Avui un bàsic. El brou de pollastre o gallina és un dels recursos que tenim a la cuina i que utilitzarem com a ingredient en l'elaboració de molts altres plats. Recordeu que podeu fer el brou quan us vagi bé i conservar-lo llavors al congelador. Com podreu observar, la recepta no indica quantitats. Dependrà una mica de la quantitat de brou que voleu fer. En qualsevol cas, en el pas a pas us detallo les quantitats que he fet servir en aquest cas en particular.

Ingredients

gallina

ossos de pollastre escaldats  

ceba

porros

pastanagues

api

naps

aigua  

sal  

Variants:  

- En comptes de gallina, es pot fer amb carcanades de gallina o de pollastre escaldades  

- També es pot fer només amb pollastre

Preparació
1.
brou gallina pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
brou gallina pas2

Posarem 5 litres d'aigua en una cassola fonda.

3.
brou gallina pas3

Hi posem un quart de gallina de la cuixa, o de pollastre si voleu.

4.
brou gallina pas4

La carcanada d'un pollastre sencer.

5.
brou gallina pas5

I deixarem bullir durant una hora, tot desgreixant-ho de tant en tant.

6.
brou gallina pas6

Passat aquest temps, hi afegirem les verdures. Un parell de pastanagues netes...

7.
brou gallina pas7

una ceba pelada...

8.
brou gallina pas8

un porro ben net...

9.
brou gallina pas9

i una fulla d'api.

10.
brou gallina pas10

Ho taparem i ho deixarem bullir durant una hora més. Saleu-ho al gust.

11.
brou gallina pas11

A continuació, podrem retirar la part comestible del pollastre o gallina...

12.
brou gallina pas12

i la resta d'ingredients sòlids...

13.
brou gallina pas13

que llençarem, ja que a banda de la pastanaga si voleu, la resta no és aprofitable.

14.
brou gallina pas14

Ara, colarem el nostre brou.

15.
brou gallina pas15

Que quedi ben net.

16.
brou gallina pas16

Si no el necessiteu de forma immediata, deixeu-ho refredar a temperatura ambient.

17.
brou gallina pas17

A continuació ja podreu omplir tapers o ampolles per guardar-ho al congelador.

18.
brou gallina pas18

Bon profit!