També rep el nom d'allioli bord i és ideal per lligar tota mena de plats amb salsa. Se li diu "negat" per què es nega a lligar-se. O dit d'un altre manera... és l'allioli que es talla. En el cas d'avui, no cal esforçar-se per a que es lliguin tots els ingredients. De fet, si sou una mica maldestres i intenteu fer un allioli autèntic... se us tallarà...

 

Ingredients

1 gra d'all  

15cl. oli d'oliva suau  

sal  

  

Variants:  

- En lloc de picar-lo, es pot trinxar l'all i deixar-lo una estona amb l'oli perquè l'aromatitzi.

- S'hi pot afegir julivert trinxat.  

- Podeu fer servir més grans d'all...segons la fortor que busqueu

Preparació
1.
allioli negat pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
allioli negat pas2

Si voleu, talleu els alls a trossos... jo n'he utilitzat tres grans d'all.

3.
allioli negat pas3

... poseu-los en un morter.

4.
allioli negat pas4

Tireu-hi un polsim de sal.

5.
allioli negat pas5

Piqueu bé l'all fins que feu una pasta. Per evitar que us saltin... i abans de picar, podeu pressionar cada tros per separat. També podeu aixafar els grans d'all amb un ganivet prèviament.

6.
allioli negat pas6

Aneu picant amb paciència... fins que comenci a fer humitat.

7.
allioli negat pas8

Ara incorporem un raig d'oli... i ho anem lligant, però sense massa confiança, ja que volem que es talli.

8.
allioli negat pas9

Si ho feu bé, o millor dit... malament, de seguida se us tallarà. I ja el tindrem fet.

9.
allioli negat pas10

Aquesta textura tant lletja és la que busquem.

10.
allioli negat pas11

Ja tenim el nostre allioli negat apunt per a fer... per exemple... un "Cim i tomba"?

11.
allioli negat pas12

Bon profit!