Que bons són els calamars a la romana quan el calamar és fresc i la romana està ben feta, eh? I és que res tenen a veure els calamars a la romana congelats que comprem al supermercat... amb aquests casolans, fets amb bons productes i sobretot amb molta paciència i amor.

Com veureu, jo he utilitzat un parell d'ous i he afegit farina a ull. Com l'he trobat una mica massa espessa, i per no incorporar més ou, he rebaixat la barreja amb una mica d'aigua. També hi he posat una cullerada d'impulsor. Per arrebossar els calamars podeu fer una barreja d'ou i farina o bé passar els calamars per ou batut i després enfarinar-los. Totes dues tècniques són vàlides.

Ingredients

400 g de calamars grans sense potes

ous

farina

oli per fregir

sal

 

Variants:

Es pot afegir algun ingredient a la massa per fer-la més esponjosa: llevat en pols, sifó, etc.

Les anelles o rodanxes es poden enfarinar, passar per ou batut i fregir

Preparació
1.
calamars romana pas1

Primer rentem bé els calamars.

2.
calamars romana pas2

Per dins també.

3.
calamars romana pas3

Avui només utilitzarem els tubs del calamars i descartarem les potes i les ales, que podem utilitzar per altres receptes.

4.
calamars romana pas4

Amb un ganivet o unes tisores, talleu anelles de calamar de la mida del dit petit.

5.
calamars romana pas5

Ara prepararem l'arrebossat. Batrem un parell d'ous en un plat fondo o un bol.

6.
calamars romana pas6

Seguidament hi posarem farina. Si voleu, podeu utilitzar farines especials per arrebossar, que ja incorporen impulsor, i us garanteixen un resultat més voluminós i cruixent. Com veureu jo ho he fet a ull.

7.
calamars romana pas7

Hi posarem la sal...

8.
calamars romana pas8

... una cullerada d'impulsor o llevat químic...

9.
calamars romana pas9

... i si voleu, ja que és opcional, una mica de colorant.

10.
calamars romana pas10

Tot això ho remenem bé fins a obtenir una pasta amb una certa textura....que no és ben bé líquid però tampoc sòlid. Si us heu passat amb la farina hi podeu afegir un raig d'aigua.

11.
calamars romana pas11

A continuació, ja podeu posar a escalfar una paella amb abundant oli per fregir. Salarem les nostres anelles de calamar fresc.

12.
calamars romana pas12

I ara, amb paciència, les anirem submergint en la nostra barreja.

13.
calamars romana pas13

Han de quedar ben xopes i arrebossades per tot arreu.

14.
calamars romana pas14

Les fregirem en abundant oli ben calent. És important tractar les anelles d'una en una per a garantir que quedin amb la forma adequada.

15.
calamars romana pas15

Fregiu-los un parell de minuts per cada banda...

16.
calamars romana pas16

... i reserveu-los sobre un paper absorbent.

17.
calamars romana pas17

Serviu-los ben calentons amb una mica de llimona.

18.
calamars romana pas18

Ummm... quina flaire que fan!

19.
calamars romana pas19

Una tapa senzilla que, si està ben feta, es gaudeix enormement.

20.
calamars romana pas20

Bon profit!