, ja que és amargant.

12.
coca iogurt pas12

I per acabar, l'anís...

13.
coca iogurt pas13

un raig al gust.

14.
coca iogurt pas14

Com us comentava, jo he folrat una safata de forn amb paper de forn.

15.
coca iogurt pas15

Hi aboquem dins la nostra barreja.

16.
coca iogurt pas16

Per acabar, hi posarem uns pinyons per sobre, tot i que també els podeu introduir a la barreja inicial.

17.
coca iogurt pas17

I a coure. La coca la tindrem entre 30-40 minuts a uns 170-180 graus, segons motlle i forn.

18.
coca iogurt pas18

Podeu punxar-la amb una barnilla de ferro...

19.
coca iogurt pas19

i comprovar si surt neta o bruta.

20.
coca iogurt pas20

Si surt neta significarà que ja la tenim ben cuita.

21.
coca iogurt pas21

Deixarem refredar la coca abans de retirar-ne el paper.

22.
coca iogurt pas22

Finalment, i si voleu, podeu tirar una mica de sucre llustre per sobre.

23.
coca iogurt pas23

Que divertit és cobrir amb llustre!

24.
coca iogurt pas24

Finalment, i amb l'ajuda d'una paletina, passarem la coca a la safata definitiva.

25.
coca iogurt pas25

I la presentarem a taula.

26.
coca iogurt pas27

És una gran coca que mereix els respectes de tothom.

27.
coca iogurt pas28

La tastem?

28.
coca iogurt pas29

Flonja, suau, es nota la llimona i l'anís. Molt bona.

29.
coca iogurt pas30

I la podeu utilitzar com a acompanyament d'altres postres. Bon profit!