Avui un plat de xup-xup, d'aquells que fa caliu, amb molta personalitat. Mentre reposa, (per què necessita unes hores de repòs) no podràs deixar de pensar en aquest guisadet. I és que et farà sentir feliç per dos motius: d'una banda, perquè ja tindràs el dinar (o sopar) preparat per a l'endemà, i això sempre reconforta. D'altra banda, no podràs evitar salivar quan pensis en el moment de sucar un tros de pa cruixent en aquesta meravellosa salsa.
En dues paraules, un luxe.
Si t'agraden aquesta mena de receptes no deixis de visitar les Cananes estofades amb patates i ceba o els Pèsols negres amb calamarcets i allioli suau.
Som-hi!
- 1 kg de calamar mitjà net i tallat a trossos grans
- 3 cebes grans tallades a la juliana
- 1 cabeça d'alls
- 1 cullerada de curri
- 1 cullerada de pebre blanc
- 1/2 cullerada de pebre vermell picant
- 3 cullerades de salsa de tomàquet
- 1 copa de vi blanc
- 2 fulles de llorer
- 30 g de moixernons deshidratats (o barreja de bolets secs)
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Prepara tots els ingredients.
Posa els bolets a hidratar.
Neteja i talla els calamars.
Pela i talla la ceba a la juliana.
En una cassola amb un generós raig d'oliva verge extra, daura uns alls mal tallats. Afegeix també el llorer.
Seguidament, incorpora els calamars.
Remena-ho. Veuràs que de seguida canvien de color.
Un cop saltats, incorpora la ceba.
Al mateix temps, posa-hi el pebre blanc.
El pebre vermell picant (o dolç).
El tomàquet.
I el curri.
Remena-ho bé.
Ara incorpora l'aigua d'hidratar els bolets.
I el vi blanc.
Deixa-ho coure a foc mitjà-baix durant al menys 30-35 minuts. Vigila que no falti mai líquid. Si cal, pots afegir-hi aigua calenta.
Quan el calamar comenci a estar tou, incorpora els bolets a la cassola.
I deixa-ho coure tot junt mitja hora més. Rectifica de sal.
No tinguis pressa, pot coure el temps que calgui fins que el calamar estigui tou. Llavors, apaga el foc i ho deixes refredar. Després, ho guardes en un tàper a la nevera fins a l'endemà.
Ho escalfes i a gaudir de la vida!
Bon profit!
