La recepta d'avui és molt apropiada per a l'estiu, ja que resulta molt refrescant. La podeu fer el dia abans o pel matí, i deixar-la a la nevera unes quantes hores.
Serà un plaer arribar acalorats del carrer i trobar-vos aquesta amanideta ben freda a la nevera. Creieu-me!
A més, resulta molt fàcil de fer, ja ho veureu.
Som-hi!
1 pot de bonítol en conserva
3 patates cuites
3 ous durs
1/2 cogombre fresc
1 ceba tendra tallada a la juliana
1 tomàquet d'amanir
1/2 pebrot verd
olives farcides d'anxova
maionesa casolana
oli d'oliva
Variants:
- Podeu fer servir olives negres per decorar l'amanida
- S'hi pot afegir blat de moro
![IMG 1301 IMG 1301](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/70/57/img-1301.jpeg)
Primer heu de pelar i posar a bullir les patates.
![IMG 1303 IMG 1303](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/70/78/img-1303.jpeg)
Estaran uns 20-25 minuts segons el tipus de patata. Un cop fetes les refredeu amb aigua freda.
![IMG 1306 IMG 1306](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/71/26/img-1306.jpeg)
Al mateix temps, poseu a coure els ous durant 10 minuts. Un cop fets, els refredeu amb aigua freda.
![IMG 1314 IMG 1314](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/73/48/img-1314.jpeg)
Mentre es fan les patates i els ous, podeu anar netejant i tallant la resta de verdura.
![IMG 1319 IMG 1319](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/73/90/img-1319.jpeg)
El tomàquet, de fet, és opcional, però a mi m'agrada afegir-hi una mica, sobretot si som en temporada.
![IMG 1330 IMG 1330](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/74/32/img-1330.jpeg)
Talleu també el cogombre, el pebrot verd i la ceba a la juliana.
![IMG 1340 IMG 1340](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/74/56/img-1340.jpeg)
Prepareu també les olives i el bonítol.
![IMG 1345 IMG 1345](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/75/13/img-1345.jpeg)
Un cop refredades les patates les talleu a daus.
![IMG 1350 IMG 1350](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/76/00/img-1350.jpeg)
En un bol hi poseu les verdures, juntament amb un ou dur esmicolat i el tomàquet.
![IMG 1356 IMG 1356](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/76/42/img-1356.jpeg)
I finalment les patates. I ho barregeu amb cura.
![IMG 1361 IMG 1361](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/76/75/img-1361.jpeg)
Feu una maionesa casolana i en poseu 4 o 5 cullerades grans, al gust.
![IMG 1367 IMG 1367](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/77/26/img-1367.jpeg)
Un cop estigui tot ben barrejat, podeu presentar l'amanida en una safata.
![IMG 1398 IMG 1398](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/42/38/78/46/img-1398.jpeg)
Decoreu l'amanida amb els ous durs, el bonítol, les olives, una mica de julivert i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. I cap a la nevera. Bon profit!