Espectacular bomba freda picant que us farà passar la calor forta d'estiu! Com veureu, l'elaboració no té cap misteri, ingredients econòmics per a una recepta que agrada a tota la familia. Com sempre, podeu fer les vostres varietats i personalitzar aquestes bombes com més us agradi. I com no, jo us proposo una salsa ràpida que li va molt bé, però podeu utilitzar un allioli suau. Hi podeu posar més o menys, però el que no pot faltar mai en una bomba és el picant. 

Ingredients

2 patates grans 

1 llauna de tonyina en conserva

100 g pebrot de piquillo en conserva

1 ceba tendra trinxada

una mica de mantega

sal

Per fer la salsa: especial:

maionesa, ketchup, mostassa, salsa Worcestershire, salsa picant, pebre negre, pebre vermell picant

Preparació
1.
IMG 2231

Primer heu de preparar les patates.

2.
IMG 2280

Poseu-les a bullir fins que siguin toves. Ho podeu fer amb pell i tot.

3.
IMG 2284

Després surt molt fàcilment la pell.

4.
IMG 2290

Per fer el puré necessitareu un estri per aixafar la patata.

5.
IMG 2295

Poseu les patates pelades i a trossos (encara calentes) en un recipient amb una mica de mantega i sal.

6.
IMG 2300

I ara feu-la puré.

7.
IMG 2309

Us ha de quedar un puré fi amb una textura amb la que es pugui modelar. Deixeu-ho refredar totalment.

8.
IMG 2241

Ara heu de preparar el farciment, amb la tonyina.

9.
IMG 2238

Una mica de pebrot de piquillo trinxat.

10.
IMG 2236

La ceba tendra trinxada.

11.
IMG 2248

I prepareu també la salsa. Heu de posar 3 cullerades de maionesa , una de ketchup, una de mostassa groga, una de salsa picant i una de salsa worcertershire. 

12.
IMG 2250

Deixeu la salsa ben feina amb una barilla.

13.
IMG 2255

Finalment, podeu afegir-hi pebre vermell picant i pebre negre al gust.

14.
IMG 2256

Poseu un parell de cullerades grans de salsa a la tonyina.

15.
IMG 2269

Afegiu la ceba i els pebrots i ho remeneu. Ja tindreu fet el farciment. Si us agrada hi podeu afegir ou dur trinxat.

16.
IMG 2311

Amb la patata freda i amb l'ajut de paper de film, feu boles i aplaneu-les.

17.
IMG 2316

Poseu una mica de farciment al mig.

18.
IMG 2264

A més a més, a mi m'agrada sentir i veure la salsa picant dins la bomba.

19.
IMG 2320

Li podeu posar una cullerada extra de salsa picant al mig.

20.
IMG 2322

I ara, amb compte, aneu tancant el farciment procurant que no s'escapi res. No us preocupeu per la forma. De fet us quedarà força quadrada.

21.
IMG 2324

I ara, tanqueu el paper de film i doneu-li voltes fins que agafi la forma rodona.

22.
IMG 2333

Repetiu aquest procés i reserveu les bombes a la nevera i deixeu-les reposar una bona estona. Les podeu fer el dia abans.

23.
IMG 2339

Un cop ben freda us resultarà molt fàcil treure les bombes del paper film.

24.
IMG 2345

Ja només us caldrà servir la bomba amb una bona quantitat de la salsa que heu preparat.

25.
IMG 2349

Us recomano afegir-hi una mica més de salsa picant per sobre i uns "picos" de pa.

26.
IMG 2394

Un molt bon entrant que no us deixarà indiferents.

27.
IMG 2373

Bon profit!