Que no sabeu què fer per la revetlla de Sant Joan, per Nadal o per una celebració? Avui us donaré cinc exemples de pintxos, d'aquells facilots i ràpids de fer. Més aviat són idees per agafar, encara que n'hi ha més d'un que us el recomanaré molt de tastar.

Per cert, fent pintxos un s'adona que, en general, són molt fàcils de fer, fins i tot d'inventar. És relativament senzill fer nous pintxos i que estiguin bons. Però el més difícil de tot és arribar a trobar aquella combinació de sabors 'especial' que genera un nou gust en el paladar i que de seguida t'adones que has trobat alguna cosa nova i sorprenent.

Ingredients
Preparació
1.PINTXO Nº 1: Llom amb formatge, pebrot i ceba

Un clàssic. Però sempre que he anat a un taverna basca i han tret els pintxos de llom... de seguida han volat, a que si?... i és que no hem de canviar les coses que ja funcionen. Com veureu, només hem d'agafar un llesca de pa tallada al biaix i, un petit truc, podeu tirar unes gotes de salsa Viandox.

2.

A continuació, una tira de formatge per fondre, una llesqueta de llom feta a foc ben fort, i decorarem amb pebrots de color i una mica de ceba. S'ha de menjar ben calentó o perd tota la gràcia.

3.PINTXO Nº21: Bacó amb formatge i crema de carbassa

Un altre pintxo que no falla mai. El mateix procés que l'anterior, però en aquesta ocasió utilitzarem un tall gruixut de bacó passat per la planxa.

4.

Ho acabarem amb una mica de crema de carbassa feta al vapor amb pastanaga, carbassa i patata.

5.

Ho decorem amb un polsim de pebre vermell picantó... i una tira de pebrot vermell a la planxa.

6.PINTXO Nº 3: Brie amb tomàquet confitat i pernil ibèric cruixent

D'aquesta serie, per a mi, el millor de tots. La combinació perfecte. Unteu una bona quantitat de formatge brie en una llesca de pa.

7.

Col·loqueu una llesca maca de tomàquet confitat a sobre.

8.

I finalment, passeu una llesca de pernil ibèric per la planxa... i la col·loqueu a sobre de tot. Només ens quedarà regar-ho tot amb una reducció de Pedro Ximénez. Brutal!

9.PINTXO Nº 4: 'Lacón' amb ou i crema de curry i mango

Facilíssim de fer. Escalfeu una mica el 'lacón' a la paella... el col·loqueu sobre el pa. A sobre hi tireu un polsim de pebre vermell i un raig d'oli d'oliva.

10.

Fregim un ou de codorniu... que col·locarem a sobre amb un polsim d'orenga i sal maldon.

11.

Finalment, ho reguem tot amb un raig d'oli i ho acompanyem amb la salsa de curri i mango.

12.PINTXO Nº 5: Botifarreta de pebre amb melmelada de gerds i làmina de gouda

El segon millor d'aquesta sèrie. Sobre una llesca de pa untada amb melmelada de gerds (de la més bona que trobeu)... hi posarem una tira de formatge gouda.

13.

Col.loquem la botifarreta ben calentona a sobre i un raig d'oli.