Si us dona per fer una mica de pa suís, podeu aprofitar per a una coca d'anís o una coca de forner, que gairebé és el mateix. Quantes vegades haurem matat la gana menjant un tros de coca de forner?
Som-hi.
1kg. massa de pa suís
oli
anís
sucre
pinyons
Variants:
- La podeu fer amb massa mare
- Hi podeu afegir matafaluga a la massa
- Es pot afegir sucre per sobre just quan surt del forn.
![coca forner pas2 coca forner pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/71/54/coca-forner-pas2.jpeg)
Pasteu un quilo de pa suís. Com sempre, utilitzaré la meva aliada amassadora "KitchenAid".
![coca forner pas3 coca forner pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/71/96/coca-forner-pas3.jpeg)
Un cop pastada la massa... la treballarem una mica amb les mans.
![coca forner pas4 coca forner pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/72/38/coca-forner-pas4.jpeg)
Farem una bola ben premsada.
![coca forner pas5 coca forner pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/72/80/coca-forner-pas5.jpeg)
La deixarem llevar un parell d'hores tapada amb un drap humit amb aigua calenta.
![coca forner pas6 coca forner pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/73/22/coca-forner-pas6.jpeg)
Passades les dues hores, haurà doblat el seu tamany.
![coca forner pas7 coca forner pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/73/64/coca-forner-pas7.jpeg)
La tornem a amassar i farem una bola. La deixarem reposar 5 minuts.
![coca forner pas8 coca forner pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/74/06/coca-forner-pas8.jpeg)
Ara, amb un corró, estirarem la massa.
![coca forner pas9 coca forner pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/74/48/coca-forner-pas9.jpeg)
Us ha de quedar fina, però amb un cert gruix, com es veu a la imatge.
![coca forner pas10 coca forner pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/75/29/coca-forner-pas10.jpeg)
Col·loqueu-la en una safata pel forn i deixeu-la llevar durant una hora aproximadament.
![coca forner pas11 coca forner pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/75/74/coca-forner-pas11.jpeg)
Quan estigui ben pujada...
![coca forner pas12 coca forner pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/76/16/coca-forner-pas12.jpeg)
... tireu un bon raig d'oli per sobre...
![coca forner pas13 coca forner pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/76/58/coca-forner-pas13.jpeg)
Amb l'ajut dels dits, farem unes tires...
![coca forner pas14 coca forner pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/77/00/coca-forner-pas14.jpeg)
... apreteu sense por...
![coca forner pas15 coca forner pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/77/42/coca-forner-pas15.jpeg)
Tireu una mica més d'oli i ja podeu decorar amb pinyons i sucre.
![coca forner pas16 coca forner pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/77/84/coca-forner-pas16.jpeg)
Poseu força sucre.
![coca forner pas17 coca forner pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/78/26/coca-forner-pas17.jpeg)
Prepareu el forn a 230 graus... i enforneu la coca.
![coca forner pas18 coca forner pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/78/68/coca-forner-pas18.jpeg)
Quan estigui cuita... tireu un raig d'anís per sobre... que de seguida farà caramelitzar el sucre.
![coca forner pas19 coca forner pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/79/10/coca-forner-pas19.jpeg)
I aquí la teniu.
![coca forner pas20 coca forner pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/79/52/coca-forner-pas20.jpeg)
D'aquelles coques que entren bé a qualsevol hora, eh?
![coca forner pas21 coca forner pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/79/94/coca-forner-pas21.jpeg)
Bon Profit!